Lagbanner
2020-10-25 20:45

Juventus - Hellas Verona
1 - 1

Juventus - Verona 1-1: Uselt, kasst, dåligt!
Dags att sätta formationen Maestro

Juventus - Verona 1-1: Uselt, kasst, dåligt!

Matchen spelades på ett så slarvigt sätt att man ville stänga av tv:n ganska omgående. Trots ett snyggt bortdömt mål och två ribbträffar så kändes inte Juventus hotfulla på något sätt. Uppryckning krävs gangska omgående, vi är Juventus och inte något lingonlag som härjar i mitten av tabellen.

Matchen:

Trots ett stort bollinnehav så var inte Juve riktigt nära att hota nån gång under matchen. I vissa sekvenser kunde man se en viss tempoökning som gjorde att Verona inte hängde med, men denna tempoökning dog ganska omgående. Bernardeschi lyckas inte en utan två gånger slarva till situationer som leder till ett bakelängesmål där Verona tar ledningen i matchen. Även efter baklängesmålet är det inte mycket Juventus kan sätta emot. Arthur vrider och vänder på mitten men kommer inte långt, Dybala ligger bakom allt i anfallsväg men ser oerhört slarvig ut och Bernadeschi.... Ja han gjorde inget rätt!

Både Cuadrado och Dybala hinner med varsina ribbträffar, Morata blir återigen bortdömd på en tå nagel och så såg det enbart ut, mer än detta hade inte Juve. 

Domaren:

Man kan klaga och så kan man klaga, men sen kan man också påbörja ett hat! Domaren stod inte för många rätt i matchen, för trots Bernas kassa match så skulle han haft en straff. Verona spelarna fick i princip spela hur dem ville och gå in i närkamper hur dem ville utan att domaren ens hade en tanke på att blåsa för frispark. Ett lag som Juve lägger aldrig skulden på domaren... även om denna påsk domare ville stå i rampljuset. Seria A är italiens högsta liga och där krävs de bästa domarna som skall döma dessa matchen, Pasqual tillhör inte den kategorin!

Kulu:

Den svenskfödde makedonen var en friskfläkt när han kom in i och lyckades på sin korta tid uträtta mer än Bernardeschi gjort under hela matchen, minus vara en del av ett baklängesmål. Han utmanade och kom förbi, han var stark i närkampen och han gjorde mål. Han och Dybala behöver mer fria tyglar för att få göra mål och servera Morata/CR7.

Mittfältet:

Säga vad man vill men Pirlo borde förstå att spelare som Arthur behöver skydd för att kunna styra matcherna, skydd som han själv hade som spelare! Arthur behöver både Rabiot och Bentancur bredvid sig. Dessa skall vinna boll och närkamper för att skydda brassen som skall kunna styra matchen dit han vill. Arthur - Pirlo, de andra två är Vidal och Pogba.. fast inte lika bra!

Anfallet:

För att vinna matcherna behöver våra offensiva pjäser stå för mer poäng framåt. Att Dybala dessutom droppar ner alltför långt är numera ett irritationsmoment då han skall vara vid målet och ingen annanstans. De få gånger han var vid mål och blixtrade till så hände något. CR7 och Morata behöver bli serverade av bra gubbar och dessa är inga mer än Kulu och La Joya. Ska Pirlo forstätta spela med två mittfältare så måste desa fyra offensiva spelare lira ihop!

Betyg
Skalan går från 4-9, med 5 och neråt som underkänt, 6 godkänt, 7 mycket bra och 8 fantastiskt. Någon nia får ni inte se idag, tänk er Ronaldo mot Atlético ungefär.

Szczesny: 6
Hade under matchens gång inte mycket att göra. Några utboxningar här och där. Kan ej klandras för baklängesmålet. Pratar mycket och pratar högt vilket är bra!

Cuadrado: 6,5
Bra match av från Cuadrado. Han är inte bra defensivt men ack så viktig offensivt. Drev upp anfall och ville mycket, samt att han konstant tar sig förbi motståndaren. Måste däremot sikta in sina inlägg på ett mycket bättre vis.

Bonucci: 5,5
Bonnuci gjorde inte mycket rätt. Han hade väldigt svårt med Kalinic och Colley matchen igenom, och på det hela så går han sönder i offensiv plan. Krya och kom tillbaka starkare!

Demiral: 7
Han gick in hårt, han gick in rätt och han visade grinta. Om resten av våra spelare hade haft lite av samma hunger så hade matchen nog slutat med höga siffror till vår fördel. Mycket bra genomförd match av turken.

Danilo: 6,5
Bra match. Danilo har motbevisat de flesta i sin nya roll som en av tre mittbackar. Gillar även att han driver bollen framåt de få gånger han gör det... för han gör det bra!

Rabiot: 5
Åter igen: För slarvigt och för anonymt. Ingen direkt dålig insats, men bidraget blir alldeles för litet i relation till kunnandet.

Arthur 6:
Han vrider och vänder men får inte det stöd han behöver. Skall man få ut det maximala av Arthur så behöver han bli mer beskyddad samt ha spelare som möter honom i uppspelsfasen. 

Ramsey: 6 
Godkänd och inte mycket mer. Han försöker och han flyter omkring i offensiv planhalva men kommer inte riktigt till det sista denna match. Behöver bli mer synkad med anfallarna.

Dybala: 6
Kul att se Dybala tillbaka men behöver snabbt hitta till sin rätta form. Igår var han slö och slog många felpass. Ändå låg han bakom det mesta vad gäller anfallsspelet.

Morata: 7
Även om han försvinner något under andra halvlek så var Morata Juventus klart bästa spelare för kvällen. Han håller i boll, han vänder bort sina motståndare, han löper ifrån... och han gör mål även om tånageln döms för offside. Jag är positivt överraskad av spanjoren och tror han kommer bli bättre under säsongens gång. 

Bernadeschi: 4,5
Gjorde han något rätt? Inget offensivt och slarvig defensivt. Att han dessutom lyckas slarva två gånger om innan bakelängesmålet gör mig än mer irriterad. Sälj!

Darko2020-10-26 07:25:52
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid