Spelarbetyg: Sassuolo 4-2 Juventus: Vad fan hände?

Efter en bra inledning på matchen bjuder Szczesny på 1-0. Därefter är det Hawaiifotboll för hela slanten. Svårt att ta med sig något från matchen mer än att vi kan konstatera att Juventus förlorade.

En väldigt underhållande match där Juventus hamnade fel efter 1-0. Det positiva att ta med sig är att Allegri fortsatte med sin offensiva taktik vilket jag tror är rätt väg framåt. Man vågar också satsa ännu offensivare i andra. Men till sist blev det en förlust. Två tavlor av Szczesny och ett självmål av Gatti blev för mycket.

Betyg:

Szczesny 4
Har en märklig första halvlek. Han står för en tavla som till och med Da Vinci hade blivit stolt över. Men han står även för en monsterräddning. I andra står han för ytterligare en blunder när han släpper en retur rakt ut som leder till 3-2-målet.

Gatti 3,5
Ja du… Det där självmålet hör hemma på en VHS med Arne Hegerfors. Du milde, dra mig baklänges och så vidare. Han skulle befästa positionen som sin. Men att bete sig sådär. Alex Sandro lär ta tillbaka sin startplats när han är tillbaka från skadan.

Bremer 5
Gör inte bort sig men inte den bästa insatsen försvarsmässigt som Juventus stått för. Svårt att ge ett högre betyg till någon av försvararna.

Danilo 5

McKennie (ut 60) 6,5
Får chansen från start än en gång. Gör en pigg första halvlek och följer med mycket offensivt. Vid 1-1-målet är han med och ser till så att den passerar linjen.

Miretti (ut 46) 5
Gör inget avtryck. Utbytt i paus.

Locatelli (ut 83) 5
Är ingen bra match av Juventus i stort och som den som ska hålla ihop mittfältet kan han inte vara nöjd med dagens match. Inte sämre än någon annan, inte bättre än någon annan.

Rabiot 5
Nej, det här var ingen bra match. Men det var det visserligen ingen som gjorde det förutom Chiesa.

Kostic (ut 46) 5
Helt osynlig och blev därför också utbytt i paus.

Chiesa 8,5
Världsklass. Slår ett magnifikt inlägg som via motståndare hittar in till 1-1. Han är briljant varje gång han får bollen idag. Sätter sedan dit kvitteringen. Den här säsongen är Chiesa äntligen tillbaka i gammalt slag. I och med det har Juventus åter en av världens bästa fotbollsspelare i truppen.

Vlahovic (ut 76) 5,5
Hade svårt att få ordning på fötterna i den första halvleken. Bränner ett friläge i den andra halvleken som skulle inneburit 2-2. Hade inte dagen även fast han var lika engagerad som vanligt. Inte hans kväll men inget att oroa sig över i det långa loppet.