Lagbanner
Tankar inför Juventus - Ferencvaros: Säkrad slutspelsplats?

Tankar inför Juventus - Ferencvaros: Säkrad slutspelsplats?

Fjärde omgången av Champions League gruppspelet stundar. För motståndet står gruppens sämsta lag och vid seger hägrar avancemang till slutspelet. Men blir det så enkelt?

Segern senast mot Cagliari var välbehövlig och kändes skön att få. Att efter ett landslagsuppehåll få se en sådan stabil insats efter den säsongsinledning som vi haft kändes skönt. Mer av den varan är vad vi hoppas på framöver och med en stundande match mot de Ungerska mästarna finns det goda framtidsutsikter att vi även när onsdagsmorgonen gryr sitter med samma positiva känsla.


Att lösa avancemang är det enda som räknas i Champions League gruppspelet

Vid seger imorgon tickar Juventus in på nio poäng med två omgångar kvar av gruppspelet. Gör Barca sitt mot Dynamo Kiev innebär det att Juventus säkrat avancemanget med två omgångar kvar. Naturligtvis finns det fortsatt en första plats att slåss om, men i den här typen av turnering är det viktiga att säkra avancemanget så tidigt som möjligt och inte vilken placering man landar på. Fråga Conte, han vet hur det är att fajtas in i det sista och sedan missa avancemang.

Ett säkrat avancemang under tisdagen skulle också innebära en otrolig lättnad för Andrea Pirlo. För med en säkrad slutspelsplats och och ett okej häng på Scudetton kan han trots en svajande resultatrad komma ur den här hösten helskinnad och med ett bra slagläge inför våren. Då kan vi bara hoppas att Pirlo har samma kunnande och taktik som den gode Allegri. Det vill säga: hanka dig fram genom hösten och gå på knock under våren, det är då titlar och finalplatser fördelas. 


Dybalas uteblivna form

Självklart är jag inte först på den här bollen, men det måste ändå lyftas. Vad är det som händer med våran näst största stjärna? Så här långt har han inte satt en fot rätt. Adderar man en okej föregående säsong till det och en usel säsong innan dess så har jag full förståelse för att  rösterna som vill göra sig av med Dybala ökar i styrka. Själv lever jag fortsatt på hoppet, men han måste börja leverera på den nivån han var när han, Higuain och Mandzukic sköt oss till Champions final 2017. Jag vet att han gjorde mål senast mot Ferencvaros och han lär säkert göra det igen, men jag hoppas verkligen att han en gång för alla får igång sitt spel och börjar leverera i matcher inte bara mot lag som Ferencvaros, men han kan börja med att levererar en helgjuten insats på tisdag för att sedan få ordentlig fart på formen.


Vad ska det bli av denna arma backlinje

Skadorna har avlöst varandra och även inför den här veckan har nya skador uppstått. Demiral missar matchen precis som Bonucci och Chiellini som redan sedan tidigare finns på skadelistan. Troligtvis innebär det att Pirlo får gå för en fyrbackslinje med Danilo och De Light som innerbackar. Men nog börjar man ångra att man inte behöll Rugani eller lösten en ytterligare mittbacksreserv?


Elvan

Szczeney
Cuadrado, De Light, Danilo, Alex Sandro
Bernardeschi, Arthur, Rabiot, Chiesa
Morata, Ronaldo


I och med att skadeläget är som det är lär det som sagt bli en fyrback. Det lär även i sig innebära fyra på mitten och två på topp. Att Chiesa som gjort fina matcher i Europa återvänder är väl att anta samtidigt som man inte vill ändra ett vinnande koncept på topp. Ronaldo tillsammans med glödheta Morata lär bli de som ska skjuta Juventus förbi gruppspelet för sjunde säsongen i rad.

Vad det gäller vår kära svensk lär han slåss med Chiesa om den ena kantplatsen. Oavsett vem som startar lär han få speltid då Chiesa inte bedöms redo för 90 minuter än. Centralt är det ännu oklart om Pirlo byter bägge de två centralamittfältare, ingen av dem eller en av dem.

Lucas Sjögrenlucas.sjogren97@gmail.com 2020-11-23 21:08:53
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid