Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-10-22 20:45

Milan - Juventus
0 - 1

Spelarbetyg: Milan 0-1 Juventus
Locatelli blev matchhjälte på San Siro när Juventus bortaslog Milan med 1-0.

Spelarbetyg: Milan 0-1 Juventus

Det var två skadeskjutna lag som ställdes mot varandra på San Siros gräsmatta denna oktoberkväll. Milan fick klara sig utan de franska stjärnorna, Theo Hernandez och Mike Maignan och i Juve började både Vlahovic och Chiesa på bänken. Som väntat blev det en tillknäppt tillställning, som kom att färgas av Thiaws onödiga röd kort i den 40:e minuten. Juventus lyckades med en man mer bryta ned Milan och med hjälp av en Krunic-styrning fastställdes slutresultat till 1-0 i Juventus favör.

Szczesny – 6,5
Behövde endast göra ett riktigt ingripande men det var en riktig klassräddning på ett lurigt Giroud-avslut. Stabil med fötterna i övrigt och känns verkligen som en Juves viktigaste spelare nu.
Gatti – 6.5
Fick slita för att hänga med Leao många gånger, men med stöd av Weah klarade han av uppgiften med betyget ”klart godkänd”. Jag gillar när Gatti tar initiativ och driver upp bollen då och då. Blir mer lik Chiellini för varje match som går.
Bremer – 7
Stark, trygg med bollen och positionssäker. Bremer börjar växa fram till en riktig ledare i backlinjen. Utöver att fysiskt dominera, stod han för flera bra uppspel under gårdagen. En av de bästa på planen.
Rugani – 6.5
Trotjänaren Rugani har sett stabil ut den här säsongen och självförtroendet ser ut att vara tillbaka. Sätter i princip inte en fot fel i matchen och agerar med säkerhet i passningsspelet.
Weah – 6.5
Inledde trevande med några svaga tekniska aktioner men växte in i matchen. Levererade passningen till Kean som var grunden till Thiaws röda kort. Kan våga ta för sig mer.
Mckennie – 6.5
Amerikanen fortsätter leverera bra insatser och det känns som att han hittat vilken nivå han ska spela på. Få misstag, gediget jobb och alltid ett hot på fasta situationer. Bravo!
Locatelli – 7
”Loca” stod för en finfin insats på mittfältet som kröntes med matchens enda mål. Vinner bollar och våga slå de längre passningarna. Jag tycker att Locatelli börjar se riktigt fin ut.
Rabiot – 6.5
Löper som vanligt över stora ytor och är konkret med bollen. Börjar bli en ledare och igår fick han för första gången bära kaptensbindeln. Jag minns tiden när jag inte ville något annat än att han skulle lämna.
Kostic – 6
Jobbar frenetiskt men blir i slutändan lite för fyrkantig eftersom att det enda han försöker är att piska in inlägg. Det vore skönt att se honom variera sitt spel ibland, trots att hans vänsterfot är riktigt vass.
Kean – 6.5
Aktiv i den första halvleken och var jobbig att möta för Milans mittbackar. Fixar det röda kortet på Thiaw som i slutändan blir matchavgörande. Borde gjort 1-0 i första halvlek efter ett fint inlägg från Rabiot.
Milik – 5.5
Syntes knappt under hela matchen då han blev väldigt isolerad på motståndarnas planhalva. Nere och hjälper till i försvaret då och då men lyckades inte göra något avtryck i matchen.

 

Carl Johan De GeerCarlchisio2023-10-23 12:30:56
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid