Lagbanner
2020-11-08 12:30

Lazio - Juventus

Tankar inför Lazio-Juve: Kan vi göra det mot bättre motstånd?
Fortsätter Moratas dans på molnen?

Tankar inför Lazio-Juve: Kan vi göra det mot bättre motstånd?

Viruset vägrar släppa taget om Lazios trupp men nu kommer rapporter om att en av lagets bästa offensiva pjäser kommer till spel trots allt. Räcker det mot ett Juventus som börjat sniffa på formen?



Ett förvisso haltande men ändå farligt Lazio bjuder Juventus till lunchmatch i Rom. Kan den senaste trenden mot sämre motstånd överföras till en toppkonkorrent? Här kommer mina tankar inför matchen. 


Ett virusdrabbat Lazio 

Det har snackats en hel del om Lazios sjukstuga den senaste tiden. Viruset drabbade olägligt och flertalet vitala spelare har tvingats att stå över, med Luis Alberto och Immobile högst upp på den listan. Det har även lyfts vissa frågetecken kring hur Lazio hanterat det hela men den diskussionen lämnar vi till ett annat forum. Inför morgondagens match ser Luis Alberto ut att vara tillbaks medan Immobile ser allt mer tveksam ut. Självklart goda nyheter för Lazio men frågan är om dom är goda nog. Som det ser ut i dagsläget missar Ciro Immobile, Lucas Leiva och Thomas Strakosha matchen mot Juventus. Ett decimerat och dessutom inte helt formtoppat Lazio är lättare att möta, men dom besitter fortfarande tillräckligt med kvalité för att få med sig ett resultat från vilken motstånd i ligan som helst. Och dom kommer att göra det om Juve inte höjer skärpan i defensiven. 


Nitto plus stopptid

Så lång är en fotbollsmatch och så länge krävs det att du som fotbollsspelare är påslagen. Det har funnits perioder i matcher när Juventus har spelat riktigt bra, men dom är än så länge för få för att säga att matchen som helhet var välspelad. Första 7 minuterna mot Ferencvaros var bolltempot högt och löpningarna många, efter målet så var det som bortblåst. Det kommer alltid finnas moment i en match när motståndarna känner medvind, det får vi leva med. Det här Juventus kan inte totaldominera en matchbild på samma sätt som Bayern eller Barca för några år sedan. Målet är att komma dit. Men att tro att vi är där efter mindre än ett dussintal matcher är i mina ögon orimligt. Med det sagt så gäller det att börja förlänga perioderna med bra spel om vi ska se en tydlig utveckling av Pirlos nya lagbygge. Och det vore ju trevligt att börja redan till lunch imorrn. 


Pirlos opetbara

Finns det några sådana än? Det tror jag definitivt. Även om Bonucci bara är en världsback bredvid Chiellini så tillför han tillräckligt mycket för att vara given. Speciellt när han är den enda mittbacken vi har som lyckas hålla sig relativt skadefri. Chiellini kommer att spela när han är hel. Frågan är hur det ser ut när alla backar är hela och i matchform? En bubblare som Danilo har hittills klockat mest minuter i hela truppen och det mest förvånande med det är att han har förtjänat dom på planen. Ett rejält frågetecken från förra säsongen börjar rätas ut allt mer. Om han fortsätter på den inslagna vägen blir han svår att peta. Hans teknik och lugn med bollen gör honom väldigt nyttig i uppspelsfasen och helt plötsligt är han smått fantastisk i det defensiva duellspelet. Vad som än hänt så gillar jag det, han är ju inte direkt billig i drift. Ytterligare en spelare som jag tycker är svår att peta är Cuadrado, lite av samma anledningar. Hans fenomenala grundteknik är vital för att spela laget ur press på högerkanten och han kan dessutom ta sig förbi sin kille på egen hand. Nu har väl inte Juans defensiv fått samma boost som Danilos, men han har en något mer offensiv roll och det han tillför i spelet med boll gottgör för det. 

På mittfältet ser det mer öppet ut. Rabiot har fått flest minuter men är långt ifrån opetbar i dagsläget. Jag tror att vi kommer att få se en hel del rotation i den här lagdelen säsongen igenom. Och det behöver inte vara en dålig sak. Förutom Ramsey är alla fortfarande unga spelare som behöver minuter för att fortsätta utvecklas. I anfallet har Morata rivstartat med 6+2 på sina sex första matcher och känns således ganska opetbar just nu. Han är inte samma spelartyp som varken Ronaldo eller Dybala och tillför precis det där vi saknat. En uppspelspunkt som dessutom är på plats i boxen när det gäller. Ronaldo behöver vi knappt nämna, han har varit opetbar i över ett årtionde. Bitarna faller sakteligen på plats för Pirlo, frågan är om spelet också gör det. 


Min elva (3-5-2)

Szczesny
Danilo-Bonucci-Chiellini
Cuadrado-McKennie-Bentancur-Rabiot-Chiesa
Morata-Ronaldo


I mina ögon en ganska given trebackslinje tills De Ligt blir frisk och Demiral slipar bort vissa av sina vassa kanter. Med tre man på mitten centralt tyckte jag att spelet såg bättre ut än med bara två centrala så vi fortsätter på det spåret. McKennie gjorde det bra mot Spezia och jag vill se vad han kan göra mot ett bättre motstånd. Chiesa har blandat högt och lågt men får fortsatt förtroende ändå. Då har vi en bänk med Dybala, Ramsey och Kuluseviski som alla kan förändra spelet offensivt om så skulle behövas. 

 

Mikael Noaksson2020-11-07 11:25:13
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid