Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-08-27 18:30

Juventus - Bologna
1 - 1

Spelarbetyg Juve 1 -1 Bologna: Tillbaka i gamla hjulspår
Nyss var det uppåt, nu är det inte lika positivt.

Spelarbetyg Juve 1 -1 Bologna: Tillbaka i gamla hjulspår

Ja då var man nere på jorden igen. Efter drösvis med hyllningar efter en fin premiär lyckades Juve inte att följa upp det med ett kryss i en match som man bara ska vinna. Första halvlek var urusel och spelet såg lika illa ut som föregående två säsonger. Det blev bättre i andra men i slutändan skapade man för lite för att få med sig alla tre poängen hem.



Perin - 6.5
Vår andremålis Perin fick nummer ett ersätta Szczesny efter att polacken skadat sig på träningen. En av Serie A:s bästa andramålvakter så man var inte direkt orolig för det. Kan inte göra mycket på första målet men förutom det kändes han väldigt stabil.

Danilo - 6.5
Slarvar en del med bollen men är samtidigt en av få som försöker sig på passningar som slår ut Bolognas lagdelar. Det händer saker när han kliver upp i offensiven vilket är en av anledningarna till att jag helst sett honom som högerback. Inte för att han är dålig som mittback, tvärtom är han väldigt bra som det. Men Juve behöver fler som driver på framåt.

Bremer - 6.5
Har lite otur med en del resningar som landar hos motståndarna och går en tuff match mot fyrtornet Zirkzee. Gör det väldigt bra framåt i andra då han driver på laget med en del offensiva räder och en fin nick fram till Dusans bortdömda mål. Ibland blir det lite ihåligt i mitten vilket han får ta på sig, han behöver lära sig att inte alltid följa med sin gubbe i ryggen utan ibland droppa av och täcka upp ytan bakom sig.

Alex Sandro - 5.5
Är inte mittback och det syns allt som oftast. Förlorar nästan alltid sina närkamper och tittar väldigt mycket boll när han borde vara uppmärksam på vad han har bakom sig. Gör inte bort sig på första målet men gör det inte optimalt heller. Dessutom lite för nonchalant med bollen vilket sätter laget i onödigt svåra situationer.

Weah - 7
Bidrar med mycket framåt och gör inte bort sig bakåt heller. Framförallt i andra halvlek då han både är nära att göra mål och står för ett par vassa inspel i boxen. Är ständigt i rörelse vilket behövs i ett väldigt stillastående lag och är inblandad i ett par kombinationer som kunde ha lett till mer.

Fagioli - 6 (ut 66’)
Är väl den enda på mittfältet som försöker skapa något framåt, tyvärr räcker det sällan hela vägen fram utan stannar på ett frustrerande nästan. Precis som sina mittfältskollegor bidrar han för lite i uppspelsfasen för att Juve ska få igång något form av offensivt spel. Det finns mycket boll i honom men han kommer inte riktigt till sin rätt som mezzala. Skulle vilja se honom som regista.

Locatelli - 5.5
En av få registas som inte vill ha bollen. Har varken kvickheten eller bolltekniken för att diktera tempot på mitten men sätts likväl på samma position varje match. Precis som resten av laget spelar han upp sig lite i andra men är alldeles för osynlig för att få några bra betyg. En talande sekvens är när Danilo pekar, skriker och viftar att Loca ska göra sig spelbar utan att något händer.

Rabiot - 5.5
En favorit hos Allegri men inte alls hos mig. Gömmer sig i uppspelsfasen, drar på sig onödiga frisparkar, har dålig teknik och är slarvig i passningsspelet. Det känns som att Rabiot konstant spelar på 70% och det är jävligt irriterande att se. Tjänar typ mest i laget och jag tycker inte att han bidrar tillräckligt i spelet för att få dom pengarna.

Cambiaso - 6.5 (ut 66’)
Tempot går upp när Cambiaso får bollen vilket han ska ha cred för. När många av hans lagkamrater går med bollen så sätter Andrea lite fart och utmanar. Blir överflödig när Chiesa flyttar långt ut på vänsterkanten i andra vilket gör att han har svårt att hitta ytor.

Chiesa - 6 (ut 74’)
Ingen superdag på jobbet men är ändå inblandad i en del framåt, speciellt i första. Flyttas ut på vänsterkanten i andra men kommer inte igång alls. Ett något märkligt val då det lämnar Vlahovic totalt ensam på topp. River och sliter som vanligt men utan större lycka idag.

Vlahovic - 7
Gör två mål varav ett döms bort för att Rabiot står ivägen för målvakten. Kan bli bättre som target då han har svårt att få fast bollen i uppspelsfasen vilket hämmar laget lite. Å andra sidan är han en boxspelare och kvitterar med en magnifik nick efter ett nästan lika fint inlägg av Iling Jr.  

Avbytare

Pogba - 6 (in 66’)
Behöver matcher i benen men bidrar ändå med något som ingen annan mittfältare har, nämligen förmågan att driva förbi sin motståndare.

Iling Jr - 6.5 (in 66’)
Hade svårt att komma igång och var väldigt nära att ge bort en straff men vänder på steken med en grym ass och bättre spel efter det.

Milik, Yildiz och McKennie spelade för kort tid för att betygsättas.

Allegri - 6
Första halvlek såg exakt ut som många andra matcher under hans återkomst. Lågt tempo, få löpningar och nästan obefintligt offensivt spel. Uppspelsfasen är fortfarande ett stort problem som han inte lyckats att lösa efter mer än två år på Juvebänken. Det blir bättre i andra men det handlar mycket om att Bologna slutar att pressa. Borde ha gjort första bytet tidigare men ska ha cred för att han satsar framåt i slutet.

Mikael Noaksson2023-08-27 21:03:08
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid