Lagbanner
2021-11-02 21:00

Juventus - Zenit
4 - 2

Juventus – Zenit 4 – 2: Klockren respons
Superb, superb insats av Dybala

Juventus – Zenit 4 – 2: Klockren respons

Ett intensivt Juventus och en närmast manisk Dybala visade upp sig från sin bästa sida när Zenit besegrades. Om det är så här det ser ut efter den uppmärksammade "ritiron" så får det gärna bli en återkommande grej.

Vilken scenförändring
Dag och natt. Jag talar givetvis om intensiteten i denna match och den vi såg bara tre dagar tidigare mot Verona. Samma spelare på plan (mer eller mindre), men ett helt annat lag och en helt annan prestation, precis som vi vill se dom. Det är uppenbart att spelarna kan om dom vill. Det är alltid är skillnad i Champions League från ligaspelet. Den speciella atmosfären som bara CL-kvällar kan inbringa hänger i luften, publiken är mer uppskruvade, och det är mer öppet spel överlag mot europeiska motstånd snarare än Serie A. Med det sagt så var detta fortfarande en prestation att skriva hem om. Det märktes i både inställningen, intensiteten och den glädje som syntes i spelarnas målfirande. Oavsett om detta var en direkt följd av "ritirion", Allegri som tog tag i kragar, spelare som bestämde sig för att steppa upp, eller om det var en kombination av alltihop så var det en riktigt välkommen scenförändring vi fick se. 

Dybala 
Jisses säger jag bara, han var väldigt bra i ett underpresterande Juventus senast. Denna gång var det flera spelare som gjorde det väldigt bra, ändå stack Dybala ut med sin fullkomligt lysande insats, det säger ganska mycket. 16 skott på två matcher enbart från Dybala, och jag talar inte om några strumprullare eller snesparkar upp på andra etage, i princip vartenda avslut har varit farligt. Kaptensbindeln har uppenbarligen gjort honom gott, han frodas nog av att känna att han har förtroendet att leda detta Juve. Att Dybala kan lira boll och stå för strålande insatser det vet vi från förr, annars hade han inte varit kvar i Juventus i så många år. Men jag vill nog påstå att jag inte sett honom så här bra nånsin, det här är en ny nivå även med Dybala mått mätt. 106 mål för Juventus nu, därmed förbi klubblegendaren Platini (104 mål), detta firades med att imitera Platinis klassiska målgest. 

Överför detta till ligaspelet
På lördag så kommer den bittra rivalen Fiorentina på besök som även dom har en viss anfallare som är glödhet just nu. Även om resultat i enskilda matcher är viktigt så är det nog viktigare att prestationen är i linje med det vi precis fått se under gårdagskvällen. Det kommer generera mer resultat över tid, och är det något Juventus behöver just nu så är det kontinuitet. Det skulle vara ytterst märkligt om vi fick se något annat när det kommer till inställning och intensitet, för det är tydligt att både motivationen och kvalitén finns där när spelarnas huvuden är påskruvade på rätt sätt. Även om det finns vissa faktorer som skiljer sig i CL-spel kontra Serie A så är det fortfarande samma sport som ska utövas. Det finns inga ursäkter längre, Fiorentina och alla kommande motståndare ska få det svettigt när Juventus står på andra sidan. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 6,5
Stod för ett par vassa ingripanden och ett mindre bra när han slog bollen till Zenit-spelare som kunde bli farligt läge. Lite han kunde göra vid bägge insläppta mål. Ryckt upp sig efter den minst sagt skakiga säsongsinledningen. 

Danilo: 7
Jag nämnde senast att Danilo sällan följde med i anfall den senaste tiden. Nu så gjorde han det, självklart en följd av att Zenit i stora delar sjönk ner djupt med samtliga man bakom boll men ändå en uppfriskande offensiv insats av brassen. Inget att klaga på defensivt heller, följsam och stabil. 

Bonucci: 6,5 (ut 85’ Rugani) 
Gör egentligen inte något fel vid självmålet, sånt händer ibland. Annars en ganska stabil instats, fina långbollar ut på vänsterkanten. 

De Ligt: 7
Stabil och förtroendegivande insats återigen även om holländaren var aningen för passiv vid sista målet, dock svårt att stångas mot starke björnen Dzyuba. På tok för bra för att sitta på bänken samtidigt som det är svårt att kritisera en tränare som väljer Chiellini och Bonucci som mittbackspar. 

Alex Sandro: 7
Fin insats från brassen och likt Danilo så hög utgångspunkt och ofta hotande alternativ på vänsterflanken. Bra leverans på inlägg och bra brytningar, i synnerhet ett läge mot landsmannen Malcolm i andra. Förhoppningsvis kan han höja lägsta nivån framöver då insatserna varit upp- och ner denna säsong.

Bernardeschi: 8 (ut 80’ Rabiot) 
Finfin instats av Berna, driver boll, viker in bra och börjar skjuta mer frekvent, tack och lov. Var jobbig att möta och grymma leveranser på inlägg. Snygg vändning i farten och assist till Chiesa. Börjar växa med sina prestationer och är svårpetad när han visar upp sig såhär. 

Locatelli: 7 (ut 80’ Arthur) 
Kämpar hårt och spelar tufft men ändå lugn och behärskad. Slog bort väldigt få passningar. Len och fin i sin bollhantering för kvällen. Inte mycket krusiduller kring honom utan en städad insats.

McKennie: 8
Vi har lärt oss ett par saker om McKennie den senaste tiden. Han kan kasta långt, hoppa högt trots sin korta längd och han är en grym huvudspelare. Box- till box spelare som ger en extremt välbehövlig dynamik och energi till det så kritiserade Juventusmittfältet. Så nära att göra mål i tre raka matcher när han prickar undersidan av ribban. Grym arbetskapacietet och om det är såhär McKennie hade tänkt att bidra så kanske han har att göra i Juventus trots allt. 

Chiesa: 8,5
Växte in i matchen ju längre matchen led efter ett par missar främst i första. Fick kröna kvällen med ett urtypiskt Chiesamål och hade bud på fler om avsluten hade varit aningen mer distinkta. Fixade även straff och var en konstant virrvind att hålla reda på. Behövde detta efter en något sämre period. 

Morata: 7
Såg arg ut när han missade chanser, såg arg ut när han sprang hem och vann boll, såg inte arg ut när han gjorde mål men däremot otroligt lättad och befriad. Om det var någon som nånsin behövde ett mål så var det Morata. Lite för många missar och frustrerat för att erhålla ett högre betyg men vi får väl hoppas på någon form av islossning framöver. 

Dybala: 9,5 (ut 85’ Kulusevski) 
Ja, vi har redan berört hans prestation men vi fortsätter. Två mål och en assist på två matcher, kunde varit minst det dubbla. Behärskat avslut vid första målet och det var en sån kväll där allt han gjorde blev lyckat. Lite flyt att han fick ta om straffen men kallt att sätta den så nära rätt sida av samma stolpe. Om detta inte var hans bästa insats i Juve-tröjan så är den definitivt där uppe. En ostoppbar Dybala som var en fröjd att skåda.  

Inbytta spelare
Första bytena kom först i den 80:e och samtliga spelade för kort tid för att sätta avtryck.

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-11-03 10:24:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid