Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2022-01-23 20:45

Milan - Juventus
0 - 0

Milan – Juventus 0 – 0: Mållöst och chansfattigt på San Siro
Kamp, duell och tacklingar

Milan – Juventus 0 – 0: Mållöst och chansfattigt på San Siro

Det var ett rejält ställningskrig när de båda tungviktarna drabbade samman på San Siros tunga och undermåliga gräsmatta. Juventus lyckades med uppdraget att täppa igen bakåt, men inte mycket annat.

Inte ett skott på mål
När Juventus tog emot Genoa under december månad så lyckades inte Genoa avfyra ett enda avslut på mål. Igår var det dags för Juventus att upprepa den bedriften. När laguppställningen blev officiell så var det tydligt att det var en defensiv prägel på laget. När matchen väl var igång så var det uppenbart att matchplanen gick ut på att täppa igen bakåt och hoppas på att någon av Morata eller Dybala kan trolla fram något mål. Dybala blev dock hårt uppvaktad och Morata hade som så många gånger förr inte med sig touchen. Med andra ord så fick vi se ett väldigt uddlöst Juventus framåt och återigen en påminnelse till ledningen att lite offensiv spets snarare börjar bli ett behov än ett önskemål. Vlahovic uppges enliga flera källor ha bestämt sig för Juventus samtidigt som han saknades från Firorentinas matchtrupp under gårdagsmatchen mot Cagliari. 

Resultatet bättre än insatsen
Även om den offensiva insatsen var under all kritik så är resultatet ingen katastrof. Juventus placerar sig för närvarande på en femteplats med ett helt sjok av tuffa matcher avklarade. Nu väntar ett något enklare schema framöver och med åtta hållna nollor av de senaste tolv matcherna så ser defensiven i alla fall bättre ut än vid säsongsinledningen. Allegri är i presskonferensen efter matchen inne på att spelarna är något övermodiga i vissa situationer men att värderingsförmågan över lag börjar bli bättre. Förhoppningvis så kan beslutsfattningen i sista tredjedel vara något som laget gnuggar på i det lilla uppehållet som nu kommer, för även om det var en defensiv approach i denna match så ska man begära mer än noll avslut på mål i en enskild match. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 6,5
Stabil insats, även om han inte behöver göra några kalasparader förutom på Leaos skott. Står i övrigt rätt och gör det han ska. 

De Sciglio: 5,5
Hade det tufft med Leaos och Theos kvickhet i man-mot-man. Bättre kollektivt men inte hans bästa insats. 

Rugani: 7
Va händer med Rugani! Har han nånsin varit bättre? Ger övriga mittbackar konkurrens efter ett par matcher av felfria insatser. Läser spelet, bryter bra och stark i luftrummet. Bravo Daniele!

Chiellini: 7
Ytterligare en stark insats av kaptenen. Tillät inte Giroud mycket och ledde föredömligt försvaret. 

Alex Sandro: 5,5
Bättre ju längre matchen led, hade väldigt ofta spelare tätt omkring honom men gjorde det helt okej med att täcka boll. Långt kvar till någon formtopp dock.

Cuadrado: 6 (Bernardeschi 65´)
Kom loss till ett bra skottläge med vänstern tidigt i första men skottet smet utanför. Mer pigg och offensiv i början av matchen men mattades av något i den andra.

Locatelli: 6 (Arthur 65´)
Fick ett hårt dömt gult kort tidigt vilket gjorde att Allegri tog av honom efter timman spelad. Spelade djupt nere i banan och skötte det bra men inte så mycket mer. Avstängd i nästa match hemma mot Verona. 

Bentancur: 7,5 (Rabiot 90´)
Den Aston Villa-ryktande uruguayanen stod för en riktigt stabil insats för att antingen stärka sina aktier eller motivera att han ska stanna. Löpte mycket, dominant i duellspelet och över lag en imponerande insats vilket inte alls hör till vanligheterna. 

McKennie: 5
Amerikanen hade inte sin bästa match till skillnad från de senaste insatserna. Bra läge att nicka in ytterligare ett nickmål men det ville sig inte. På tok för långsam i beslutsfattningen vid anfall och återigen märkbart att han saknar egenskaper för att spela på kanten. 

Dybala: 6 (Kulusevski 90´)
Hade mycket boll i ofarliga zoner men hade svårt att penetrera eller kombinera sig fram till några farliga lägen. Glimtade till stundvis med fräcka bollberöringar men svårt att kapitalisera på det. En match att glömma. 

Morata: 5 (Kean 74´)
Ej vän med bollen, kunde haft en straff och borde gjort bättre av det ohotade nickläget. Summerar nog det mesta.

Inbytta spelare
Övriga spelare gjorde för lite avtryck eller spelade för kort för att betygsättas.

Behroz Jbehroz.j21@gmail.com2022-01-24 12:17:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid