Lagbanner
2021-02-09 20:45

Juventus - Inter

Tankar inför Juve - Inter: Avsluta jobbet
Kulans time to shine? Han har sett pigg ut på sistone.

Tankar inför Juve - Inter: Avsluta jobbet

Med en 2-1 ledning med sig från bortamötet har Juventus ett bra utgångsläge att nå finalen av coppan. Men på andra sidan står ett taggat Inter med revansch i siktet. Det är inte över än.


Imorrn är det dags att möta Inter igen. Här kommer mina tankar inför den tredje (men inte sista) drabbningen för säsongen. 


Det nya Inter
Sedan Icardi lämnade Inter har laget genomgått en transformation. Juventusbekantingarna Marotta och Conte har kommit in och klubben känns starkare än på länge. Åtminstone om man ser till spelarmaterialet, ägarfrågan verkar lite svajig men jag tror inte att det påverkar ett lag med Conte som tränare. Om det är något han kan så är det att få sina spelare att fokusera. Kikar jag på truppen så är det ett starkt lagbygge med i alla fall tre fyra namn som jag är småavis på. Barella har exempelvis utvecklats till en av ligans bästa mittfältare och är dessutom ung och italienare. Well done Inter. Han hade inte haft svårt att ta en plats på Juves mittfält som det ser ut idag. Hakimi är också riktigt vass. Det jag vill komma till är att Inter har fått ihop ett riktigt bra lag. 

Dom har också en tränare som vet vad som krävs för att vinna Serie A. Han är samtidigt inte någon som stannar när han inte längre vill. Om du frågar mig om jag tror att Conte tränar Inter nästa år så måste jag svara att jag inte vet. Jag tror inte ens att han själv vet det. Eller ledningen. Det beror på vad som händer. Jag har fruktat att Conte skulle skapa en ”nu eller aldrig”-vibe i Inter den här säsongen. Sista försöket att krossa den svartvita dominansen innan dom skiljs åt. Jag hoppas självklart att det inte blir så. Vem som helst men inte Inter. 


Matchen då?
Som jag ser det bryr så jag mig bara om resultatet här. 0-0 och slumra till vid minut 74? Tack gärna. En överkörning värre än den dom gav oss i ligan? Ännu hellre så klart, det är ju Inter, men så länge vi går till final är jag nöjd. Det behöver inte vara vackert, det behöver inte gå enligt alla taktiska planer, men vi ska fan inte sumpa en 2-1 ledning från bortamötet. Men Inter är ett lag som är riktigt farliga när dom får minsta yta att kontra, samtidigt är dom väldigt bolltrygga när dom väljer att lugna ner det hela. Inter är tillräckligt bra för att äga en match mot Juventus, det har dom visat. Men på sistone har Juve också visat att dom kan stänga matcher. Låt Morata och Kulan kontra mot ett bortalag som behöver göra minst två mål för att gå vidare. 


Vad väger ett avamcemang?
Nästan mer än själva titeln känner jag. Att slå ut ett Inter som körde över oss i ligan ger självförtroende inför resten av säsongen. Det är en viktig aspekt, speciellt i ett så nytt lagbygge som Pirlos Juventus. Och så är det ju just Inter. Jag tar mycket hellre en finalförlust mot det mysiga Atalanta än ett uttåg i semin mot dom blåsvarta från Milano. Med självförtroendet från ett avancemang mot Juventus i ryggen kan Inter bli en jobbig nöt att knäcka i ligan. Det gäller att se till så att Contes maskin inte får upp farten för mycket. 



Min elva (4-4-2/3-5-2 hybrid)
Buffon
Cuadrado-De Ligt-Chiellini-Danilo
McKennie-Arthur-Bentancur-Sandro
Kulusevski-Morata


Två anledningar. För det första vill jag ställa upp med en köttmur mot Lukaku. Köttigare än De Ligt och Chiellini får du leta efter. För det andra vill jag strypa Inters farligaste anfallsväg, alltså Hakimis högerkant, och då låter firma Sandro-Danilo som ett par fina brassar för jobbet. Framåt släpper vi loss Cuadrado som tillsammans med McKennie och anfallarna kan fokusera på att hålla Inters backlinje busy. Till skillnad från förra mötet så vill jag starta med Arthur för att kunna hålla mer i bollen. Det känns jobbigt när det var som i andra halvleken förra matchen. Även om det slutade kalas ändå. 

Mikael Noaksson2021-02-08 20:41:21
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid