Lagbanner
2021-01-30 18:00

Sampdoria - Juventus
0 - 2

Sampdoria 0 - 2 Juventus: Hopp inför det som komma skall

Sampdoria 0 - 2 Juventus: Hopp inför det som komma skall

Juventus ställdes på bortaplan mot ett Sampdoria som varit i form på senare tid. La Vecchia Signora presterade som behövdes i en övertygande 2-0 vinst i Genua. Tre viktiga poäng inför det hektiska spelschema som följer.

Säsongens bästa mittfältsspel?

Denna säsong har Pirlo roterat i laget väldigt mycket. Få startelvor har sett ut som den dessförinnan och det har lett till ett spel som brister i samspel. Mittfältet har framför allt haft det svårt denna säsong, vilket möjligen har varit en av anledningarna till vår svaga start.
Denna match såg jag en drastisk skillnad i mittfältsspelet, även fast att det tidigare har kunnat anas att Pirlo har hittat det optimala mittfältsupplägget, visade det sig verkligen i denna match mot Sampdoria.

Trion Arthur-Bentancur-McKennie imponerade verkligen denna match. Med Arthurs bolltrygghet, Bentancurs öga för passningar och McKennies löpvillighet styrdes mittfältet som en väloljad maskin. Vi har nog inte fått se ett så bolltryggt Juventus denna säsong som vi fick denna match. Även fast Sampdoria är ett lag som ofta ligger långt bak och vill gå på kontringar, tycker jag att det var en stor skillnad i vårt samspel överlag. En betryggande syn inför framtiden.

Ett tätt försvarsspel

En eloge till Il Capitano och hans backlinje. Jag kan inte påstå att Sampdoria hade en enda livsfarlig chans under hela matchen, med bara ett skott på mål. Det är ingen hemlighet att Bonucci inte riktigt har presterat på den nivå som han brukar, fast med Chiellini och Bonucci bredvid varandra framför Szczesny är det tydligt att de gör varandra bättre. Chiellini visade på sin styrka, bestämdhet och uppoffrande medan Bonucci visade på sin fina teknik. Nu ska vi inte ta ära ifrån Cuadrado och Danilo som också gjorde bra insatser i försvaret och Cuadrado var som vanligt även bra i anfallet.

Siktet framåt

Med denna match bakom oss vill jag framhäva att jakten fortfarande lever. Vi har inte tagit igen några poäng, men vi är kvar där sju poäng bakom Milan med en match mindre spelad. Juventus har faktiskt tagit fler poäng de senaste fem matcherna än något annat lag i topp fyra. Nu påbörjas dock en riktigt tuff månad med två möten mot Inter i Coppan, Roma och Napoli i ligan samt Porto i Champions League. Den här matchen visades goda tendenser inför denna tuffa period. Det främsta som laget kan erbjuda måste nu erbjudas och formen måste bibehållas!

Spelarbetyg:

Szczesny - 6
Stabil insats, behövde inte visa på så mycket under matchens lopp.

Danilo - 6
Var stark defensivt men inte mycket mer krävdes av honom denna match.

Chiellini - 7.5
Stark insats, styrde och ställde i backlinjen och hade en konstant närvaro i försvaret. Stod för ett par fina och viktiga blockar.

Bonucci - 6
Trygg insats, visade på sin fina teknik i försvaret. När han spelar med Chiellini presterar han oftast bättre.

Cuadrado - 7
Stabil både defensivt och offensivt. Hans förmåga att ta sig förbi sina motspelare fick oss ur en del knepiga situationer. Spelade fram till 2-0.

Chiesa - 7.5
Gjorde sitt sjunde mål för säsongen och helt klart ett av våra bästa köp, om inte det bästa köp vi gjort den här säsongen. Löper konstant och hjälper laget överallt där han behövs.

Arthur - 6.5
Som jag nämnt tidigare är han oerhört bolltrygg och avlastar många spelare samt låter spelare avancera in i bättre positioner.

Bentancur - 7
Dirigerade mittfältet bra med många långa och välplacerade bollar. Jobbar på bra defensivt och visade på sitt bästa spel denna match.

McKennie - 6
Löper, löper, löper och löper lite till. Är nästan alltid ett alternativ för bollhållaren och en viktig spelare i vårt mittfält.

Ronaldo - 6
Hade ett bra distansskott men inte mycket mer. Tycker inte att han har presterat som han brukar på sistone, inte heller i denna match.

Morata - 7
Assisterade Chiesa på ett fint sätt och går i djupled mycket. Med honom på plan finns det alltid någon i eller nära straffområdet.

Avbytare:

Rabiot, Bernardeschi, Alex Sandro och Ramsey spelade samtliga för kort tid för att få ett betyg, men stort plus i kanten för Ramsey som gjorde ett mål för att garantera tre poäng.



 

Ismail Zetterberg2021-01-31 16:12:58
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid