Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-05-16 20:45

Juventus - Lazio

Juventus-Lazio: Chiellinis sista hemmamatch
Matchen mot Lazio blir Chiellinis sista hemmamatch i svartvitt.

Juventus-Lazio: Chiellinis sista hemmamatch

Juventus tar sig an Lazio i sin sista hemmamatch för säsongen. I och med krysset borta med Genoa förra helgen är tredjeplatsen bortom räckhåll och matchen mot Lazio blir därmed helt betydelselös, Juventus kommer sluta på fjärdeplats den här säsongen. Det finns dock andra ingredienser som gör tillställningen mot Lazio mycket viktig för oss Juventini – två stora favoriter gör sina sista hemmamatcher i svartvitt – Giorgio Chiellini och Paulo Dybala.

En era är över
Sedan 2011 har Juventus tagit minst en titel varje säsong. Den här säsongen kommer spelas fördigt utan en enda vunnen final och kan därmed summeras som den sämsta på 11 år. Till och med Pirlos Juventus lyckades knipa en trofé i och med segern i Coppa Italia, dessutom tog Juventus fler poäng i ligan förra året. Vi Juventini har varit bortskämda under dessa år och vi alla visste att det skulle komma sämre tider, de har varit på gång rätt länge och nu är de här. Att Juve trots allt spelar Champions League nästa säsong är otroligt viktigt – det gör klubben mer attraktiv för eventuella nyförvärv samtidigt som det generar pengar som i sin tur kan ge oss dessa nyförvärv. Jag väljer att se på det positivt, Juventus har nått rock bottom utan att ta alltför mycket skada. Jag har stor tillit att Arrivabene och Cherubini kommer göra ett välkalibrerat sommarfönster och att Allegri kommer stå med en starkare trupp när säsongen 2022/2023 drar igång i augusti.

Chiellini & Dybala
Det är flera spelare som riskerar att lämna klubben i sommar. Någon eller några av Rabiot, Morata, Arthur, Alex Sandro och Bernardeschi kommer att lämna klubben och det gör mig verkligen ingenting. När det gäller Paulo Dybala och Giorgio Chiellini smärtar det dock.

Giorgio Chiellini personifierar ”Lo stilo Juve” för mig. När Giorgio går ut på planen finns det bara en tanke i hans huvud – ”att vinna”. Han gjort allt man kan be om när det kommer till sina insatser i Juventus tröja. Han vill vinna till varje pris och han har en personlighet som eldar igång lagkamraterna. Jag har ingen aning om hur många gånger han har stångat sig blodig, men det är fler gånger än alla an alla andra som har spelat i den svartvita tröjan har tillsammans, under hans tid i klubben. Han har totalt stängt ner storstjärnor i viktiga matcher och han har varit en av Europas bästa backar under en lång, lång tid. Trots att han hela tiden har presterat när han spelat har det aldrig varit aktuellt att han skulle lämna klubben för ett bättre erbjudande eller ett nytt äventyr. Han har älskat att spela för Juventus och det har utan tvekan framgått för oss supportrar. Sällan omtyckt av motståndarsupportrar, älskad av sina egna. Chiellini är sådan spelare man vill ha i sitt lag och han kommer lämna klubben som en legend. Jag ser gärna att Chiellini återförenas med klubben i någon form av roll när han till slut lägger skorna på hyllan.

Paulo Dybala, La Joya, Juvelen – kärt barn har många namn. Dybala blev snabbt älskad av sina supportrar. Han har en silkeslen touch, en fantastisk vänsterfot, gudabenådad speluppfattning och en naturlig teknik som gör honom unik på sätt och vis. Dybala har egentligen allt för att vara bland de bästa men det så viktiga psyket fattas tyvärr. Jag skrev i höstas att det var Dybalas tid att skina nu, annars skulle det vara för sent. Tyvärr är det för sent. Juventusledningen har fått nog av återkommande skador och uteblivna prestationer i viktiga matcher. Jag har hållit Dybala väldigt högt de senaste åren och han är min favoritspelare i Juventus just nu men samtidigt förstår jag tyvärr varför hans tid i klubben barkar mot sitt slut. Om man tittar rent statistiskt har Dybala spelar 50-60% av matcherna de senaste säsongerna och utan kontinuitet blir det svårt att prestera på topp. Agnelli och Co. är inte direkt kända för att vara känslostyrda och därför blir det ohållbart att erbjuda Paulo den lönen han vill ha. Tyvärr kommer Dybala mer bli ihågkommen som en kelgris, än en legend i klubben och om han väljer att skriva på för Inter blir argentinarens legacy svårt att uppskatta. Det finns en liten del inom mig som fortfarande hoppas att klubben och Dybala kommer överens om ett nytt kontrakt, men det verkar väldigt osannolikt.

Matchen
Som sagt, Juventus har ingenting att spela för och för egen del vill jag bara njuta av Chiellini och Dybala så mycket som det går. Lazio kan säkra Europa League-platsen och kommer säkert gå all-in för det. Det är osäkert om Immobile kommer till spel, vilket kan sätta käppar i hjulet för I Biancocelesti. Sarri är tillbaka på Allianz Stadium för första gången sedan han satt vid Juventusrodret och välkomnandet lär inte bli alltför varmt för den rökande Napolisonen.

Förväntade startuppställningar:

Juventus:
Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Pellegrini; Zakaria, Miretti, Bernardeschi; Dybala; Vlahovic, Morata

Lazio:
Strakosha; Lazzari; Patric, Acerbi, Marusic; Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni.

Matchen startar 20.45 och går på Cmore.

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2022-05-15 22:08:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid