Lagbanner
2020-11-04 21:00

Ferencvarosi TC - Juventus

Tankar inför Ferencvaros - Juve: Nästa nykomling till rakning

Juve har rest till Ungern för att möta det CL-debuterande hemmalaget. En match som bara ska vinnas, men räcker det med 3 poäng för att laget ska få bollen i rullning och känns riktig arbetsro?

Ibland kommer livet emellan. Här kommer därför en sen tidig rapport inför mötet med Ferecan... Ferenhe... äh, ni vet vilka jag menar. 


Kan Dybala hitta formen?

Kommer han ens att få starta? Det tisslas och tasslas om att Paulo inte gillar den nya konkurrensen om anfallspositioner. Well, i så fall är det bara att vänja sig. Och framförallt spela bättre. Gazzettan beskrev Dybala som ”en dålig kopia av sig själv” och nivån de senaste matcherna har varit allt annat än godkänd. Jag tycker fortfarande att han är och förblir en av våra bästa spelare, en personlig favorit, men om Pirlo ska se honom som vital så gäller det att visa varför. Hur som hade jag låtit honom spela sig i form mot ett på pappret svagt motstånd. Vila Morata, han har vi inte råd att bli av med inför helgens möte mot Lazio


Räcker 3 poäng?

I nästan alla matcher är svaret självklart ja. Speciellt i en klubb som Juventus där vinster alltid premierats över skönspel. Men så finns det matcher där laget förväntas göra mer än att bara vinna. En skakig 2-1 vinst ikväll kommer inte få någon att pusta ut, den skapar snarare bara mer frågetecken. Och just nu behöver vi räta ut frågetecken, inte samla på oss fler. 


Vågar Pirlo vila någon?

Spontant känns det inte riktigt som att vi är där ännu. Truppen är förvisso bred och behöver roteras men om Pirlo vill omvandla en rocky start till smooth sailing behöver resultaten inkasseras också. Och då skulle i alla fall inte jag våga förlita mig på typ... Bernardeschi. Killen har inte spelat många minuter men har redan varit rejält inblandad i två baklängesmål. Till och med en övertänd grönis som Frabotta känns som ett bättre alternativ. Bonucci skulle nog må bra av att stå över en match men när Demiral avstängd och firma Chiellini-De Ligt inte är helt 100 än så det blir nog inte med det. Vila kan han göra när laget är mer av ett självspelande piano än det är nu. Om det är någon som jag skulle överväga att vila är det Morata, han har spelat mycket och det vore fint att ha honom utvilad mot Lazio. 


Min elva (4-4-2-ish)

Buffon
Cuadrado-Danilo-Bonucci-Frabotta
Kulusevski-Arthur-McKennie-Ramsey
Dybala-Ronaldo


Nej jag vet att Ramsey inte är ytter men jag tänker mig att han tar samma roll som mot Sampdoria och flyter mellan vänsterkanten och ytan framför backlinjen. Han är värd speltid och jag får inte riktigt ihop en elva med 3-4-1-2 just nu. Det är inte värt att stressa tillbaks Chiellini mot ett lag som Ferencvaros. 

Mikael Noaksson2020-11-04 06:30:38
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid