Lagbanner
2020-11-21 20:45

Juventus - Cagliari

Tankar inför Juve - Cagliari: Nykomponerat. Igen.
Fortsätter Mr. Morata att flyga?

Tankar inför Juve - Cagliari: Nykomponerat. Igen.

Efter ett ljummet landslagsuppehåll är det dags för Serie A-boll igen. Med ett fördelaktigt spelschema framför sig är det dags för den gamla damen att börja samla trepoängare på regelbunden basis. Förhoppningsvis börjar det redan på lördag när Cagliari bjuds in till Turin. Men hur i hela ska Pirlo få ihop sin backlinje? Det och mycket mer ljuger jag ihop nedan.

Juventus är tillbaks efter ett lika tråkigt landslagsuppehåll som vanligt. På andra sidan väntar Cagliari. Här kommer mina tankar inför matchen.


Det är svängdörrar i backlinjen

Lagom till att De Ligt och Sandro är tillbaks ser självklart Bonucci och Chiellini till att skada sig. Pirlo ska inte få hur många ursäkter som helst men det hade ju onekligen varit lättare om han hade kunnat spendera de första tio matcherna på att spela in en elva baserad på prestationer snarare än vilka som för tillfället inte är skadade. Kan det vara elfte gången som vi ser en helt ny backlinje på lördag? Det ser så ut. De Ligt har sedan några dagar börjat träna med laget och trots att han omöjligen kan vara i matchform ser det ut som att han blir tvungen at starta. Inte optimalt. Men vi kunde samtidigt haft långt sämre ersättare än den unga holländaren, matchform eller inte. Sandro, som varit borta i flera månader med en lårsträckning (what’s up med dom här jävla muskelskadorna?), kommer också att tas ut i truppen men det är osäkert om han kommer att starta. En treback med Demiral-De Ligt-Danilo hade nog gett mig andnöd innan säsongen men eftersom Danilo fortsätter att överbevisa oss alla kanske det kan gå ändå. Men tre gubbar som aldrig spelat ihop ger sällan ett stabilt försvarsspel.


Tur att vi har forwards i form

Morata, Ronaldo och Kulusevski gjorde alla mål under landslagsuppehållet och den förstnämnde är i sitt livs kanske bästa målform. Om backlinjen inte är redo att grinda hem en nolla så är anfallet absolut redo att göra tillräckligt med skada för att vinna matchen ändå. Det är klart att jag också skulle tycka om att de en stabil 2-0 seger men du får lika många poäng för en något svajigare 3-2 seger. Och Juventus sitter inte i en sits där dom har råd att vara snofsiga vad gäller resultatet. Just nu får vi ta det vi kan få och invänta stabiliteten. Dybala stannade hemma från landslaget och har enligt rapporterna tränat hårt för att hitta tillbaks till formen. Kan det vara läge att släppa lös en drömtridente med Paulo strax bakom Ronaldo och Morata? Det hade varit spännande att se men jag är inte säker på att Pirlo vågar nu när backlinjen ser ut som den gör.


Kulusevskis optimala roll

Han har fått spelat mer än jag räknat med, men nästan alltid på olika positioner. Även om det är vitalt att ha mångsidiga spelare så är det självklart att alla trivs bäst i en viss roll. Det känns inte som att Pirlo har hittat Dejans än. I och med att Chiesa fortfarande saknas så är chansen ganska stor att Kulan spelar på lördag, frågan är bara var. Jag ser honom gärna centralt bakom anfallarna då han har genombrottskraften och kylan för att generera många poäng. Men där tycker jag personligen att Dybala ska vara förstavalet (när allt satt sig). Högerkanten då? Han gjorde ju kaos i Parma där. Absolut, men Cuadrado petar han inte. Jag håller colombianen som en av de viktigaste nycklarna i speluppbyggnaden och han har dessutom blivit helt ok defensivt. Det skulle vara om det är någon form av 4-4-2 där Juan lirar högerback men det har vi testat en gång och då såg Dejan mest vilsen ut. Kanske är det så att hans bästa roll för tillfället är supersub? Ett av hans två mål kom från ett fint inhopp. Och det är alltid nice att ha lite krut kvar på bänken.


Min elva (3-5-2)

Szczesny
Demiral-De Ligt-Danilo
Cuadrado-McKennie-Arthur-Rabiot-Frabotta
Morata-Ronaldo


Backlinjen är väl den enda vi kan ställa upp med så jag vet inte om den behöver någon större motivering. Alternativet hade varit att spela en fyrback men jag vill helst inte ha Frabotta själv utan understöd och här fyller Danilo den rollen. Sandro får vila för jag pallar inte att han ska gå sönder precis när han är tillbaks. Weston ger energi till mittfältet vilket kommer att behövas, han kommer i oväntat många offensiva lägen vilket tyder på att han tar bra löpningar också. Rabiot har aldrig varit i bättre form under sin tid i Juve och är för mig ganska given just nu. Arthur gjorde sitt debutmål för Brasilien och borde vara taggad. Där fram startar firma Morata-Ronaldo för att de är i bäst form av alternativen. Och det känns jävligt tryggt att kunna byta in Bentan, Kulan och Dybala om det skulle behövas.

Mikael Noaksson2020-11-19 20:23:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid