Lagbanner
Motståndarkoll: Eric Hellkvist om sitt Porto

Motståndarkoll: Eric Hellkvist om sitt Porto

Uppladdningen inför årets första Champions League-match, vilken sparkas igång 21.00 ikväll, rullar vidare. Vi har pratat med portoredaktionens Eric Hellkvist för att få reda på var portugiserna står inför kvällens drabbning på Estádio do Dragão.

Hej Eric! Kul att du ville ställa upp och svara på våra frågor om Porto. Hur har er säsong sett ut så här långt?
Hej! Kul att få frågan. Säsongen har varit upp och ner. Den började svajigt, fortsatte övertygande i både ligan och CL men har sedan gått över till jobbiga poängtapp i slutminutrarna på slutet. Trots fyra raka kryss och långt upp till Sporting i ligan har vi dock bara en förlorat en enda match sedan slutet av oktober.

Hur ser truppen ut inför första mötet? Saknas några viktiga spelare?
Truppen är fulltalig förutom breddspelaren Nanu, så inga viktiga spelartapp som läget ser ut nu i alla fall. Ett spännande tillskott är 02:an Chico Conceicao från U19 som är tränarens son och som hoppade in med en otrolig frenesi i senaste matchen. Han lär få några minuter om det blir läge.

Finns det någon spelare du ser som ert enskilt vassaste vapen? Och vilka är fansens favoriter i dagens Porto?
Det finns ingen riktig fixstjärna som sticker ut, men den som är vassast i offensiven just nu är nye iraniern Mehdi Taremi. Han är dock lite oprövad i Champions League. Den som är både favorit bland fansen och viktigast i laget är annars innermittfältaren Sérgio Oliveira. En egen produkt som gör en hel del poäng och som har utvecklats explosionsartat på slutet. Annars är trion Otávio, Luis Díaz och Jesús Corona de som behöver prestera offensivt för att det här ska gå. Kanske även Moussa Marega. Men inte säkert att alla dom startar dock.

Juventus har haft ganska svårt att slå hål på uppställda försvar den här säsongen, men presterat desto bättre mot aktivt spelförande motståndare. Vad kan man vänta sig av Porto i det här avseendet?
Jag tror att det kommer finnas försök till att vara spelförande under vissa perioder i alla fall. Porto är normalt sett inget lag som ställer upp för försvar, men samtidigt var det just backlinjen som fick bäst betyg i gruppspelsmatcherna i höstas och senast vi spelade slutspel i CL blev det en ordentlig näsbränna mot Liverpool. Så bortsett från att vi börjar på hemmaplan tror jag att det lutar åt mer försvar, men det känns rätt ovisst på förhand den här gången faktiskt. Uppställningen mot City i höstas var i alla fall en slags kombination mellan 3-4-3 och 5-4-1.

Om du får tippa, hur tror du dubbelmötet slutar?
Jag tror Juventus tar sig vidare med en eller två bollar. Känns som att det beror lite på Cristiano Ronaldo, och tyvärr för våran del tror jag att han generellt sett trivs rätt bra mot Porto.

Vi riktar ett stort tack till Eric Hellkvist för att han ställde upp och svarade på allt vi undrade om Porto. Om du känner att du alltid skulle vilja ha så här bra koll på Porto så rekommendrar vi att du följer lagets sida här på SF eller Erics twitter @FCPortoSE.

Forza Juve!

Hugo Olsson2021-02-17 08:52:25
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid