Lagbanner
2022-03-16 21:00

Juventus - Villarreal
0 - 3

Juventus – Villarreal 0 – 3: Tidig CL-utgång igen, igen, igen och igen
Nästa gång, Dušan

Juventus – Villarreal 0 – 3: Tidig CL-utgång igen, igen, igen och igen

Juventus slungas tidigt ut ur Champions League för fjärde året i rad trots favoritskapet. Den gula ubåten fick matchen precis dit de ville och visade att de är ett cyniskt och effektivt cuplag, precis som Juventus brukade göra en gång i tiden.

Historien upprepar sig
Ajax, Lyon, Porto och Villarreal. Där har ni lagen som slagit ut Juventus i åttondelen (Ajax i kvarten), i samtliga dubbelmöten så har Juventus dessutom avslutat på hemmaplan. Det går att argumentera för att om Juventus (Vlahovic) hade suttit en av chanserna så hade matchbilden sett annorlunda ut och Allegri förmodligen hyllats vid ett avancemang. Så att såga allt och alla längst med fotknölarna för en match som är jämn över 75 minuter och egentligen avgörs efter en hel del omständigheter kanske är lite magstarkt. Vad som dock inte är magstarkt är att kalla Juves CL-facit de senaste säsongerna för ett totalt praktfiasko, för det är exakt vad det är, finns inga ursäkter. En cigarillrökande Agnelli såg allt annat än belåten ut vid slutminutrarna, han har nog mycket att tänka på framöver, däribland Super League projektet. En positiv sak för honom är att han i alla fall inte kommer ha det svårare att sälja in sina abonnemangspaket där matcherna börjar från minut 75 framöver. 

Resten av säsongen?
Låt oss ha det klart för oss, att åka ut mot Villarreal i åttondelsfinal är totalt oacceptabelt. Dålig reklam för både Juventus och Serie A, missade CL-intänkter samt ett åttondelsspöke som växer sig större för varje gång (ge oss tillbaka finalspöket, då får man i alla fall njuta av resan på vägen dit). Men zoomar man ut ett ögonblick så går det ändå att se hur saker och ting rör sig framåt. Allegri fick ta över ett vilset Juventus som försöker hitta tillbaka till sin identitet. Spelet har blivit aningen bättre sedan i höstas, poängsnittet likaså. Kan CL-spel säkras inför nästa säsong och kanske till och med en Cuptitel bärgas så finns det ändå anledning att känna någon form av optimism trots gårdagens tunga, tunga smocka. Det finns en ung stomme och framtid att bygga på i form av de Ligt, Locatelli, Chiesa och Vlahovic, oavsett om Dybala är kvar eller inte. Allegri måste dock göra nånting åt det totalt fantasilösa och långsamma anfallsspel som vi periodvis fick se under andra halvlek. Där är Allegri ytterst ansvarig och om det inte sker spelmässiga förflyttningar till det bättre, i alla fall tills nästa säsong så kommer även Allegris främsta sympatisörer (mig själv inkluderad) ha svårare att försvara honom framöver. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 5,5
När straffen skulle slås så blev man påmind att Szczesny faktiskt var med på plan. Nära att nå första straffen och förlänga sin räddningssvit. Inte mycket övrigt att anmärka på, men släpper man in 3 bollar utan några riktiga ingripanden så är det svårt att få godkänt.

Danilo: 6
Har en bra inställning och visar att han växt ut till en ledarfigur i laget. Hade det dock lite svårt med framstörtande Estupinan och Danjuma i vissa sekvenser. 

De Ligt: 5,5
Helt okej i första halvlek men ingen dominant prestation totalt sett som vi vant oss att se. Att de Ligt gillar att spela handboll det vet vi sen länge, mest spektakulära handsen hittills även med hans mått mätt. 
 
Rugani: 5,5 (Dybala 78')
Tråkigt för Rugani som faktiskt spelat ganska bra hittills under säsongen. Misstajmad tackling som tyvärr gav en solklar straff. Blev utbytt direkt efter. 

De Sciglio: 6,5
Gjorde en bra match, erbjöd ofta alternativ vid anfall och fick till en hel del inlägg. En av Juves bättre spelare för aftonen.

Cuadrado: 6,5
Kanske bäst på plan för Juve. Inledde strålande och kom gång på gång fram längst högerkanten. Lyckades med både dribblingar och inlägg. Hade ett kanonläge där han kom helt fel till bollen. Inte lika framträdande i slutet av matchen. 

Locatelli: 6 (Bernardeschi 83')
Nyttig utan boll men inte så mycket annat med boll. Varken bu eller bä.

Arthur: 5
Flest passningar på plan men mest i sidledes. Slog inte tillräckligt med bollar franåt i banan och när han väl gjorde det så gick de inte fram. Ingen bra prestation, borde kunna bidra med mer från sin utgångsposition och höga bollinnehav. 

Rabiot: 5,5
Hade svårt att sätta avtryck på matchen. Samtliga mittfältare hade väldigt svårt att skapa nånting kreativt och det blev väldigt märkbart i andra halvlek. 

Morata: 5,5 (Kean 85)
Fick inte riktigt till det vilket är synd med tanke på spanjorens fina form på sistone. 

Vlahovic: 6
Tyvärr, tyvärr så fick Vlahovic inte in några av sina tidiga chanser. Bra i spelet i första halvlek samt att få skottet i ribban från en svår avslutsvinkel. Exakt detta han värvades för men det var inte hans eller Juves kväll helt enkelt. 

Inbytta spelare
Varken Dybala, Bernardeschi eller Kean gjorde något som helst väsen av sig. 

Behroz Jbehroz.j21@gmail.com2022-03-17 11:00:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid