Lagbanner
Luigi Ferraris, 2022-08-22 20:45

Sampdoria - Juventus
0 - 0

Sampdoria - Juventus 0 – 0: Tillbaks på ruta ett
Nyförvärvet borde skjutit hem alla poängen på tilläggstid

Sampdoria - Juventus 0 – 0: Tillbaks på ruta ett

Juventus lyckas inte få hål på Sampdoria under måndagskvällen. All fart och flärd efter premiären mot Sassuolo byttes snabbt ut mot frustration och en tillbakablick till fjolårets kräftgång.

Förutsägbart och osynkat
Gäsp och suck, samma gamla visa. Efter den ganska sprakande premiärmatchen så var det nog en del som hoppades att Juventus skulle fortsätta på den inslagna vägen i kvällens match. Men typiskt nog skulle den suveräne Di Maria och Kaptenen Bonucci skada sig inför matchen samtidigt som Rabiot och hans agentmamma självklart skulle sjabbla bort det oförklarliga och konkreta intresset från Manchester United. Och vips så var det allt som krävdes för att vi skulle få se en flashback från hur majoriteten av Juventus matcher såg ut förra säsongen. Idélöst, virrigt och uddlöst. Spelare som springer in i varandra, passningar som alldeles för ofta går fel och lagdelar som inte alls är synkade. Det har nu gått tillräckligt många matcher med Allegri 2.0 för att fastställa att Juventus inte kommer vinna några matcher under hans ledning genom att spela ut motståndarna. 

Allegri behöver sina stjärnor 
Som rubriken lyder så är Allegri ingen tränare som förvandlar medelmåttiga eller halvdana spelare till storstjärnor. Det finns inget progressivt grundspel som spelarna kan utvecklas i. Allegri behöver sina färdiga storspelare tillgängliga och spelfärdiga, precis som han hade under sina lyckosamma år vid sin förra sejour. Det är det enda sättet som Juventus kan nå de säsongsmål som förväntas av klubben, men frågan är om ens det räcker. Det som alltid varit stort problem för Allegri är att han sällan har en skadefri trupp att förfoga över, i synnerhet de senaste åren. Djupdyker man i Juventus träningsmetoder så går det säkert att hitta faktorer och mönster som förklarar alla konstanta skador, för normalt är det inte. Vi får väl se hur laget spelar när bästa lag kan mönstras, för kvällens prestation var en smärtsam påminnelse om hur det allt som oftast såg ut under fjolåret. Ska Juventus uppnå en lyckad säsong så måste dom bästa spelarna vara tillgängliga eftersom det är dessa som behöver avgöra matcherna genom individuella prestationer. Vlahovic, Di Maria, Pogba, Chiesa behöver leda vägen om Juventus ska vinna matcher, det är inte svåra än så, för några spelmässiga triumfer känns otroligt avlägset.

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Perin: 6,5
Perin fortsätter att hålla nollan under Szczesnys frånvaro. Grym räddning från nära håll på Leris avslut som tippades upp i ribban. Hade inte otroligt mycket att göra i övrigt. 

Danilo: 6
Likt förra matchen så följde han med upp stundtals i anfall men annars en ganska slätstruken insats. 

Rugani: 6
Fick rensa och stångas för det mesta. Tog över långbollsuppdraget i Bonuccis frånvaro. 
 
Bremer: 6
Långt ifrån lika klanderfri som förra matchen men testades förvisso desto mer. Stabil rent fysiskt men missade totalt bollen som friställde Leris.

Alex Sandro: 5 (De Sciglio 46')
Tappade boll, slog bort boll, utbytt i halvtid mot De Sciglio. Ingen rolig afton för brassen med andra ord. 

McKennie: 5 (Miretti 61')
Bidrog inte med mycket , väldigt uppenbart att han inte används rätt, om han nu ska spela dvs. Startar före Rovella, Miretti och Fagioli, just saying. 

Locatelli: 5,5 (Rovella 85')
Frustrerande afton även för den djupt sittande Locatelli som fick ägna matchen åt att mestadels tacklas och gnabbas med domaren. 

Rabiot: 5,5
Har ett par skott som aldrig hotar, i övrigt en typisk och tråkig Rabiot-insats. Gör ett ledningsmål som korrekt avvinkades för offside, ganska dåligt att det tog så lång tid att blåsa av dock. 

Cuadrado: 6 (Kean 77')
En av kvällens mest produktiva spelare även om det inte säger mycket. Snor till sig bollen och skjuter rakt på målvakten från bra läge, borde spelat in till Vlahovic vilket renderade i en ordväxling spelarna emellan.

Vlahovic: 6
Som så oändligt många gånger förr så gör han det så bra han kan i sin otacksamma och ensamma roll. Visst kan han vara mer klinisk dom få halvlägen han får men det är väl det. Colley släppte inte till Vlahovic många gånger. 

Kostic: 6
Kom loss några gånger och har ett par inspel men behöver förbättra kemin med sin landsman. Kunde knipa hjälterollen på tilläggstid men avslutet på volley träffar inte rent och går tyvärr rakt på.

Inbytta spelare
De Sciglio
var en förbättring mot Sandro, Miretti och Rovella såg fina ut med bollen vid fötterna och hade en mer direkt apporach mot mål medans Kean mest orsakade mest frisparkar även om han hittade fram Kostic med ett bra inlägg på tillägstid.

Behroz Jbehroz.j21@gmail.com2022-08-23 00:10:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid