Lagbanner
Dacia Arena, 2021-08-22 18:30

Udinese - Juventus
2 - 2

Snöpligt värre när Juventus tappa trygg ledning
Bokstavligen hårfint från avgörande

Snöpligt värre när Juventus tappa trygg ledning

Tidiga mål, kontrollerad matchbild och inte en tillstymmelse till något annat än vinst. Ändå blir det poängtapp i Allegri's comebackande debut.

Tankar efter matchen
Dybala målar redan i tredje minuten och ser så där bra ut som vi alla vill se honom. En spelsugen Cuadrado som vägrar åldras hotar gång på gång från sin kant, och en Bentancur som håller fort i mitten och samtidigt bidrar offensivt. Det fanns en del att glädjas åt individuellt men även kollektivt då Juventus hade full koll på läget och såg solida ut. Därför känns det extra surt, snöpligt och egentligen helt otroligt att Juventus inte städar av matchen och ror hem samtliga poäng.

Själva prestationen är det inget fel på, men som bekant så är det tillfälligheter som avgör matcher och detta var ett praktexempel på just det. Ett svagt ingripande som följs upp av en riktig Rembrandt från Szczesny ger Udinese en fribiljett tillbaka in i matchen. När allt kändes som absolut ridå så dök då Ronaldo upp och nickade in segermålet i den 94:e. Av med tröjan, målklunga och Ronaldo avgör sitt andra raka bortamöte mot Udinese på tilläggstid. VAR ville dock annat som drog ner ridån på nytt och en seriepremiär som lämnade sur eftersmak var ett faktum.

Insatsen
Insatsen har jag svårt att kritisera och det kändes helt ärligt som en urtypisk Juveinsats under Allegri. Backa ett par år och ta valfri bortavinst och det såg ut precis på detta vis. Kollektivt skärpt och kompakt, ingen som underpresterar (vi kommer till Szczesny) och alltid ett par som står för avgörande prestationer (Dybala, Cuadrado, Bentancur denna gång).
Det här var precis en sådan match och jag var något förvånad över att spelet såg så behärskat ut redan i premiären. Att Szczesny agerade taffligt och nonchalant när han bjöd på både reducering- och kvitteringsmål är tyvärr saker som händer. Otroligt surt att släppa in mål som så enkelt hade kunnat undvikas, och på det få ett avgörande mål bortgranskat i de absoluta slutminuterna. Det är dock svårt att lasta laget och tränaren för de insläppta målen samt hur denna match genomfördes. Tillfälligheter inträffar och det finns en hel del positivt att ta med sig från denna prestation vilket nog är en uppfattning även Allegri delar.

Bäst i Juve
Dybala och Cuadrado, helt klart matchens lirare. Den förstnämnda som såg sådär oförskämt bra ut som han stundtals kan göra och bidrog bl. a. med både ett kontrollerat avslut och en mästerlig assist till 2 – 0 målet. Passar perfekt i rollen som släpande anfallare och erbjuder ett uppspelsalternativ centralt istället för att tvinga ut bollen till kantlöparna vilket hände alltför ofta förra säsongen. Med tanke på Dybalas knappa speltid i fjol så känns han som ett nyförvärv i sig.

Cuadrado startade som högerytter med en högre utgångspunkt än normalt framför Danilo. Bra drag av Allegri att befria colombianen från det yttersta defensiva ansvaret på högerkanten och det märktes när det fanns så mycket yta att springa på, speciellt i första halvlek. Kom på överlapp i våg efter våg och fick även smälla dit utökningen i mitten av första när han placerade in bollen lågt efter sitt patenterade dribblingsryck förbi stackars Nuytinck.

Även Bentancur som hade en fin prestation ska nämnas i detta sammanhang. Håller ställningarna i mitten och kommer bra med i anfall och andravågslöp vilket märktes vid assisten till ledningsmålet. Väldigt nära att måla när hans långskott träffar insida stolpe.

Inte bäst i Juve
Den ende som får underkänt. Va ska man säga egentligen, det var ingen bra dag på jobbet för den polske landslagskeepern. Agerade för passivt vid första målet där det kändes som att han trodde han skulle nå sin egen retur eller att någon av försvararna skulle rensa iväg bollen. Kvitteringsmålet är bara rent slarv och nonchalans, det är helt enkelt för dåligt. Känns som att det var ett tag sen som Szczesny hade en riktig monsterprestation.

Behroz2021-08-23 16:37:00

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid