Lagbanner
Lägeskoll: Juventus

Lägeskoll: Juventus

SvenskaFans tar tempen på ett gäng klubbar inför säsongspremiären som står för dörren.

Mikael Noaksson - Juventus-redaktionen

Det blåser inga positiva vindar över den gamla damen för stunden. Hur summerar man läget som supporter?

- Well, bättre än förra säsongen i alla fall. Om du syftar på att Juventus är bannade från europaspel nästa säsong så var det väntat. Och med tanke på att det tillslut blev en sjundeplats och spel i Conference League så kunde jag inte bry mig mindre om det. Den turneringen vill jag varken vinna eller delta i om jag ska vara helt ärlig. Det hade varit så mycket värre om Juventus norpat en CL-plats för att sedan bli bannade av UEFA. Det hade fuckat upp den hel del på marknaden i och med att domen kom så pass sent. 

Med det sagt så pratas det mycket om en att vi ska skeppa iväg en 23-åring startspelare med stor potential att växa i Vlahovic mot en avdankad och mätt snart 31-årig Lukaku vilket känns helt jävla sinnessjukt. Jag har aldrig varit mindre sugen att se på Juventus än jag är just nu. Allegris återkomst har varit en stor besvikelse både vad gäller resultat och spel. Att byta bort en av dom spelarna med störst potential i hela truppen mot en gammal Interkille som blev bänkad av Dzeko förra säsongen kommer inte att göra saken bättre. 

För en utomstående, hur kommer det sig att en så anrik klubb som Juventus kan befinna sig i ett sådant allmänt prekärt läge som de är i nu?
- Håll i hästarna cowboy, vi har missat en säsongs CL-spel. Det händer alla storklubbar förr eller senare. Men jag förstår vad du menar, det ser ju inte direkt bra ut heller. Det enkla svaret är att den förra ledningen misskötte klubben å det grövsta. En lång rad av felbeslut och en del otur har satt klubben i det läge som den är i nu. Att köpa Ronaldo var en gamble som gick snett, men det blev inte direkt bättre av att pandemin visade sitt fula tryne samtidigt som Juventus hade dragit på sig större kostnader än någonsin. Det fick den förra sportchefen Paratici att titta efter lite väl kreativa lösningar på problemet med ekonomin och här står vi idag. Men Juventus är ett starkt varumärke så det är inget som ett eller två år av smarta affärer, sänkta lönekostnader och bra resultat på planen inte kan ordna upp. 



I och med avstängningen från Europaspel nästa säsong kan man enbart fokusera på det inhemska spelet. Vilka fördelar respektive nackdelar ser du med det?
- Med Allegri vid spakarna hade vi ändå inte kunnat utmana om en CL-titel så fördelarna är väl utebliven skämskudde på bästa sändningstid och att laget nu kan fokusera på att gå bra i ligaspelet. Personligen så tycker jag fortfarande att Juventus har en tillräckligt bra trupp för att kunna utmana om titeln, men jag har tyvärr svårt att se hur Allegris defensiva inställning skulle kunna ta oss hela vägen fram. Men med dagens förutsättningar så ska man nå topp 4 nästa säsong. Och det innebär genast ett lite bättre läge. Med en skadebenägen trupp kan det vara skönt att spela 6-10 matcher mindre på en säsong. 

På spelarfronten har det hittills varit relativt lugnt i Turin. Några spelare har hämtats in och några har lämnat, däribland Kulusevski och Di Maria. Vad behöver man hämta in för att kunna utmana om scudetton nästa säsong?
- Inte Lukaku i alla fall. Han är för gammal och för dyr och alldeles för trubbig. Om man lyckas att behålla Vlahovic och Chiesa räcker det långt i mina ögon. Men det behövs någon som kan spela högerytter och en ny ytterback för att det ska kännas riktigt bra. Så varför man jagar en spelare som Kessie kan jag inte riktigt förstå. Mittfältet är vårt minsta problem i mina ögon. Där har vi Locatelli, Rabiot, Pogba, Fagioli, Rovella och Miretti redan. 

Vad önskar man sig allra mest som Juventus-supporter just nu?
- Att Juventus inte byter Dusan Vlahovic mot Romelu Lukaku. Jag vet inte vad jag gör om det händer. 

TV: Viaplay-experterna om Juventus turbulenta tid
 

SvenskaFans.com2023-08-13 10:45:00

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid