Lagbanner
Allianz Stadium, 2023-11-26 20:45

Juventus - Inter
1 - 1

Spelarbetyg Juve 1-1 Inter: Serieledning i sex minuter
Båda lagen jublade lagom efter krysset i Turin.

Spelarbetyg Juve 1-1 Inter: Serieledning i sex minuter

Efter en bra och underhållande första halvlek valde båda lagen att vakta resultatet i andra. Och spela ganska dålig fotboll under tiden. Men krysset var rättvist och varken Juve eller Inter kommer ligga sömnlösa efter det här resultatet.



Szczesny - 6
Kan inte göra mycket på målet och spelar stabilt matchen igenom. Lite dåliga beslut med bollen vid fötterna kan jag tycka. Det är lite för ofta som han tjongar iväg bollen över sidlinjen eller sätter Gatti under press.

Gatti - 5.5
Blir bolltittande och tappar bort Martinez vid Inters kvittering när han är den enda spelaren att hålla koll på. Även om han har tagit kliv så är han långt ifrån någon toppback. Är dessutom slarvig med bollen vid fötterna och spelar bort många ganska enkla bollar.

Bremer - 6.5
Gick en egen match mot Thuram och gjorde det bra. Får sköta många av uppspelen i Allegris lagbygge och gör det bättre och bättre för varje match tycker jag. Ingen Bonucci med fötterna men tar ändå bra beslut och är lugn med bollen. En stor anledning till varför Gatti och Rugani sett ut som riktigt bra mittbackar den senaste tiden.

Rugani - 6
Går bort sig totalt vid 1-1, det finns inte en anledning att satsa så hårt vid mittlinjen. Lämnar en jätteyta bakom sig som tvingar ut Bremer på kanten och lämnar Gatti själv i mitten. Förutom det gör han en ganska bra match. Jag hoppas att han håller Sandro borta från planen nu när brassen är tillbaka från sin skada.

Cambiaso - 5.5
Började säsongen bra men har inte gjort många bra framträdanden sedan dess. Lider lite av att vara tvungen att spela på fel kant men det är ingen ursäkt för alla felpass och dåliga beslut med bollen. Det händer inte ett dugg på  högerkanten och även om det inte bara är hans fel så är det hans yttersta ansvar att bidra med lite offensiv då och då.

McKennie - 5
Wow, det var så många dåliga tekniska nummer från Westons sida den här matchen. Kunde varken ta emot en boll eller spela den vidare vilket är en ganska vital del av sporten fotboll. Har stått för positiva insatser den här säsongen men är alldeles för ojämn för ett storlag som Juventus.

Caviglia - 6
Jag blev förvånad att en så pass oprövad spelare fick chansen från start. Även om rutinen saknades så gjorde den gode Hans en bra match sett till förutsättningarna. Det är ändå Inter vi möter. Har förmodligen ingen större framtid i Juventus men kan säkert användas i någon deal i med ett mittlag i sinom tid.

Rabiot - 6.5
Använder sin fysik på ett bra sätt, speciellt i första halvlek där han vinner mycket boll och stör Inters uppspel. Är inte en spelare som styr tempot eller dirigerar spelet men gör ändå nytta både offensivt och defensivt när han har en bra dag.

Kostic - 5.5
Med risk för att vara tjatig så tycker jag att Kostic är alldeles för begränsad som fotbollsspelare. När Chiesa spelar hamnar han långt ner i banan och då försvinner även hans enda bra egenskap i inläggsspelet. Tar sig aldrig förbi någon Interspelare, bidrar inte med några öppnande passningar och är inte speciellt svår att göra bort defensivt. Jag är fine med att slänga in Kostic om vi ska forcera i slutet av någon match, men som startspelare är han för dålig tycker jag.

Chiesa - 7
Är en av få som kan skapa något på egen hand och ligger dessutom bakom 1-0 med en fin löpning och assist till Dusan. Tittar alltid framåt när han får bollen och pressar hårt i defensiven. Förmodligen alla juventinis favoritspelare (min likaså) och det är inte så konstigt i ett lag som detta. Förläng kontraktet snarast, kosta vad det kosta vill.

Vlahovic - 7
Gör en väldigt bra första halvlek, inte bara på grund av det fina målet han rullar in. Pressade Inter till många bolltapp och är den som startar anfallet som han själv avslutar till 1-0. Har det svårare i andra, mycket beroende på att han inte får en enda bra boll att jobba med. Blir därför frustrerad och det gör inget bättre.

Locatelli, Kean och Milik betygsätts inte.

Mikael Noaksson2023-11-26 23:29:17
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid