Lagbanner
2021-03-14 18:00

Cagliari - Juventus

Tankar inför Cagliari-Juventus: Då står vi här igen

Tankar inför Cagliari-Juventus: Då står vi här igen

Är säsongen över nu? Finns det någon av er där ute som känner en bekvämhet kring denna säsong? Det enda vi har kvar är att förbättra resultaten i ligan då vi spelat ut oss själv ur resterande cupsammanhang.



För visst är vi alla besvikna? Det är ju åtminstone en av känslorna som går igenom kroppen. Jag känner mig näst intill färdig med den här säsongen. Jag kan börja resumera och blicka framåt. Ska Juventus släppa Ronaldo? Värvar vi bryska Håland istället? Ja det är ungefär där jag står nu. Pirlo borde ju aldrig anlänt & Agnelli kanske borde ta jobbet som VD för Ferrari efter den här säsongens misslyckande. Igen. Jag har inget hopp om att vi kommer ta ikapp på Inters bra poängskörd. Det Juventus däremot kan göra är att spela av den här säsongen med flaggan hissad, raka i ryggen och sätter & uppnår personliga mål. 

Idag spelar Juventus mot Cagliari. Laget från Sardinien har haft en oerhört kämpig säsong och laget har floppat totalt. Laget tränas av Leonardo Semplici och har blott tagit 22 poäng på 26 matcher. De senare matcherna har Cagliari spelat upp sig och till och med sett väldigt fina ut. Laget bärs av en del kultspelare som vet vad som gäller att möta storlag i stora matcher. Man kombinerar truppen med gammalt & ungt. Spelare som Godin, Pavoletti, Asamoah, Joao Pedro, Nainggolan & Rugani ackompanjeras av ungtuppar. Cagliari har som sagt spelat väl de senaste matcherna och kommer från ett oavgjort resultat samt två vinster. Cagliari har allt att spela för, medan Juventus kommer med sargat självförtroende och en press på att ens klara av matchen.

Det finns en och annan Juventusbekant i detta Cagliari. Unga talanger som sussats iväg till diverse klubbar runtom i Italien. Och just i Cagliari finns bekanta ansikten som Zappa, Tripaldelli, Asamoah, Rugani och Cerri. Förra mötet från i höstas vann Juventus med 2–0 och Ronaldo stod för bägge målen. Juventus är tiopoäng från första plats och allt annat än en vinst vore förödande om vi nu jagar titeln. Det finns ju inga ordentliga ursäkter för ett dåligt resultat och det vet ju manskapet om, som ska göra det ute på planen. Jag känner mig trött och uppgiven över de uteblivna resultaten, som ni andra. Men ikväll tänker jag försöka se och njuta av svartvit briljans. Jag hoppas att Kulusevski får speltid. 

Min startelva: (4-4-2)

Buffon
Cuadrado – Bonucci – De Ligt – Sandro
Kulusevksi – Rabiot – Arthur – Chiesa
Ronaldo – Morata 
 

Alexander Ågren@alexagren2021-03-14 10:01:26
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid