Lagbanner
2022-03-16 21:00

Juventus - Villarreal

Juventus-Villarreal: Ikväll avgörs det
Juventus Champions League-äventyr avgörs ikväll.

Juventus-Villarreal: Ikväll avgörs det

Ikväll ställs allt på sin spets i Turin. Juventus tar emot de gula u-båtarna från Villarreal och i potten återfinns en kvartsfinalplats i den finaste av turneringar, nämligen Champions League. När de båda lagen möttes på spansk mark för tre veckor sedan, slutade matchen med delad ära – ikväll avgörs det.

Lägesrapport från Turin
Juventus som lag mår faktiskt ganska bra just nu. I ligan har Allegris manskap lyckats bli ”Juventus-tunga” igen, efter en horribel inledning på säsongen. Laget spelar cyniskt, inte särskilt vackert och ofta med handbromsen ilagd, men poängen trillar in. Jag har varit kritisk under hela säsongen men nu Allegri förtjänar cred – han har sakta men säkert lyckats vända en mycket negativ trend. Juventus är med och slåss på alla fronter och ett avancemang ikväll skulle verkligen höja självförtroendet ytterligare några snäpp. Vidare är det imponerande att Juventus tagit så pass många poäng under den här perioden med tanke på den långa skadelistan som klubben besitter. Nyckelspelare som Dybala, Bonucci och Chiellini har varit frånvarande från och till under en längre period, men trots det har laget presterat bra.

Ikväll är både Bonucci och Dybala tillbaka i laget men förväntas inte starta. Jag är övertygad om att den sistnämnde åtminstone kommer få en halvtimme på plan dock. I höstas var det Dybala som bar laget på sina axlar - han var den som löste upp trånga försvar på egen hand. Nu har maskineriet satt sig och laget spelar mer som ett kollektiv. De Ligt har blivit en gigant i backlinjen och är enligt mig Juventus bästa spelare just nu. Vlahovic intåg har renderat i att Morata har mindre press på sig att göra mål, något som gynnat honom – han ser mer fri ut på planen nu. Juventus äntrar planen med en försiktigt positiv känsla ikväll.

Motståndet
Villarreal kommer till Turin med en 1-0-seger hemma mot Celta Vigo i bagaget. Det är ett lag som gärna har mycket bollinnehav och rent generellt spelar de med ett ganska lågt tempo och låg risk i sitt anfallsspel. Detta såg vi prov på under det första mötet med Juventus. Spanjorernas skadelista är inte lika påtaglig som Juventus. Gerard Moreno är tillbaka i truppen och har just nu en kamp mot klockan för att kunna spela ikväll, han förväntas starta på bänken. Moreno kan ställa till med oreda i vilket försvar som helst. Alberto Moreno out men i övrigt är hela truppen redo. Villarreal är ett lag som skada alla sina motståndare och de ska verkligen inte underskattas. Danjuma, Parejo och Chukwueze är spelare som säkerligen har givit Allegri huvudvärk inför den här matchen – alla tre kan avgöra matcher på egen hand. Villarreal kommer inte Turin och ber om ursäkt för sin närvaro.

Matchen
Jag tror att Juventus kommer spela mer aggressivt ikväll jämfört med det första mötet. Förmodligen kommer Allegri vilja se en hög press från start för att laget ska kunna starta sina anfall högt upp plan, vid bollvinst. Om de misslyckas i den höga pressen kommer laget falla djupt och försöka hålla Villarreal-spelarna felvända i farliga ytor. Det kommer bli en spännande match där båda lagen kommer göra allt för att undvika tekniska misstag. Det är två disciplinerade lag med tydliga mentaliteter som går upp mot varandra – jag tror att det avgörs på en individuell prestation. Jag kommer inte ge mig på att förutspå något resultat, jag har haft fel varje gång jag gjort det på denna plattform.

Förväntade startelvor
Juventus:
Szczesny; Danilo, De Ligt, Rugani, De Sciglio; Cuadrado, Locatelli, Arthur, Rabiot; Morata, Vlahovic

Villarreal:
Rulli; Aurier, Albiol, Torres, Pedraza; Chukwueze, Coquelin, Parejo, Trigueros; Lo Celso; Danjuma

Matchen visas på Cmore och drar igång 21.00

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2022-03-16 17:00:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid