Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-01-06 20:45

Juventus - Napoli
1 - 1

Juventus – Napoli 1 – 1: Delad pott i matchen som till slut spelades
Matchens lirare

Juventus – Napoli 1 – 1: Delad pott i matchen som till slut spelades

Juventus och Napoli delade på poängen under denna parodiska omgång. Ett tillsynes besviket Juventus får nu blicka vidare mot Rom för nästa kamp i denna tuffa månad.

Det positiva
Chiesa och Dybala tillbaka från skador och det är väldigt välkommet. Chiesa visade att han inte behöver mycket tid för att närma sig toppformen med en stark insats. Dybala gör oss påminda om hur viktig han är för att erbjuda Juventus alternativ när långbollarna inte hittar rätt, även om yttrarna denna gång i form av Chiesa och Bernardeschi gör sitt bästa för att vinna mark längst kanterna. Dock så ska det tas i åtanke att detta är ett decimerat Napoli som kommer till spel och att förgrundssnacket mycket präglats av en hel del bök och oreda om man uttrycker det milt. 

Det mindre positiva
Mittfältet denna gång bestående av Rabiot, Locatelli och McKennie har det väldigt svårt när Juventus hamnar i underläge och det är ett problem. Napolis mål kommer i en period där Juventus skapar en del tryck framåt och även om målet kom aningen ologiskt och med en del oflyt så känns det som att Juventus är väldigt känsliga mot att åka på baklängesmål. Mittfältet saknar den kreativitet och offensiva kraft som krävs för att skapa tryck framåt utan det blir oftast individuella aktioner som Juventus behöver förlita sig på. Utan Chiesa och Dybala så ser det väldigt statiskt och idéfattigt ut. Det kan räcka till vinst mot botten- och mittengäng men det blir svårt mot kvalificerat motstånd. 

Kommande matcher
Roma väntar härnäst (vi får ju utgå från att det blir match) och Mourinhos mannar kommer göra allt som går för att göra det svårt för Juventus. Om det blir ett steg fram, bak eller i sidleds som det tenderat att bli allt som oftast denna säsong återstår att se. Det som går att konstatera är att vi nu är i andra delen av säsongen och de flesta pilar och kurvor måste börja peka uppåt och det snabbt om Juventus ska nå sina säsongsmål. Tiden för bortförklaringar och annat tjatter börjar bli mindre och mindre. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 6
Är på bollen som slank in, men tyvärr hade det varit bättre om han inte var det, svårt att lasta honom för det dock. I övrigt så står han i vägen för det han ska, främst mot Mertens. 

Cuadrado: 6
Kaptenen för dagen hade en blandad afton. Bra pass till McKennie i upprinnelsen till målet men bidrog inte så mycket mer i anfallsväg. Hade svårt att få grepp om Insigne som ofta vek ifrån. 

Rugani: 7
Rugani gjorde det bra, med tanke på att han inte spelat mycket alls så gjorde han det faktiskt riktigt bra. Inte så att han hade den svettigaste aftonen men hur ofta ser man Rugani genomföra en hel match klanderfritt. 

De Ligt: 7,5
Positionssäker och stark, i synnerhet i denna match då napolispelarna hade det svårt med de Ligts fysik. Hade räddat det insläppta målet om inte Szczesny nudda bollen.

Alex Sandro: 5,5 (De Sciglio 75´)
Ännu en blek insats från brassen i en formkurva som pekat nedåt ett tag nu. Känns som att geisten verkar avta mer och mer. Gör det inte svårare för Pellegrini eller De Sciglio att lägga beslag på vänsterbacksplatsen. 

McKennie: 6
Borde gjort det betydligt bättre på det tidigare nickförsöket. En av flera bra löpningar vid anfallet till målet men inte den bästa matchen med boll även om det fanns glimtar av bra aktioner. 

Locatelli: 7,5
Ser självsäker ut i Juventuströjan numer. Flera bollvinster på motståndarhalva och levererar några riktigt fina långbollar. Tar plats. 

Rabiot: 5,5 (Bentancur 65´)
Ytterligare en anonym insats av fransmannen, bidrar varken framåt eller bakåt. Får väldigt orimligt mycket speltid i utbyte mot väldigt lite. 

Bernardeschi: 6,5 (Dybala 65´)
Börjar friskt med lyckade dribblingar och bra snärt i både passningar och hörnor. Behöver dock sikta in sig bättre vid avslut och sista produkten överlag. 

Morata: 5,5 (Kean 75´)
Fick jobba mycket ensam på topp i vanlig ordning och behöver bli bättre samspelt med Chiesa. Targetspelet, spelet med boll och avslutskvalitén lämnade mycket att önska. 

Chiesa: 8 (Kulusevski 81´)
Tillbaka från skada och såg i princip så bra ut som han kan göra. Flertalet bra genombrottsaktioner men hjälper även flitigt i försvaret. Det händer ständigt grejer runt Chiesa och det har vi saknat. Lite tursam styrning på skottet i mål men skjuter man tillräckligt ofta så.

Inbytta spelare
Dybala
vann boll och fick iväg ett skott långt utifrån omedelbart efter att han kom in. Erbjuder ett alternativ mot alla långbollsanfall. 

Övriga avbytare satte för lite avtryck eller spelade för kort tid för att betygsättas. 

Behroz Jbehroz.j21@gmail.com2022-01-07 11:00:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid