Lagbanner
2021-12-08 18:45

Juventus - Malmö FF
1 - 0

Juventus – Malmö 1 – 0: Gruppetta!
"Predator" slår till och bjuder på dans

Juventus – Malmö 1 – 0: Gruppetta!

Juventus hade besynnerligt svårt att stänga igen mot ett SM-firande Malmö. Friskt roterande och mängder av missade målchanser senare så kunde Juventus ta hem gruppsegern efter ett sensationellt klimax i S:t Petersburg.

Oväntat svårt att stänga matchen
Juventus inledde i ett snabbt tempo, hög press och en spelsugen Dybala. När Kean satte dit ledningsmålet tidigt så räknade de flesta med en klar seger och en transportsträcka mot slutsignalen. Det blev dock lite krångligare än väntat, Dybala byttes ut i halvtid, anfallarna vägrade stärka sina aktier och Malmö som faktiskt stod upp ganska bra vågade lyfta laget. Att Juventus på hemmaplan mot Malmö tillåter sig hamna i ett läge i slutet av matchen där man rensar och slår ifrån sig är föga imponerande. Samtidigt så hade denna match varit punkterad långt tidigare med lite (snarare mycket) mer kliniska anfallare. Vi får dock tacka Malmö för ännu ett Champions League äventyr och önska de lycka till redan till nästa kval. 

Kvalitén på anfallarna är för låg
Det kommer knappast som någon nyhet eller överraskning för den som har följt Juve denna säsong, men denna match om någon accentuerade verkligen hur beklämmande svårt anfallarna har att få det att lossna. Det har nog gått tillräckligt många matcher för att fastställa att det inte handlar om någon formdipp eller oflyt. Säga vad man vill om Ronaldo men snubben kan få nätet att rassla som ingen annan. Att gå från förra säsongens skytteligavinnare till en Kean som gör mål på var femte målchans och en Morata som befinner sig i sin karriärs största dvala är en kontrast om någon. Nej, det var plågsamt uppenbart att denna klubb skriker efter en hänsynslös striker som gör mål på allt som rör sig.

Juventus tar hem gruppen efter rafflande avslutning 
När slutsignalen gick i Turin så var Juventus fortfarande grupptvåa, men bara sekunder senare så utbröt ett jubel bland fansen som snabbt spred ner sig till spelarna och hux flux så stod Juventus där som gruppsegrare. Detta efter oväntat hjälp från Zenit, inte för att de ryska mästarna är något dåligt lag, långt därifrån, men när Timo Werner fick sitt väldigt misstänkta offside-mål godkänt så kändes det nästintill programenligt att Chelsea skulle gneta till sig segern. Ozdoev ville dock annorlunda och pangade in kvitteringen i den 94:e tilläggsminuten. Gruppsegern innebär att Juventus inte kan lottas mot lag som Liverpool, Manchester City, Real Madrid och Bayern Munchen i åttondelen och även om PSG lurar i vassen som potentiell motståndare så måste Juventus vara nöjda med att ta hem gruppen. Visst är det så att även de bästa ska slås om man ska gå långt. Jag vill dock ändå se det som en fördel att eventuellt stöta på de riktigt tunga drakarna lite längre fram. Allegri har ett facit av att succesivt få spelet att stämma en bit in på vårsäsongen och jag vill tro att chanserna att störa de allra bästa ökar ju senare man möts. Med det sagt så har Juventus hamnat etta och fått fördelaktiga lottningar de senaste säsongerna och alla vet ju hur det slutade. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Perin: 6
Hade inte så mycket att göra utöver några långskott som gick mitt på. 

De Winter: 7 (De Sciglio 71')
Positiv prestation från den 19-årige belgaren. Företagsam längst högerkant, följer gärna med upp i anfallen och vann en del boll högt upp i plan. Visade även prov på en fin inläggsfot och stod sammantaget för en uppiggande insats för bollskygg är han inte. Yngste spelare nånsin att starta en CL-match för Juve och vi lär få se mer av honom framöver. 

Bonucci: 6,5
Står för ett par bra brytningar och håller fort på ett bra sätt men blir inte jättetestad heller. Föll som en fura lite teatraliskt när han blev knockad av Colaks skott. 

Rugani: 6,5
Samma sak här, blir sällan testad men står för ett par duktiga ingripanden. Blott sin andra start för säsongen. 

Alex Sandro: 6
Helt okej insats med ett par framstöter längst sin kant men inte mycket annars. 

Rabiot: 6,5
Såg något mer rörlig och bekväm ut med bollen än vanligt. Har ett par skott som stör Diawara tillräckligt för att lämna farliga returer samt ett tungt skott som gick högt i burgaveln.

Arthur: 7
Med sin låga tyngdpunkt och bollvänliga fötter så är det väldigt svårt att ta bollen från honom oavsett hur omringad han är. Med en stark bollvinnare bredvid sig så kan han bidra med mycket som övriga mittfältsalternativ inte kan. Nära att bli målskytt strax innan halvtid med farligt skott. Ryktas till både öarna och swap-deal mot Pavard. Misstag att släppa honom om ni frågar mig. 

Bentancur: 6 (Miretti 90')
Periodvis ganska anonym men står ibland för brytningar som startar anfall. Flyttades runt i olika positioner under matchens gång och bidrog mest i spelet utan boll.

Bernardeschi: 7,5 (Cuadrado 82')
Ännu en fin prestation från Berna. Läcker assist med yttersidan och har även ett par skott som stör. Förutom en usel pass till Kean i bra anfallsläge så gör han mycket rätt med sin rörlighet och påpasslighet. Assistpoäng i tredje matchen i rad och en av Juves formstarkaste spelare. 

Dybala: 6,5 (Morata 46')
Dybala var på spelhumör, skiftar kant, rör sig över stora ytor och driver upp boll från alla möjliga håll. Utbytt i halvtid för att spara på krutet, hade förmodligen kvitterat ut ett högre betyg annars. 

Kean: 6,5 (Da Graca 90')
Inleder med att måla tidigt efter en fin nick, borde dock ha suttit minst 1 - 2 baljor till. Måste bli mycket mer effektiv i sina avslut. Behöver jobba med touchen och ha bättre koll runt omkring sig. Blir utbytt direkt efter en missad passning till Cuadrado som hade friställt denne från halva plan.

Morata: 5,5
Det är helt sanslöst hur ovän Morata är med bollen. Måste vara effektivare med boll när det gäller att släppa och välja bästa alternativet. Signifikativ sekvens när han träffar sin medspelare med sin otroligt missriktade nick. 

Övriga inbytta spelare spelade för kort tid eller gjorde för lite avtryck för att få ett betyg. 

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-12-09 00:52:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid