Lagbanner
Tankar efter Juve 2 - 0 Spezia: Fult men fint ändå
Ett mål värt att fira.

Tankar efter Juve 2 - 0 Spezia: Fult men fint ändå

Det var inte vackert, men det var ordentligt viktigt. Juventus tar sin andra trepoängare för säsongen mot ett djärvt kämpande Spezia. Dusan visade upp frisparksfoten igen och Milik stängde butiken. Arbetsro inför helgens match i Florens.


Skönt med vinst! Här kommer mina tankar efter matchen.


Konsten att inte spela fotboll

Har du hört den här förut? Tidig press, tidigt mål, temposänkning, slarv, motståndaren tar över matchbilden. I så fall tittade du säkert på Juventus förra säsongen. Jag vet inte riktigt vad det är men det här laget mår inte super i tidig ledning. Jag vet inte om det är nonchalans eller dålig koncentration men inte långt efter Vlahovics fantastiska frisparksmål så slog Juve av på takten och gav pinnen till Spezia. Av alla lag. Inget ont om Spezia men borta i Turin ska dom inte kunna spela boll på det sättet dom fick göra i stora delar av matchen. Det är som att laget när som helst bara kan sluta att spela fotboll och istället ägna sig åt att släcka bränder som dom själva anlägger. Har ni haft lite för lite boll i matchinledningen Spezia? Här, låt oss ge bort den några gånger så ni får komma in i det. Vill ni känna lite vittring? Absolut, vi kan göra så att vi inte sätter ens tre passningar inom laget på några minuter. 

Ändå så känns det så NÄRA den där riktigt bra chansen. En touch, ett felsteg bort bara. Tendenserna finns där men spelet sitter inte än. Jag lägger stort hopp till att Paredes kan komma in som regista och lösa mycket av dom problem som finns i uppspelsfasen. Då kan det bli åka av. 


Forwardsmål x 2

Vi som själva sportat vet att målskyttar ofta är lite egna. Dom lever på att göra mål, det är det och nästan bara det som driver dom. En klassisk nummer nio, den som avgör. Den här upplagan av Juventus har två sådana spelartyper, om än av lite olika kaliber. Vlahovic är den nya fixstjärnan, killen som sa sälja varumärket Juventus i flera år framöver. Och det gör han bäst genom sina mål. Nu har det redan blivit fyra stycken varav två riktigt läckra frisparkar, det bådar gott inför resten av säsongen. Milik har inte alls samma status eller stjärnglans, men han är primärt en målskytt även han. Och nu fick han komma in och spika igen kistan på ett riktigt fint sätt med sitt 2-0. Kul! Och väldigt viktigt när mittfältet inte fyller poängkontona direkt. 


Ny nolla

Även om Spezia stundtals läts styra spelat så kom dom aldrig till det där kalasläget som hade behövts för en kvittering. Trots ännu en nykomponerad backlinje så hade motståndet än en gång svårt att skapa något framåt vilket självklart är positivt. Och det med en debutant som mittback. Gatti satte knappt en fot fel defensivt och även om han slog bort någon boll så tycker jag att hans debut förtjänar att uppmärksammas. Det kan visa sig vara en riktigt smart värvning. 

Det är inte bara flashiga 5-0 vinster som bygger självförtroendet. Att bara ha släppt in ett mål på fyra matcher måste ses som en succéstart för den här säsongens backlinje och det känns väldigt skönt att ha med sig när anfallsspelet inte riktigt sitter än. 



Szczesny - 
Utgick skadad.

Danilo - 6.5
Stabil som vanligt trots att han kastades runt lite backlinjen. 

Gatti - 7
Imponerande debut! Lite slarvig med boll men resolut och riktigt stabil bakåt. Tydligt före Rugani i min bok. 

Bremer - 6.5
Syns inte så mycket men det gör inget när nollan är intakt. 

De Sciglio - 6
Gör ingen jättematch men går i alla fall inte bort sig defensivt. Inte värst i spelet med boll. 

Rabiot - 6.5
Gör en ganska bra första halvlek men försvinner ganska mycket i andra. 

Locatelli - 6
Vet inte vad det är men han passar inte inte som regista i Juve. Springer mest och gömmer sig.

Miretti - 7
Fortsätter att visa framfötterna och är den som länkar mittfält med anfall. Kom till många nästan-lägen för eget avslut och gör dessutom en finfin ass i slutet av matchen.

Cuadrado - 6.5
Är bra i spelet med boll men får inte riktigt till det där sista.

Kean - 6
Är inte ytter och spelar därefter. 

Vlahovic - 7
Vilken vänsterfot vår nya superserb sitter inne på! Frisparksmål två matcher i rad, när hände det senast i Juve? 


Avbytare

Perin - 6.5
Tredje raka nollan för Perin. Känns skönt med en så stabil andramålis när Tek nu verkar skadat sig igen. 

Di Maria - 6.5
Fina intentioner men hade svårt att komma in i spelet. 

Kostic - 6
Fick inte mycket uträttat på sin kant. 

Milik - 6.5
Gör inte många minuter men sätter sitt första mål i svartvitt efter en riktigt fin aktion i straffområdet. 
 

Mikael Noaksson2022-08-31 23:36:18
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid