Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-10-24 20:45

Inter - Juventus

Inför Inter - Juve: Serie A:s svåraste match

Inför Inter - Juve: Serie A:s svåraste match

Då var det dags för säsongens första batalj mot Rymdimpteriet Internatzionale. Jag måste erkänna att det känns nervöst. Juventus har inte råd med fler förluster och Inter i Milano är Serie A:s kanske svåraste match. Kan Max manövrera laget över ännu ett minerat slagfält eller blir det återigen Inter som sabbar festen? 

Riivalmöte av hög kaliber står på schemat när Juventus gästar Inter i Serie A:s 9:e omgång. Här kommer mina tankar inför matchen.

Alltid Inter
Inte nog med att Inter av alla lag vann scudetton förra säsongen, dom gjorde det också ledda av två gamla juventinos i Conte och Marotta. Juventus förtjänade inte att vinna, det är knappt så att dom förtjänade att komma till CL om vi ska vara helt ärliga. Men att det var just Inter som skulle bryta dominansen (och just på det sättet) gör att det svider lite extra. Det hade ju varit så fint att kunna stoltsera med 10 raka. Samma sak var det när Juventus gick mot 50 raka segrar för några år sedan. Inter kommer in och sabbar. Dom är helt enkelt en party pooper av rang och det är självklart en av anledningarna till att rivaliteten blivit så infekterad dom senaste åren. För mig som supporter finns det inget värre än att förlora mot Inter. Det är liksom så mycket mer än tre förlorade poäng. Därför är jag lite orolig inför imorgon. 


Svårtolkad form
Juventus har börjat vinna igen och för det är vi alla glada. Fyra raka 1-0 vinster visar att Allegri börjar få defensiven dit han vill. Det är alltid väldigt starkt att vinan med 1-0, men har spelet egentligen sett så bra ut? Njaeee. Det finns fortfarande mycket kvar att förbättra, speciellt i spelet med boll och några segrar i rad tar inte bort det faktum att Inter kommer in i matchen som favorit. Det lagbygget har helt enkelt kommit längre, även om dom också har en ny tränare denna säsong.

Visst är det skönt att Max har en full trupp att välja bland för första gången den här säsongen. Dock är Dybala och Rabiot är nog inte redo för en start, Morata och Arthur är nyligen tillbaks från skador och Locatelli med flera har många minuter i benen inför matchen. Det är därför svårt att säga exakt vad vi kan förvänta oss av Juventus när laget gästar Milano på söndag kväll. Dzeko är glödhet men samtidigt är det just den typen av forward som vår allt mer åldrande backlinje brukar kunna stoppa i fickan. Chiesa har sett sådär ut dom senaste matcherna men å andra sidan brukar han kunna tagga till extra i stormatcher. En match av den här kalibern handlar ofta mindre om form och mer om att hitta rätt just den dagen. Motivationen finns i alla fall där, det vore konstiigt annars. 


Vem kliver fram?
De Siglio ska ha cred för dom senaste matcherna, men att han har varit Juventus mest avgörande spelare offensivt är inget annat än ett underbetyg till anfallet. Inter har ett väldigt stabilt försvar så den här gången tror jag det krävs att våra spetsigaste spelare kliver fram för att vi ska ro hem några poäng till Turin. Chiesa ser obekväm ut i sin roll som forward och jag hoppas att Allegri flyttar honom till vänsterkanten nu när även Dybala finns tillgänglig för ett inhopp. Jag tror vi har störst chans att göra mål med både Morata och Kean i boxen. Med Cuadrado stormandes på högerkanten ger det oss fyra offensiva hot utan att laget blir felbalanserat. Cuadrado har ju också en tendens att kliva fram mot just Inter så jag blir inte förvånad om det är han som sveper in ett avgörande inlägg eller sopar iväg ett långskott som smiter förbi Handanovic. Om någon kliver fram spelar det ingen roll vem det är, jag kommer vara evigt tacksam att dom gör det mot mitt största hatlag. 

Forza Juve! 

Mikael Noaksson2021-10-23 11:31:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid