Lagbanner

Tankar inför Genoa - Juventus

Efter bragden i Barcelona reser Prilos manskap till Genua med ett enda mål i sikte - tre poäng. Sassuolos fredagsvinst petade ner Juventus till en femteplats i ligan och en vinst mot Genoa är ett måste för att sexpoängsgapet upp till Milan ska bli ännu större. Problemet är bara att Juve har stött på problem på Marassi tidigare.

Den goda nyheten är att målsprutan Alvaro Morata är tillgänglig efter att hans avstängning reducerats från två matcher till en. Återstår att se om Pirlo spelar honom eller om han vilar för till förmån för Dybala, för det råder ingen tvekan om att Morata är framför Dybala i rangordningen just nu.  

Stadio Luigi Ferraris i Genua är den arena där Juventus har tappat flest matcher i Serie A sedan 2011-12, tre mot Sampdoria och tre mot Genoa. Il Grifoni går dock uselt för tillfället. Skadelistan är lång och efter fyra raka förluster parkerar de på en nästjumboplats och tränare Rolando Maran hänger minst sagt löst. 

Vi kommer att få se en match mellan ett desperat Genoa och ett Juventus som antingen är uppumpade efter gruppsegern i CL eller drabbade av den klassiska “CL-bakfyllan”. Oavsett vilket Juventus vi får se är det här helt enkelt en match som vi inte får tappa poäng i.

Frågor inför matchen:

Rotation
Pirlo har roterat friskt i startelvan hittills och bara ett fåtal spelare känns givna. Min inställning till detta är övervägande positiv, särskilt då det verkar ha bidragit till viss harmoni inom truppen. Det känns som att spelarna är medvetna om att det tighta spelschemat gör rotation nödvändig och att nästan alla ligger lika nära en startplats. Det negativa är att vi har få spelare som känns helgjutna pga av sin kvalitet eller ledaregenskaper. Kommer matchen mot Genoa att ge några indikationer på att Pirlo har börjat hitta en hierarki inom truppen, eller är det tvärtom något han vill undvika?

Dejans status
Efter en fin inledning på säsongen, där han kändes som en given startspelare, har Kulusevskis aktier sjunkit under de senaste matcherna. Svensken har också fått motstå viss kritik av Pirlo, men mycket talar för att han startar mot Genoa. Kommer söndagens match föra Kulusevski närmare eller längre bort från en plats i startelvan?

Målvaktshierarkin
Vad har hänt här? Szczesny har varit det uttalade förstavalet i två säsonger, men i den avgörande CL-matchen mot Barcelona valde Pirlo att ställa Buffon mellan stolparna. Som alla vet stod Gigi för en supermatch 

Preliminära startelvor:
Genoa: Paleari - Goldaniga, Bani, Masiello - Ghiglione, Lerager, Badelj, Sturaro, Pellegrini - Scamacca, Shomodurov
Juventus: Szczesny - Cuadrado, Danilo, Bonucci, Alex Sandro - Kulusevski, McKennie, Bentancur, Chiesa- Morata, Ronaldo

Adam Yngvesson2020-12-12 11:17:33
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid