Lagbanner
2020-01-26 20:45

Napoli - Juventus
2 - 1

Napoli – Juventus 2-1: Omotiverad insats och noll poäng

Juventus mötte under söndagskvällen ett kämpande och motiverat Napoli. Klyschan motivation slår klass gjorde sig påmind och vår gamla dam misslyckades med att ta chansen att rycka i serietoppen. Trots sen reducering och nytt mål av Ronaldo blev det förlust, 1-2.

De blåsvarta från Milano hade tidigare under eftermiddagen endast fått med sig en poäng från hemmamatchen mot Cagliari och Lazio fick endast oavgjort i tidiga kvällsderbyt mot Roma (Roma vad t o m det bättre laget och skapade mest). Allt var med andra ord upplagt för I bianconeri att rycka i toppen. Men då måste man göra bättre ifrån sig än vad Sarris mannar mäktade med under söndagskvällen. Ett högst motiverat och Gattuso-inspirerat Napoli såg till att bli andra lag i säsongens ligaspel att ta tre poäng mot Juventus. Gattuso ställde upp med ett 4-3-3 som pressade Juventus på rätt sätt samtidigt som man låg rätt i defensiven. Juventus ägde mycket boll i första utan att egentligen skapa särskilt mycket. Bollen spelades runt men det var sällan vi kom till klara lägen. Det kändes lite typiskt ”vi tröttar ut dem i första för att sätta dit stöten i andra”, något som vi juventini vant oss vid att se även under Sarri. Men när väl andra halvlek började kändes det som att Napoli var det mer inspirerade laget. Pjanic fick utgå och Bentancur tog över centralt, något som man tidigare kunna bli riktigt bekymrad över men Pjanic rådande form är inte den bästa och undertecknad tycker inte att det nödvändigtvis var bytet som ställde till det. Bentancur är bättre i rollen bredvid Pjanic men gör inte bort sig central. Mittfältskollegan Matuidi kämpar och sliter enormt men är problematisk när vi ska föra spelet och hålla i bollen. Det går nästan inte att ge Matuidi bollen utan att spelet bromsas upp eller att vi blir av med bollen. Det är ganska tydligt att mittfältet behöver förstärkas till sommaren. Rabiot har emellanåt sett mer intressant ut än vid inledningen av säsongen men det känns verkligen som att det är på mitten som Paratici och co måste jobba på under sommaren. Kulusevski kan eventuellt fylla en mezzala eller trequartista roll men är väldigt ung. Ramsey har änsålänge varit för ojämn och Bernardeschi får änsålänge inte ut sin potential i Juventus. Nu var det inte endast på mitten som det var problem mot Napoli, både Dybala och Higuain var relativt osynliga och Ronaldo hade inte särskilt mycket att jobba med. Napoli var klart hungrigare men det var inte så att vi blev utspelade. Snarare kändes vi trötta och som att vi vilade pga eventuellt för hårt matchande den senaste tiden. Å andra sidan är det inte ny match förrän på söndag lunch (mot Fiorentina) så visst bör man kunna begära långt mycket mer än det vi fick se igår. Undertecknad var igårkväll mer besviken och irriterad än ledsen över missat sex poängs försprång.

Betyg:
Szczesny 6
Kan eventuellt boxa ut bollen längre ut vid Napolis 1-0. Kan inte göra mycket på 2-0 då bollen tar en aning på De Ligt.

Cuadrado 5
Tar sig förbi sin back ett par gånger och snurrade upp Demme på läktaren vid något tillfälle men behöver ta sig runt och slå bra inlägg fler gånger under en match. Gör en del missar bakåt och är direkt iblandad i 1-0 målet då det är han som inte uppmärksammar Zielinski vid returen.

De Ligt 6
Godkänd och en av de bättre i ett för dagen svagt Juventus. Vinner mycket dueller och kommer upp bra i banan när Napoli försöker ställa om. Olycklig vid 2-0 målet.

Bonucci 6
Också godkänd. Gör inga direkta misstag och är viktig i uppspelsfasen.

Alex Sandro 6
Inget direkt att klaga på men behöver liksom Cuadrado komma upp mer och längre ner på motståndarnas kortsida för att inläggen inte ska bli så förutsägbara.

Bentancur 6
Har tagit stora kliv under Sarri och gör inte bort sig igår heller. Är emellanåt lite väl naiv med bollen, kan släppa den lite snabbare ibland. Fortfarande lite väl ovårdad i närkampsspelet men han vill mycket och visar det ofta. Får ta över Pjanic roll i andra, en roll han inte är lika bekväm i.

Pjanic 5,5
Får tyvärr gå ut skadad i början av andra halvlek men är inte heller särskilt bra innan dess. Tycker att han blivit lite väl försiktig och snål med ”de avgörande passningarna” och tar även en del riktigt farliga beslut med försök till dribblingar och tunnlar i farliga uppspelssituationer vilka kan kosta oss om motståndet är mer effektivt än gårdagens Napoli.

Matuidi 4,5
Matuidi ska ha heder för sin kämpavilja och mot visst motstånd (när vi inte ska vara de bollförande) är han viktig med sin fantastiska förmåga att vinna boll. MEN han har en otroligt taskig touch, det är sällan som bollar som når Matuidis fötter bidrar till något positivt i offensiv riktning.

Dybala 5,5
Alldeles för osynlig. Blev utbytt och kan faktiskt för en gångs skull inte riktigt klaga över det.

Higuain 5
Precis som Dybala alldeles för osynlig. Vi har vant oss vid en Higuain som deltar mycket i spelet som en tydlig referenspunkt längst fram när han väl får chansen men igår var ingen sådan kväll.

Ronaldo 6
Försöker och vill skapa, får dock rättså lite att jobba med. Gör mål för 8:e ligamatchen i rad.

Inhoppare:
Rabiot 5,5
Varken bra eller dålig är känslan kring Rabiots inhopp.

Costa 5,5
Försöker utmana ett par gånger men har för dagen dålig touch och bidrar knappt med någonting i offensiv väg.

Bernardeschi 5,5
Ganska mycket av ett alibi-inhopp. Vi vet att Bernardeschi har mycket i sig men han har under lång tid nu haft svårt att få ut det i Juventus. Vi får se om han är Juve-spelare säsongen 20/21.

Sarri 5
I sin återvändo till sin gamla klubbs hemmaborg måste man begära mer vad gäller motivation och inspiration av mister Sarri. Försöker i andra göra byten i offensiv riktning som ej får effekt.


Nya tag nästa helg, då väntar Fiorentina i söndagens lunchmatch på Juventus Stadium.

FINO ALLA FINE
FORZA JUVENTUS!!

Leonard Gullberg2020-01-27 21:07:51
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid