Lagbanner
2021-04-07 18:45

Juventus - Napoli

Tankar inför Juve-Napoli: Har ni match eller?
Får vi se Dejan från start igen?

Tankar inför Juve-Napoli: Har ni match eller?

Tre/fyra/fem snabba inför fortsätter med högt och lågt innan söndagens match mot Napoli. Kommer de ljusblåa tvingas in i karantän? Och kan vi räkna Danilo som mittback nu? Svaren får du inte här, men håll tillgodo med mina gissningar.


Efter en positiv premiär och en något sämre andra match väntar ett tillsynes formstarkt Napoli i Serie A:s tredje omgång. Det är aldrig en lätt uppgift. Laget från söder har blivit lite av en antagonist och är alltid extremt taggade när de möter Juve. Här kommer mina tankar inför matchen.


The Rona vs. Napoli

Ni som tror att covid har blåst över och att allt är frid och fröjd, håll i hatten. Det har visat sig att hela sex spelare ur det Genoa som kördes över av Napoli förra helgen (6-0) har testat positivt. 14 totalt i klubben. Ett tag var det snack om att blåsa av söndagens smällkaramell men just nu ser det ut som att det blir match trots allt. Enligt den första omgången tester hos Napoli har ingen smittats men nya tester väntar i dagarna. Jag skulle inte bli förvånad om någon av dom blir tvungen att stanna hemma tillslut. Tröttsamt, även om det skulle visa sig gynna Juve. Det ska avgöras på planen, inte i sjukstugan. 


Första stålbadet snart över

Att möta både Roma och Napoli i dina tre första matcher som tränare kan definitivt klassas som en tuff start. Plus att Napoli verkar ha fått upp farten tidigt. Kunde vi inte fått tre hemmamatcher i rad mot Sampdoria istället? Det hade känts mycket lugnare i det svartvita hjärtat. Men kan vi få med oss minst en poäng på söndag så får inledningen ses som helt okej med tanke på förutsättningarna. Med nyexad tränare och noll försäsong krävs det lite tålamod, även i ett storlag som Juventus. I nästkommande tre matcher väntar dock Crotone, Hellas och Spezia vilket borde ge en bra poängskörd. Och det vore nästan lite oförskämt av Inter att gå rent sina första sex matcher tycker jag. 


Har Pirlo hittat några favoriter än?

Jag vet, jag vet. Vi ska inte dra några slutsatser efter två matcher. Men det är kul att spekulera! Att vissa är mer eller mindre gjutna startspelare kunde vi räkna ut på förhand, men det finnas alltid överraskningar. Skulle Danilo få sin tredje start i rad kan vi nog börja räkna honom som mittback, något jag hade skrattat åt om jag hörde förra säsongen. Skulle Ramsey få sin tredje start i rad tyder det på att Pirlo ser honom som en viktig pusselbit i säsongens lagbygge. Samma sak gäller McKennie och Kulusevski. Personligen tror jag att vi kommer att få se en uppsjö av olika elvor innan året är slut. Dels för att försäsongen var så kort, men även på grund av att Pirlo verkar vara en flexibel tränare som inte nödvändigtvis låser sig vid en formation. 


Min elva (3-5-2)

Szczesny
Danilo-Bonucci-Chiellini
Cuadrado-Bentancur-Arthur-McKennie-Kulusevski
Morata-Ronaldo


Jag väljer att köra på med trebacken som ändå sett ganska bra ut. Hade Demiral varit spelklar hade han gått före Danilo i min elva. Brassen har å andra sidan gjort det bra i spelet med boll (flest bolltoucher i laget de två första matcherna) vilket kan bli användbart om Gattuso väljer att ligga lågt. På mitten är jag nyfiken på att se Bentancur och Arthur lira ihop från start, speciellt nu när Rabiot är avstängd. Ramsey såg lite vilsen ut mot Roma så jag väljer bort honom till förmån för McKennies presspel. Lite med tanke på att Napoli ser ut att ställa upp med en 4-2-3-1. Om dom tillåts anfalla via snabba bollar på kanterna kan det bli jobbigt. Jag tror att det gäller att störa deras uppspel tidigt och tvinga fram hemåtpassningar eller i bästa fall vinna bollen högt. Där är McKennie nyttig. Kulan får kliva över på vänsterkanten mest för att jag inte riktigt litar på Frabotta än. Svenskens grinta passar för en ytterroll och med Chiellini bakom sig är jag trygg att de kan stänga till på sin kant. Längst fram får Morata chansen igen, han behöver spela in sig i laget. Om jag inte ändrar mig i sista stund och ger Dybala en starttröja. Vi får se. Kanske dumt att chansa?

Mikael Noaksson2020-10-02 12:01:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid