Lagbanner

Tankar inför Juve-Kiev: Någon som kommer kolla?

Juventus är redan vidare som grupptvåa och har ingen rimlig chans på förstaplatsen. Är det någon som är pepp på den här matchen?



Efter den taktiska vilan inför Benevento är Ronaldo i alla fall redo att göra en kanonmatch och ro hem tre totalt oviktiga poäng i jakten på ingenting. Här kommer mina tankar inför.


Chiellini skadad. Som vanligt. 
Jag vet inte vad jag ska säga längre. Vår stenhårda kapten verkar nu för tiden vara gjord av samma glas som Costa. Om gubben nyser åker han ju på en ny muskelskada. Jag tror att det är dags för oss alla att inse att King Kongs dagar är räknade. Han har redan missat nio matcher och just när han var tillbaks i träning från sin förra muskelskada åker han på en ny igen. Och då har inte ens knät börjat spöka än. Jag hade verkligen hoppats att få se Grande Giorgio avsluta på topp men det blir nog inget av med det. Bittert. Och passande 2020, jävla rövår. 


Mittfältstombolan 
Om det är en sak som jag inte kan greppa så är det varför Pirlo ställer upp med ett nykomponerat centralt mittfält VARJE match. Om inte jag har räknat fel kan våra fem centrala mittfältare (jag räknar Ramsey för det gör tydligen Pirlo också) kombineras med varandra på 26 olika sätt (förutsatt att ingen får äran att ratta mittfältet själv). Jag tror fan att Pirlo kommer att testa alla 26. Innan jul. Och sen är vi förvånade över att spelet ser ut som Div 6 Norra? Tro fan det när vi har noll kontinuitet i laguttagningarna. Till den här matchen blir jag inte förvånad om vi ser Berna och Khedira flanka Portanova i mitten. Och Dejan som vänsterback. Inte för att det spelar någon som helst roll, det här är den enda matchen hittills där man kan komma undan med att experimentera. 


En reaktion? 
Det är väl det vi alla har gått och väntat på den senaste månaden eller så. Jag tror att det var inför Cagliari som Pirlo sa att det är dags att steppa upp. Men det är fortfarande ett stag fram, två steg bak. Kanske är spelarna lika trötta på det här som vi supportrar snart och kommer ut med en ny hunger och glöd. Segrar föder segrar och just nu behöver vi verkligen ett övertygande resultat för att boosta det bräckliga pöjkpsyket som det här laget har. 5-0, två av Ronaldo och tre av Dybala hade smakat väldigt fint. Men räkna med en sömning tillställning med lågt tempo, många tekniska misstag och loj attityd. Varför ta i nu när dom inte gör det i matcher som faktiskt betyder något? 


Disclaimer
Jag vill ta tillfället i akt och be om ursäkt om min för tillfället tråkiga attityd sticker i ögonen på någon. Men det är precis så här jag känner just nu och då syns det även i texterna. Mot bättre tider vänner! Snart är det jul. 


Min elva
På FM hade jag spelat alla junisar så det får bli så här också. Vila så många det bara går, laget går redan på knäna om man ska se till insatserna på planen. 

Mikael Noaksson2020-12-01 17:01:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid