Lagbanner
Carlo Castellani, 2023-09-03 20:45

Empoli - Juventus
0 - 2

Spelarbetyg Empoli 0 - 2 Juve: Rättvis revansch
Kaptenen leder vägen till en skön seger. Bravo!

Spelarbetyg Empoli 0 - 2 Juve: Rättvis revansch

Sist den gamla damen besökte Carlo Castellani var det bistra toner i den svartvita tutan. Men den här gången fick Juve upprättelse och tog den rutinseger som vi supportrar bör förvänta oss när man möter ett lag som Empoli. Efter en ganska trevande första halvlek tog Juve över kommandot totalt i andra och Empoli hade svårt att ens komma över planhalvan. Tillslut var 0-2 i underkant vilket ett xG på 3.01 också bekräftar.



Perin - 6
Hade knappt något att göra vilket alltid är skönt att skriva om en målvakt. Bjuder dock Empoli på ett farligt anfallsläge när laget fortfarande bara hade ett måls försprång vilket kändes onödigt svajigt. Kanske var trött på att inte ha något att göra?

Gatti - 6.5
Ser mer och mer ut som ett riktigt fynd för varje match han får spela. Är en långt mycket bättre mittback än Sandro, även om han fortfarande har en del att slipa på. Kan gå in lite väl aggressivt i vissa situationer men samtidigt gillar jag att han är en spelare som inte lägger några fingrar emellan. Fixar straffen efter ett fint svandyk i offensivt straffområde. Kan bli bättre med bollen vid fötterna men samtidigt är det inte hans uppgift att lösa uppspelen.

Bremer - 7
Bryter mycket boll högt upp i planen och är på så sätt lagets bästa anfallsvapen i första halvlek. Ligger tätt i ryggen på sin anfallare och ger inte Empoli mycket att jobba med framåt. Och när hemmalaget väl fick ett skottläge var det oftast Bremer som blockade bollen. Vinner i stort sett alla sina dueller både på marken och i luften och är den fysiska närvaron varje backlinje behöver. Men den där klacken, det var första och sista gången han försökte sig på den får vi hoppas.  

Danilo - 7.5
Leading by example. Är taggad från start och visar den vilja man vill att alla spelare i svartvitt ska ha. Gör först ett mål som blir bortdömt men hänger inte läpp för det. Påt igen en kvart senare bara. Har tagit bindeln med bravur, jag fullkomligt älskar den lilla avhyvlingen han gav Bremer efter att den annars så noggranna brassen försökte klacka bort en boll från straffområdet.

McKennie (ut 83’) - 6.5
Är inte högerytter men får spela där för att Weah inte kan spela varje match I guess. Hans bästa egenskap är att han fyller på fint framåt och ofta är spelbar. Tyvärr skapar han inte supermycket när han väl har bollen men det är i alla fall nära. Hade problem defensivt i första men det var ganska chill i andra då Empoli knappt tilläts att anfalla.

Miretti - 5 (ut 61’)
Tappar mycket boll och ser lite vilsen ut på planen. Förstör många anfallslägen med en dålig touch eller en nonchalant passning vilket hämmar det offensiva spelet. Besitter stor talang men frågan är om inte Juventuströjan är lite för stor för honom för tillfället, tycker att det var längesen han gjorde en bra match.  

Locatelli - 5.5
Tar sin vana trogen ett tidigt gult kort vilket hämmar honom i det defensiva arbetet. Ser som vanligt ganska obekväm ut i sin roll som regista och drar ner tempot på mitten istället för tvärtom. Gör det bättre när Pogba byts in, kanske för att han erbjuds bättre passningsalternativ då. Sätter sällan sin prägel på matchen vilket skulle behövas när han har den position han nu har.

Rabiot - 6
Är sällan i bild. Vet inte exakt var han befinner sig i uppspelsfasen men det är tydligt att han inte är supersugen på att ge sina lagkamrater passningsalternativ. Jag vill påstå att hans imponerande målproduktion förra säsongen maskerade dom brister han har som fotbollsspelare. Dominerar sällan fysiskt trots sin stora kroppshydda och tar inte sällan fel beslut i sista tredjedelen. Gör inte bort sig idag men jag förväntar mig ändå så mycket mer av någon som tjänar dom pengarna som Rabiot gör.

Kostic (ut 71’) - 6
Har två moves, slicka sidlinjen och slå ett inlägg eller stanna upp och spela hem bollen. Alldeles för lättläst för att starta i ett lag som Juventus om du frågar mig. Kan fylla en roll som inhoppande inläggsbombare när laget jagar mål men har inte tillräckligt för att vara med i elvan från minut ett. What's up med alla låga inlägg idag btw?

Chiesa (ut 83’) - 7
Sätter ofta en intensiv första press vilket är uppfriskande. Fler borde haka på det spåret. Hade svårt att komma in i spelet i första halvlek men spelar upp sig rejält i andra. Nära att göra ett solomål men bommar friläget han skapade sig själv efter en fin tunnel. Sätter tillslut punkt för matchen när han rundar målvakten efter en fin framspelning av Milik. Men om man kommer fri från halva planen så ska bollen sitta.  Skönt för Fede som bär en stor del av Juventus offensiv på sina axlar den här säsongen.

Vlahovic (ut 71’) - 6
Ser ut att spela med en annan mentalitet än förra säsongen. Hänger inte med huvudet och eldar på laget vilket är fint att se. Får ett ypperligt läge att typ avgöra matchen från straffpunkten men slår tyvärr en usel straff. Tappar lite av nyss nämnda mentalitet efter det men är ändå involverad i mycket som sker framåt. Stabil i targetspelet idag vilket brukar kunna vara lite sisådär ibland. Är en decimeter från en fin ass till Pogba men vinkas korrekt av för offside.

Avbytare

Pogba (in 61) - 6.5
It-faktorn det här mittfältet behöver. Frågan är bara hur allvarlig känningen han fick i ryggen kommer visa sig att vara.

Milik, Cambiaso, Kean och Weah spelade för kort tid för att betygsättas men polacken ska ha massor av cred för den underbara framspelningen till Chiesas mål.

Allegri - 7
Jag kan bli lite triggad av att Max ständigt ska rotera elvan men det är tydligen bara att vänja sig. Leder laget till en väldigt stabil seger där det kändes som att halvtidssnacket faktiskt gjorde att spelarna gick ut och dominerade. Även bytena hade bra effekt på matchen. Sju poäng på tre omgångar känns ändå helt okej, det är en stabil grund att bygga vidare på efter landslagsuppehållet.

Mikael Noaksson2023-09-04 00:23:24
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid