Lagbanner
Stadio Arechi, 2021-11-30 20:45

Salernitana - Juventus
0 - 2

Salernitana 0-2 Juventus: Stabil seger
Morata stod för ett fint inhopp.

Salernitana 0-2 Juventus: Stabil seger

Ett stukat Juventus hade tagit sig söderut för att hämta hem tre viktiga poäng och därmed smyga med i kampen om Champions League-platserna. Tabelljumbon Salernitana stod för motståndet och det fanns bara ett godkänt resultat för Allegri, nämligen seger.

Stabil insats
Allegri ställde upp med vad som kunde tolkas som en 4-2-3-1-uppställning, där Locatelli och Bentancur agerade ankare samtidigt som Bernardeschi och Kulusevski flankerade Kean på topp. Dybala hade en helt fri roll och rörde sig ofta ut mot högerkanten för att hämta boll. Juventus var tunga och alerta från start och tvingade Salernitana att stå lågt för att försvara sitt mål. Provinslaget från Amalfikusten hade problem att hålla i bollen då Juventus höga press var effektiv. Om inte Locatelli, Bernardeschi eller Cuadrado vann bollen högt stod Chiellini och De Ligt hela tiden rätt och plockade ned hemmalagets rensningar.

I minut 21 kombinerade Dybala fint med Kulusevski och avslutade karaktäristiskt i Belecs vänstra hörn. 1-0. Juventus var fortsatt dominanta efter målet och hade hela 78% bollinnehav i den första halvleken. Trots det höga bollinnehavet lyckades inte Juve skapa några riktigt heta lägen och en viss oro växte inom mig att Salernitana skulle få en chans och sätta den, vilket skulle symbolisera den här säsongen väl. Självklart dök chansen upp i början av den andra halvleken – den förre Juventus-talangen, Andrea Schiavone, fick stå fri i straffområdet och dunkade bollen i stolpen, hjärtat i halsgropen. Idag klarade sig Juventus och efter Schiavones stolpskott kunde Juventus göra 2-0 genom en lurig styrning av Morata. Juventus vinner till slut med 2-0 men sifforna hade kunnat vara större – Dybala missade både ett friläge och en straff.

Vad ser Allegri i honom?
Bentancur har länge varit ett mysterium för mig. Under Pirlo spelade han nästan varje match och även Allegri har givit honom relativt mycket förtroende. Uruguayanen som var en del av Tévez-till-Boca-affären, tycks aldrig blomma ut. Det spelar ingen roll om det är Chelsea eller Salernitana som står på andra planhalvan, Bentancur imponerar aldrig. Det hade varit en sak om han lyfte sig mot de sämre lagen men det gör han verkligen inte. Han spelar sällan en hel match utan att göra någon rejäl blunder. I princip varje gång ”Benta” ska spela bollen i offensiv riktning hamnar den på fel adress. Det är ingen nyhet att Juventus behöver förstärka sitt mittfält och i en match som den här blir det helt uppenbart. Cherubini & Co. behöver agera i Januarifönstret.

Spelarbetyg
Szczesny: 6

Behövde egentligen bara ställa ut skorna på plan eftersom att han inte fick ett enda skott på sig. Stabil med fötterna när han deltar i uppspelsfasen.

Cuadrado: 7
Blir som vanligt lite av en playmaker när han drar igång anfall. Cuadrado var företagsam idag och stod för några fina individuella prestationer när han oroade Salernitanas försvar.

De Ligt: 7
Står hela tiden rätt och vinner sina dueller. Säker i uppspelsfasen och får ta ansvar när Locatelli befann sig längre upp i banan.

Chiellini: 7
Stod för en stabil insats. Samspelet med De Ligt funkade bra och ”King Kong” spelade precis som han ska: enkelt. Stod för ett mål som VAR:ades bort pga. offside på Kean.

Pellegrini: 6,5
Roma-produkten ser mer och mer självsäker ut i den svartvita tröjan och följde idag upp sin fina insats mot Lazio med en till. Vinner duellerna på sin kant och tar sig även upp i offensiva lägen med boll.

Kulusevski: 7
Startade piggt och deltog ganska mycket med sitt fina one-touch-spel. Står för en fint avvägd assist till 1-0-målet. ”Kulu” skulle kunna ta för sig mer – ibland spelar han för enkelt när han har läge att utmana.

Bentancur: 6
Spelar väldigt enkelt i sidled nästan hela tiden. När han väl ska göra något konkret blir det ofta fel. Delaktig i spelet när Juventus ska lugna ned och hålla i boll.

Locatelli: 7
Säkerheten själv. Vinner dueller, slår konkreta passningar och dribblar när han är trängd. Locatelli har blivit en av de viktigaste pusselbitarna i Allegris bygge.

Bernardeschi: 7
Tar alltid det defensiva jobbet och är säker i sitt passningsspel. Var ganska anonym i det offensiva spelet men lyckades göra sin första poäng för säsongen när han spelade fram Morata till 2-0-målet.

Dybala: 8
Dybala är oerhört viktig i matcher när Juventus ska låsa upp kompakta försvar och det visade han återigen idag. Hämtar boll djupt och kombinerar sig ofta fram. Gör 1-0 och ligger bakom 2-0. Juventus bästa spelare idag.

Kean: 6
Frustrerande insats för den återvändande italienaren. Energisk i sitt sätt men lyckades sällan med sina aktioner. Helt ok i det felvända spelet men lämnar mer att önska när han kommer rättvänd. Moise Kean behöver spela mer och få göra mål snart.

Morata: 7,5
Spanjoren kom in matchminut 66 och hann göra ett mål, friställa Dybala och fixa en straff. Jag tror att det där målet betyder mycket för Alvaro som har haft svårt med sin målproduktion den här säsongen. Bra inhopp.

Rabiot, Alex Sandro och Soule (debut) fick också hoppa in men gjorde inga större avtryck.
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2021-11-30 23:53:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid