Lagbanner
2021-01-27 20:45

Juventus - Spal

Tankar inför Juve - SPAL: Besök från Serie B
Team Junis, assemble!

Tankar inför Juve - SPAL: Besök från Serie B

Efter SPAL:s överraskande seger mot Sassuolo får Juve oväntat nog en motståndare från Serie B i årets kvartsfinal av coppan. Men oavsett motståånd så ska jobbet göras. 


Det är ingen stormatch på g och cupen, som annars har fått ett uppsving på senare år, känns den här säsongen ganska så sval. Så ni får ursäkta om jag håller mig kort. Här kommer mina tankar inför matchen.


Tack Sassuolo
Det är ändå kvartsfinal i cupen men på andra sidan står en motståndare från Serie B. Det händer inte ofta. Så tack till Sassuolo som lyckades förlora mot SPAL i förra omgången. Hur det gick till har jag svårt att se då Juve själva hade stora problem med att besegra dom grönsvarta. Och det med en man mer! Säsongens överraskning spelar finfin fotboll och om vi hade vilat halva laget mot dom hade vi rikerat att åka ut med huvudet före. Nu kan vi istället vila halva laget men ändå vara storfavoriter till avancemang. Det känns som en skön och välbehövlig sits efter januaris täta matchande. 


The cup curse is alive
Skrällar tillhör fotbollen och en turnering där storfavoriten kan dra nitlotter är den inhemska cupen. Bara i år har vi sett stora stygga Bayern åka ut mot Bundesliga 2-laget Holstein Kiel och mäktiga Real har förlorat mot division 3-laget Alcoyano. Det har säkert skrällt någonstans i England också men dom har ju så många cuper att ingen orkar bry sig. Poängen är att alla matcher går att förlora med tillräckligt dålig inställning. Och om vi ändå bara är några matcher från en titel så är det väl lika bra att se till att det inte händer i denna match. Jag tror nyckeln ligger i att ta in ett gäng junisar med massor att bevisa. Då kommer i alla fall inställningen vara den rätta. 


En match för matchtempot
Även om jag förespråkar en elva med mycket junisar är det här också ett ypperligt tillfälle att få in killar som De Ligt och Demiral i matchtempo. Båda har varit borta relativt länge och har säkert lite ringrost som behöver skakas av. Vem vet, kanske till och med Sandro är redo för en comeback imorrn? Förutom det är det läge att vila Ronaldo och låta Kulan få en chans till på topp. Det har inte sett överdrivet bra ut för svensken dom senaste matcherna och lite självförtroende i form av ett mål eller två skulle nog göra gott. Så länge vi vinner är jag nöjd. 


Min elva utgår då det bara är en cupmatch och jag har för dålig koll på vilka killar från U23 som är bra nog att komma in. 

Mikael Noaksson2021-01-26 17:55:43
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid