Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-11-20 18:00

Lazio - Juventus
0 - 2

Lazio – Juventus 0 – 2 : Tre ljuvliga poäng
Dubbla strutar från Bonucci

Lazio – Juventus 0 – 2 : Tre ljuvliga poäng

Bonuccis dubbla straffmål avgjorde och Allegri vann tränarkampen när Juventus hämta hem tre blytunga poäng.

Kompakt innermittfält
Allegri ställde upp med en 3 - 5 - 2 uppställning för aftonen och det skulle visa sig vara ett smart drag för att totalt neutralisera Lazios anfallsspel. 3-manna mittfältet bestående av Locatelli, McKennie och Rabiot stod för en bollvinnarshow matchen igenom. Lazio hade svårt att tränga igenom på mitten och kom i princip inte till ett enda läge. Många är överens om att mittfältet är Juves svagaste lagdel och även om vi tidigare sett indivudella mittfältsinsatser som stuckit ut denna säsong så kan detta nog ha varit den kollektivt bästa insatsen från den centrala lagdelen. Att dagens mittfälts främsta egenskaper ligger i det fysiska spelet är nog ingen underdrift, och det hjälper nog rejält att bedriva det spelet när ens lag hamnar i ledning. Men oj, vilken mur dessa tre bildade. Uppoffrande, hårt kämpande och när till och med Rabiot står för en väldigt solid insats så är det bara att lyfta på hatten.

Blytung seger
Det märks när en seger betyder mer än vanligt och detta var just en sådan. Två raka vinster mot Fiorentina respektive Lazio och nu är det dags höja svårighetsgraden ytterligare ett snäpp. Chelsea väntar redan på tisdag borta i London innan alltid svårspelade Atalanta kommer på besök nästa helg. Kan Juventus komma ur dessa två eldprov med ytterligare två starka och övertygande insatser så väntar ett minst sagt behagligare spelschema därefter. Många har nog räknat bort Juve från någon form av titelstrid denna säsong och det har varit svårt att argumentera mot det. Om någon form av mirakulös klättring mot den absoluta toppen ska påbörjas så är det nu eller aldrig. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 6
Ett skott rakt på från Milinkovic-Savic och en svag undanboxning. Hade egentligen inget annat att göra vilket är ett superbetyg till lagets försvarsinsats.

Danilo: Spelade för kort tid för att betygsättas (ut 15’ Kulusevski) 
Utburen på bår efter närkamp med Hysaj. Dåliga nyheter för den taktiska flexibiliteten då han kan användas i 3-backslinje.

Bonucci: 8,5
I Dybalas frånvaro klev Bonucci fram med en riktig kaptensinsats. Tar ansvaret från straffpunkten och smäller säkert in bägge mål. Står även för en stabil defensiv insats med sina blockeringar och brytningar. Hittar rätt med något uppspel och hade med lite flyt kunna sätta dit ytterligare ett mål efter en tilltrasslad situation.

De Ligt: 8
Står egentligen för en ännu vassare försvarsinsats än Bonucci och det är inte första gången den unge holländaren gör det. Har ett par riktiga monsterinsatser denna säsong mot bra motstånd dessutom. Står konstant rätt och nickar undan. Har bra koll mot den fysiskt starke Milinkovic-Savic och förlorar egentligen bara en höjdduell mot den rejäle serben som höll på att bli ett jätteläge. Tacklar ner Muriqi och startar omställningsläget som leder till den andra straffen. 

Cuadrado: 6,5
Blandad kompott från colombianen men sammantaget klart godkänd och nyttig. Tappar några bollar och orsakar en del frisparkar. Drog på sig en aningen billig varning tidigt i matchen men stod för en bra defensiv insats trots det. Känsligt inlägg till Morata som borde förvaltat läget bättre och bröstar kyligt ner bollen till Szczesny ett par gånger. 

McKennie: 7
Ett energipaket som står för en ytterligare bra prestation. Bryter, vinner boll och står ofta ivägen. Visar hjärta och uppoffring i försvarsspelet och bildade en sköld framför backlinjen tillsammans med sina mittfältskamrater. 

Locatelli: 7,5 (ut 89’ Bentancur) 
Helgjuten prestation som utöver sina otaligt många bollvinster även såg bekväm ut med bollen. 

Rabiot: 7,5 
Kanske den bäste på mittfältet för dagen vilket inte alls hör till vanligheterna. Likt mittfältskollegorna så vanns det bollar till höger och vänster. Älgade även fram ett par gånger och då är det svårt att komma åt fransmannen. Solklart hans bästa prestation så långt denna säsong. 

Pellegrini: 6,5
Började aningen svajigt med bolltapp och slarv. Spelade dock upp sig markant defensivt och stoppade en väldigt grinig Lazzari vid flera tillfällen. Kunde bidragit mer offensivt men Chiesa ville för det mesta sköta den biten på vänsterkanten. 

Morata: 6 (ut 75’ Kean) 
Inte hans bästa insats men inte heller den sämsta. Hade ett par bra targetaktioner och drev också upp bollen enstaka gånger. Fixade första straffen men borde ha förvaltat volleyskottet något bättre. Borde dock kunna begära lite mer trots en otacksam uppgift ibland ensam på topp. 

Chiesa: 8
Börjar hitta tillbaka till toppformen som vi fick se i början av säsongen. Inte fullt lika elektrisk som han kan vara men på god väg. Tar tag i bollen från egen planhalva och driver upp den mot offensivt straffområde på sitt säregna sätt. Spelade fram både Kulusevski och Kean till bra lägen och skapade mycket oreda för Lazioförsvaret med sina genombrott. Fixade straffen som punkterade matchen. 

Inbytta spelare
Kulusevski: 6,5

Inledde med att slarva en del och hade svårt med bollkontrollen. Usel aktion när han inte fick kontroll på fötterna efter fin framspelning från Chiesa som ofta var frusterad i sampelet med svensken. Växte dock in i matchen och spelade upp sig, var även nyttig i defensiven. Stod för långbollen fram till Chiesa som ledde till den andra straffen. Fick en del yta när Juventus kom i omställningslägen vilket gynnar Kulusevski som ofta har det svårt i trånga lägen. I det stora hela ett steg framåt.

Kean: 6,5
Kom in i ett tacksamt läge när han fick springa mot trötta Lazioben. Tog sig till flera lägen och bjöd även på en fin tunnel på Cataldi. Borde ha satt minst en boll men Reina stod tyvärr i vägen.

Bentancur
Spelade för kort tid för att betygsättas

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-11-20 23:47:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid