Lagbanner
MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2022-04-25 20:45

Sassuolo - Juventus
1 - 2

Sassuolo – Juventus 1 – 2: Tre otroligt oförtjänta poäng
Ta poängen och spring

Sassuolo – Juventus 1 – 2: Tre otroligt oförtjänta poäng

Ett för kvällen bedrövligt Juventus lyckats på något mirakulöst sätt lämna Mapei stadium med samtliga poäng. Oskärpta, långsamma och totalt håglösa så gjorde man det enda som betyder nånting så här sent på säsongen, nämligen vinna.

Katastrofal insats
All heder till Sassuolo som kom för att lira boll. De grönsvarta var aggressiva, rörliga, satte fart på bollen och orsakade huvudbry för Szczesny & Co egentligen hela matchen igenom. Det totalt motsatta kan sägas om Juventus. Passningsspelet var under all kritik, sällan har jag skådat så många felpass i farliga lägen, inte undra på att ett omställningsskickligt Sassuolo lyckades komma i så många farliga lägen när man bjuds på bollar centralt i banan. Även om det spelmässigt och taktiskt såg uruselt ut så kan man i alla fall begära att spelarna visar karaktär och en desperation för att göra allt som krävs för att vinna, i synnerhet i slutfasen av matchen när alla poängen står på spel. Något sådant fick vi dock inte heller se. Att Juventus lyckades vinna var i ärlighetens namn inget annat än ren flax. Dybala och Kean lyckades förvisso måla men det var typ de enda lyckade aktionerna som bägge spelare stod för. Med så få matcher kvar av säsongen så handlar det enbart om att vinna och inget annat, så Juventus ska va extremt tacksamma för denna vinst som i princip säkrade CL-spel för nästa säsong och springa hem med pinnarna till Turin fort som attans.

Ta bara poängen och ro hem cuptiteln
Som jag varit inne på så är det alldeles för sent på säsongen för att förvänta sig några taktiska triumfer eller spelmässiga lyft. Läget är vad det är och laget spelar som dom spelar. Det är fem matcher kvar av säsongen och det enda som spelar någon som helst roll är att avsluta med så många poäng möjligt och framför allt en cuptitel. Det kvittar hur uselt spelet ser ut eller hur pass mycket motståndet dominerar matcherna. Vinn bara, avsluta säsongen snabbt och ta hem den där förbaskade Coppan, för oavsett vad så är det ingen i Juventuskretsar som vill gå titellösa för första gången på drygt ett decennium och riskera att samtliga inhemska titlar hamnar i Milano. Allt annat får skötas under sommaren för att förbereda laget på bästa sätt inför nästa säsong. Oavsett vad någon vill eller säger så kommer Allegri leda Juventus i höst om inte något remarkabelt inträffar.

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 6,5
Inledde med några duktiga parader men borde täppa igen första stolpen vid målet. Gör i övrigt det han ska och mer därtill.

De Sciglio: 5,5
Hade att göra om man uttrycker det milt, främst med Raspadori och Traorè. Medioker insats.

Bonucci: 5,5
En trött och långsam Bonucci som ska hantera Sassuolos ettriga små sländor samtidigt som han inte får till uppspelen är ingen bra kombo. Jag vet att han bidrar med sin rutin både på- och utanför plan men det känns som att det är dags att ingjuta lite ungt blod bredvid de Ligt framöver.
 
Rugani: 5 (Chiellini 55´)
Om Ruganis inledande matcher denna säsong överraskade dom flesta till det positiva så påminde denna insats om varför Rugani är Rugani. Hamnade ofta på efterkälken och var dålig i positionspelet. Att som mittback bli utbytt i den 55:e säger egentligen det mesta.

Alex Sandro: 5,5
Stod för en assist när han nickade fram till Kean. I övrigt så bidrog han minimalt offensivt och känns inte alls stabil bakåt. När det snackas dödkött som måste rensas ut ur truppen så är hans namn ofta det första på folks läppar.

Bernardeschi: 5,5 (Miretti 88´)
Arbetar hårt men ingen nämnvärd offensiv prestation att skriva hem om direkt, mer anonym i andra. Gör få poäng, sagan om Berna..

Zakaria: 6,5
Stack ut som en frisk fläkt med sin dynamik och fysiska närvaro bland alla andra trötta insatser denna afton. Fick med sig en assistpoäng. Mer av honom, tack.
 
Danilo: 5,5
Fick återigen starta på mittfältet på grund av skadesituationen, finns en anledning till att han är en nödlösning som mittfältare snarare än något annat. Såg bättre ut när Allegri drog ner honom till backlinjen.

Rabiot: 5,5
Jag har svårt för Rabiot.

Dybala: 6 (Vlahovic 55´)
Det som vanligtvis är Dybalas signum i form av hans tajming och klipp i steget var som totalt bortblåst i denna match. Men Dybala tillhör den få skara spelare som man behåller på plan oavsett hur dåligt dom spelar för det räcker med en chans för att det ska smälla till, målet var ett perfekt exempel på det. Om det inte var en skadekänning som gjorde att han fick kliva av i den 55:e så kan jag inte för Guds skull förstå varför han inte spelar varenda sekund av återstående matcher, det är inte så att han sparas inför nästa säsong direkt.

Morata: 6 (Kean 67´)
Kämpa och slet, tog sig till ett par bra avslutslägen, var riktigt nära att måla efter nicken på hörna som Consigli fint räddade. Kämpade till sig bollen som ledde fram till kvitteringsmålet. Godkänd.

Inbytta spelare
Vlahovic
hade ingen tacksam uppgift, kom inte alls loss men fick knappt något att jobba med heller.

Chiellinis inhopp kombinerat med att Danilo klev ner till backlinjen bidrog till att det defensivt såg lite bättre ut än det gjorde i första.

Kean lyckade inte med nånting egentligen innan hans superba aktion vid målet. Pluspoäng för att vi slapp se hans dans också.

Miretti spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Behrozbehroz.j21@gmail.com2022-04-26 01:20:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid