Lagbanner
Allianz Stadium, 2022-02-18 20:45

Juventus - Torino

Juventus-Torino: Derbydags!
Lyckas Vlahovic göra som Higuain och CR7?

Juventus-Torino: Derbydags!

Det vankas Derby della Mole i Turin och tre blytunga poäng står på spel. Efter Arrivabene & Co:s lyckade experiment under vintermercaton har Turins svartvita stolthet vaknat och mot ”Granata” är det bara seger som räknas. Trots att CL-åttondelen står runt hörnet var Allegri tydlig med att Juventus kommer spela utan handbroms i derbyt, dels ur ett ligaperpektiv, men även för fansen.

Mercato-effekten
När det börjades viska om att Juventus skulle plocka Dusan Vlahovic i Januari vågade inte jag tro på ryktena. Det ekonomiska läget i klubben talade för en lugn vinter och Arrivabene hade redan varit tydlig med att Juve inte kommer agera under Januari-fönstret. Men, ingenting är omöjligt och några veckor senare stod Dusan Vlahovic på Allianz Stadiums mittpunkt och vrålade i en relativt mäktig presentationsvideo. Utöver serbens signatur hämtades även eftertraktade Denis Zakaria från Borussia Mönchengladbach. Kulusevski och oduglige Bentancur skeppades till London och helt plötsligt kändes det som att Juventus var tillbaka där man hör hemma.

Vlahovic har under sina första matcher redan bevisat att han är pusselbiten som fattades under hösten. Juventus har numera en given referenspunkt i offensiven och enligt mig påminner serben om en blandning av Trezeguet och Ibra. Kemin med Dybala har sett fin ut och Morata kan agera utan lika stor press på målskyttet, något som uppenbart har tyngt honom. Zakaria bidrar med skickligt i passningsspel, bollvinster och Matuidi-liknande löpkapacitet. Det är inte bara kvaliteten i truppen som har blivit bättre. Känslan är att effekten av mercaton blev en injektion för hela truppen. Morata ser ut att ha hittat sig själv i sin nya Mandzukic-position, De Ligt har blivit försvarets ledare och Dybala har äntligen skaffat sig en kaptens kroppsspråk och attityd. Juventus ser helt enkelt pånyttfödda ut.

Allegris motto
”Det är i Mars vi ska vara som bäst” har han alltid sagt och fel har den gode Livorno-sonen inte. Juventus ser ut att ha växlat upp och prickat toppformen i rätt tid. Det har flera gånger under säsongen känts som att drömmen om Champions League i höst skulle förbli just en dröm, nu känns det som verklighet. Juventus har inte förlorat sedan November och nu har spelet börjat se skapligt ut också. Senast mot Atalanta stod La Vecchia Signora för en klart godkänd insats, både attityd- och spelmässigt. Nu är det viktigt att bygga vidare på den insatsen för att befästa fjärdeplaceringen i ligan.

Under Torsdagens presskonferens passade Allegri på att hylla Torinos tränare, Ivan Juric, och menade att han har fått rätsida på laget efter några tunga år. Vidare framkom det att Bonucci missar matchen på grund av en vadskada, vilket innebär att vi får se formstarka Rugani från start. Cuadrado inleder som högerback och på mittfältet står det mellan Mckennie och Zakaria i Mezzala-rollen samtidigt som både Arthur och Locatelli är aktuella att spela från start som Regista.

Mina tankar inför matchen
Torino inledde vårsäsongen starkt med två segrar, där de bland annat slog Viola med 4-0. Den 23:e Januari hände det något i Juric lag. De spelade ut Sassuolo totalt och hade fyra ramträffar men Reggio Emilia-laget lyckades på övertid kvittera och det tycks ha knäckt Torino som följt upp det krysset med två förluster. Men! Imorgon är det derby och som vi alla vet kan allt hända när lokalrivaler går upp mot varandra.

Trots allt tror jag att Juventus kvalitet och pånyttfödda hunger kommer bli övermäktig för Juric manskap. Jag förväntar mig att ett högt pressande Juventus med fansen i ryggen kommer göra en bra match och till slut vinna med ett eller två mål. Juventus-aktuelle Bremer kommer säkert lyckas nicka in en boll och det ska bli intressant att se om Vlahovic kan göra det både CR7 och Higuain lyckades med i sina första derbyn, nämligen att göra mål. Speriamo!

Derby della Mole har spelats 180 gånger – Juventus har vunnit 89 av mötena, Torino 44 och 47 matcher har slutat med delad ära.

Matchen sänds på Cmore och startar 20.45.

Förväntad startelva
Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Rugani, A. Sandro; Zakaria, Locatelli, Rabiot; Dybala, Vlahovic, Morata

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2022-02-17 17:28:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid