Lagbanner
2021-05-23 20:45

Bologna - Juventus

Tankar inför Juve - Bologna: Säsongen når sitt crescendo 
Fixar mister Högerkant biffen igen?

Tankar inför Juve - Bologna: Säsongen når sitt crescendo 

Vem trodde att sista omgången skulle bli så här dramatisk för någon vecka sedan? Inte jag. Men dramatisk blev den och Juventus har allt att spela för när dom reser till Bologna för avslutningen på Serie A. Laget har vikt ner sig mot sämre motstånd förr, klarar dom att göra jobbet den här gången? 


På söndag avgörs kampen om Champions League. Här kommer mina tankar inför matchen.

Fino alle fine right in my face 
Vi fick en livlina till. Jag erkänner att jag trodde att det skulle vara över vid det här laget. Men ibland är det kul att ha fel. Milan lyckades inte vinna mot Cagliari, 0-0 och helt plötsligt lever hoppet om att förvandla en katastrofal säsong till en usel sådan. Och i det här läget låter en usel säsong pretty sweet. Milan och Napoli har 76 poäng, vårt kära Juve har 75. Tre poäng kvar att slåss om innan Serie A vänder blad från 20/21 till 21/22. Om Juventus vinner sin match mot Bologna (OM Juventus vinner sin match mot Bologna) måste både Milan och Napoli också vinna om dom vill slippa att spela sin Europafotboll på torsdagar. Napoli välkomnar Hellas som inte har något att spela för och även om Ivan Jurics lagbygge har imponerat så tror jag att dom ljusblåa klarar av att vinna den matchen. Men jag har ju haft fel förr. Milan däremot har sparat en av säsongens svåraste matcher till sista omgången. Vissa hävdar att Atalanta inte har något att spela för men jag vet inte om jag håller med. Vid förlust riskerar dom att halka ner från sin historiska andraplats och istället sluta fyra, det tror jag att Gasperini gärna undviker. Men jag har ju som sagt haft fel förr. Det enda jag faktiskt vet är att med en omgång kvar så lever hoppet igen. 

90 minuter från slutet
Det är inte bara 90 minuter kvar av säsongen. För några av spelarna kommer det även innebära att deras tid i klubben är över. Buffon har redan sagt att det inte blir någon fortsättning. Det känns jävligt trist måste jag säga. Hur många fler som kommer att lämna beror på om den gamla damen får tag på den där guldbiljetten eller inte. Jag har svårt att se Ronaldo ödsla ett dyrbart år på att inte spela CL, jag vet inte om Juve kan ge Dybala den lönen han vill ha om dom inte spelar CL, jag är inte säker på att klubben klarar ekonomin utan att offra lite av sin ljusa framtid om dom inte spelar CL. Några killar tror jag försvinner oavsett. Ramsey kommer att säljas till första bästa köpare, gissningsvis en brittisk klubb som romantiserar hans dagar i Arsenal och hoppas kunna ge honom en nystart. Lycka till säger jag. Sett till lön och prestation borde även Rabiot hänga löst, dessutom tror jag faktiskt att Paratici kan få in lite cash där. Killen är nyss fyllda 26 och har både mycket erfarenhet och många år kvar på sin karriär. Ska vi säga Everton för 25-30? Beroende på om Chiellini förlänger ett år till eller inte kan även Demiral bestämma sig för att flytta på sig vilket skulle vara synd men på något sätt logiskt. Han vill spela mer och det köper jag. Om det blir så eller inte får framtiden avvisa. Just nu är det fler frågetecken än svar från vårt svartvita lag. 

Historiken talar för dom svartvita
Om vi blickar bakåt för att sia i denna match ska det här inte vara några större problem för Juventus. Dom senaste 15 matcherna mot Bologna har laget 14 vinster och ett kryss. Men vad spelar historiken för någon roll en söndagskväll i Italien? Inte mycket om du frågar mig. Den här upplagan av Juventus har gång på gång visat sig vara sin egen största fiende och det skulle inte förvåna mig om dom fuckar upp den här kvällen också. Det hjälper att Bologna är utan sin viktigaste spelare Soriano, utan honom försvinner mycket av deras anfallsspel. Men det är  först och främst försvaret som Juve måste ta sig igenom och vi som följer Turingänget vet att ibland hackar anfallsspelet så mycket att det nästan börjar gå baklänges. Jag hoppas dock att livbojen från Milano är motivation nog för att spelarna ska göra jobbet. 

Min elva
Buffon
Cuadrado-De Ligt-Chiellini-Danilo
McKennie-Arthur-Rabiot-Chiesa
Dybala-Ronaldo 

Mikael Noaksson2021-05-22 10:23:12
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid