Lagbanner
Stadio Friuli, 2023-08-20 20:45

Udinese - Juventus
0 - 3

Spelarbetyg Udinese 0 - 3 Juve: Smakstart
Upp i toppen av tabellen, bra start Mister!

Spelarbetyg Udinese 0 - 3 Juve: Smakstart

Nytt för den här säsongen är att den klassiska matchrapporten kommer att utgå mot en något mer utförlig betygsättning av spelarna. Förhoppningen är att det ska ge en snabbare rapportering och även få ner arbetsbördan när redaktionen har krympt. Synpunkter på det nya formatet välkomnas i kommentarerna.




Juventus vinner premiären borta mot Udinese med 0-3, mycket tack vara en grym första halvlek där laget spelade otroligt stabilt och ofta lyckades bryta bollen högt upp i plan. Det kändes som att Juventus spelade med ett helt annat flyt än under förra säsongen vilket bådar mycket gott inför resterande 37 omgångar.

Szczesny - 7
Har inte mycket att göra under första halvlek då Juve spelade med mycket boll och ett relativt högt försvarsspel. I andra droppade laget av förklarliga anledningar både intensitet och försvarslinje och då fick Tek faktiskt ganska mycket att göra. En dubbelräddning där nummer två var med facet kan ses som höjdpunkten.

Danilo - 6.5
Vår nya kapten gjorde en stabil match både med och utan boll. En lugnande närvaro i backlinjen och kanske den röst laget behöver nu när alla gamla senatorer är borta. Slår ganska många bollar framåt i planen vilket hjälper ordemtligt i uppspelsfasen.

Bremer - 6.5
Fysisk närvaro och stabilitet, så vill jag sammanfatta Mr. Bremer. Är både snabb och stark och gjorde det mycket jobbigt för den stora och starka Beto längst fram. En tyst ledare som precis som sin mittbackskollega Danilo tillför trygghet längst bak.

Sandro - 6
Inte dålig men inte heller gjort för att spela mittback. Glömmer ofta vad han har bakom ryggen och tar ett lite onödigt gult kort i ett läge där det kändes som att resten av backlinjen hade läget under kontroll. Det känns som att han startar av den enkla anledningen att han är det enda mittbacksalternativet som är vänsterfotad.

Weah (ut 45’) - 6.5
Positiv start av vår nya amerikan. Värderar sina lägen bra och fyller på väldigt fint offensivt. Hans snabbhet och stabila teknik underlättar uppspelen då han flertalet gånger fick bollen felvänd men lyckades ta sig ur pressen och byta kant. Fin löpning som leder fram till 0-3. Fick gå ut i halvtid på grund av en stämpling men förhoppningsvis var det bara en försiktighetsåtgärd.

Miretti (ut 45’) - 6
Blir av med en del boll, ibland på grund av att han felvärderar sina lägen. Men han försöker hela tiden att ta den framåt vilket är positivt. Vi får inte glömma att han fortfarande är väldigt ung och behöver rutin för att växa.

Locatelli - 6.5
Stabil och ganska bra med boll matchen igenom. Även om jag inte vill att han ska spela regista så hjälper hans defensiva förmåga att hålla tätt bakåt. Tar ett av dom mest onödiga gula korten jag har sett under matchens sista sekund.

Rabiot - 7
Är inte överdrivet involverad i spelet men precis som förra säsongen dyker han upp med huvudet och styr bollen i mål. Något av en målvaktstavla men det gör inte insatsen av Adrien sämre för det. Bra löpning och bra uppfattat.

Cambiaso (ut 70’) - 7
Precis som sin kollega på andra kanten gör nya Cambiaso ett bra intryck. Fyller på fint på sin kant och håller tätt bakåt. Tar ett steg in i planen under uppspelsfasen och sköter bollbehandlingen bra. Finfin assist till Rabiot. Spännande start!

Chiesa - 7.5 (ut 77’)
Att säga att Chiesa är tillbaka är kanske att gå händelserna i förväg. Men visst känns det som att han är tillbaka? Gör 0-1 på ett fint skott, påpassligt och kyligt. Jag har mina tveksamheter till Fedex som släpande forward men om han kan fortsätta på den inslagna vägen kommer jag att ge mig. Ligger bakom nästan allt som Juve skapar framåt.

Vlahovic - 7 (ut 85’)
En ass och ett mål är ingen dålig start för Dusan. Förhoppningsvis kan det ge honom lite självförtroende inför fortsättningen. Har svårt att komma till chanser från öppet spel men har en boll i mål som döms bort för offside på Iling Jr.

Fagioli (in 45’) - 6
Kommer in istället för Miretti men kommer aldrig riktigt in i spelet. Men kul att se honom tillbaka då han missade en stor del av försäsongen.

McKennie (in 45’) - 6
Kommer in som högerytter vilket inte är hans starkaste position. Gör det inte dåligt men blir precis som Fagioli sällan involverad i spelet.

Allegri - 7
Tre mål framåt, en nolla bakåt och tre sköna poäng på kontot. Det kändes som att försvarslinjen och pressen var högre än förra säsongen vilket är en positiv förändring. Hoppas att han fortsätter så.

Iling Jr och Yildiz spelade för kort tid för att kvitera ut ett betyg. Men det var kul att se dom på planen.
 

Mikael Noaksson2023-08-20 23:30:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid