Lagbanner
Tankar inför Dynamo Kiev-Juve: Ingen tid för misstag
CL-debut på tapeten för Kulan?

Tankar inför Dynamo Kiev-Juve: Ingen tid för misstag

Tre officiella matcher avklarade och laget har stått för en bra och två mindre bra prestationer. Nu när CL drar igång igen finns det ingen tid för chansningar, tre pinnar måste bärgas.


Vad som känns som en evig jakt på Ol Big Ears drar igång imorgon igen. Första hindret på vägen står Dynamo Kiev för. Det känns på förhand som en enkel match men det gjorde Crotone också så det gäller att vara på tå från start. 


Tredje gången gillt för Paulo?

Det här kanske börjar bli tjatigt. Jag har velat starta Dybala i några veckor nu. Dels för att jag gillar killen men främst för att han verkligen behövs i offensiven nu när Ronaldo tvingas stanna hemma. Det såg en aning virrigt ut mot Crotone vilket inte är så konstigt när halva laget inte spelat ihop förr, men det krävs förbättring redan imorgon. Och då behöver vi någon som tar tag i spelet, ger Morata understöd centralt och kan låsa upp en lågt sittande backlinje. Dybala is our guy. Om han inte startar ställer jag mig frågande till varför han ens varit med på bänken dom senaste matcherna. Jag har abs på Juvelen. 


Fördelen med en svenne i laget

PSG-United får snällt kliva åt sidan, Lazio-Dortmund likaså, imorgon är det Dynamo-Juve som är huvudmatchen på Viasat. Och den enda anledningen stavas Dejan Kulusevski. Han är nämligen är inte bara en enormt talangfull spelare med stor utvecklingspotential, han är också svensk. Och just det sistnämnda ger oss juventini en ganska stor fördel när det kommer till bevakningen av Italien. Orimligt stor om vi ska se helt nyktert på situationen. Jag må älska min gamla dam och sitter alltid bänkad när hon spelar men Dynamo känns inte som någon klang och jubelfest i fotbollspropaganda för den oinitierade. Nu bjuds vi till och med på en halvtimma studio i Kanal 6, senaste det hände var väl CL-finalen mot Real. Inte så att jag klagar, det kanske låter så, mer att det är lustigt hur media fungerar. Kanske spelar den tidiga matchstarten in, men jag tror nog att det sett likadant ut oavsett situation. Kul! Men weird. 


Dags att vakna, maestro

Okej Pirlo, två matcher i rad utan speciellt bra spel alls. Visst, matcherna blev förstörda av utvisningar men med handen på hjärtat spelade vi nästan bättre efter dom röda korten än innan. Hur reagerar du? Hur ser du till att omklädningsrummet reagerar? Även om det visat sig spela mindre roll dom senaste åren så gäller det att inte tappa mot blåbären om vi ska vinna gruppen. Jag vill se den energi och övertygelse som Juve lirade med mot Sampdoria imorgon. Det känns som att det handlar om inställning mer än något annat. Först på bollen, alltid blicken framåt. Så var det verkligen inte mot Crotone. 


Min elva

Szczesny
Danilo-Bonucci-Chiellini
Cuadrado-Bentancur-Rabiot-Frabotta
Kulusevski
Dybala-Morata


Inte för att Demiral var dålig sist, snarare tvärtom, men jag väljer ändå att ta in Giorgio här. Dels för att han är vår kapten och hänförare, men också så att Demiral kan matchas lite försiktigt ni i början. Jag tar in Cuadrado på högerkanten för att få igång uppspelen bättre och Rabiot för att det kan bli en fysisk match på mitten. Sen vill jag se en dynamisk trio längs fram där Dejan, Dybala och Morata flyter ganska fritt i jakt på ytor och kombinationer som kan leda till farligheter. Då tror jag vi vinner. Förmodligen inte enkelt, men vi vinner. Och det skulle kännas väldigt skönt just nu. 

 

Mikael Noaksson2020-10-19 14:59:39
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid