Lagbanner
NYHET! Frågor till Napoliredaktionen
Jag håller med Max, bättre kan du.

NYHET! Frågor till Napoliredaktionen

Den här säsongen kommer vi att införa ett nytt format till några av dom lite större drabbningarna. Det är ganska enkelt i sin utformning, vi ställer frågor till motståndarlagets redaktion och publicerar svaren. Hoppas självklart att det bidrar till uppladdningen. Först ut är Fredrik Kreüger från Napoliredaktionen, håll till godo!

Vi börjar uppladdningen inför Napoli-Juventus som drabbar samman nu på lördag. Juventus har redan gått på två minor (av två möjliga) och är i desperat behov av poäng, Napoli har startat med full pott. Här kommer våra frågor och Fredriks svar.

Förra säsongen möttes lagen tre gånger, tighta matcher alla tre. Vad har förändrats i Napoli sedan dess? 
Det största är att Napoli har ny tränare i och med Spallettis ankomst. Något som förhoppningsvis ger en skillnad mot Gattuso. Spelartruppen är hyfsat oförändrad.

Om vi ser till Juves katastrofstart på säsongen, vattnas det i munnen inför mötet eller hur känns uppladdningen? 
Helst vill jag ha en sådan här match lite längre in på säsongen, toppmatcher ska inte vara så tidigt! Ser vi från det andra hållet så passar det såklart att möta Juventus nu när de är lite darriga och innan Allegri har fått allt på plats. Men just nu längtar jag mest efter en ny match med Spalletti, jag vill se mer av hans prägel på laget (förra säsongen med Gattuso var så trist) och vad han bjuder på i taktiska förändringar.

Det känns som att Napoli aldrig gör en dålig match mot Juve. Är det säsongens höjdpunkt i Neapel?
Att möta någon av de tre stora från norr är alltid höjdpunkter, med bra laddning och adrenalin. Sedan finns kanske lite mer kring detta möte då Napoli vissa år det senaste decenniet utmanat just Juve om Scudetton. Plus Higuainövergången som skavde bra länge.

Hur slutar matchen och vem avgör? 
Svårt. Så här en vecka innan är jag rädd att det kan komma en typisk Allegrigrintainsats, där det slutar 0-1 eller 1-1. Krysset ligger inte långt borta. Desto närmare match vi kommer kan jag få mer hybris och tro på hemmaseger, kanske 2-1? Osimhen är avstängd och Zielinski är osäker till spel så där räknar jag inte med något. Kan det bli Lozano som snubblar in en boll och Fabian Ruiz som skjuter hårt? Vi får se...

Mikael Noaksson2021-09-07 07:21:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid