Lagbanner
2020-11-01 15:00

Spezia - Juventus

Tankar inför Spezia-Juve: Goda nyheter från sjukstugan
Dags att resa sig upp.

Tankar inför Spezia-Juve: Goda nyheter från sjukstugan

Med en inledning präglad av hackigt spel, onödiga poängtapp och skador åker Juventus till nykomlingen Spezia för en av söndagens 15-matcher. Men med ett ljusnande skadeläge och en insats som borde ge revanschlust i ryggen är känslan inför positiv. Det är bara tre poäng som gäller.

Trots ett förhållandevis lätt spelschema har det varit sparsmakat med segrar för Pirlos nya Juve. Än brinner det inte i knutarna men ett till poängtapp mot en nykomling är det sista vi behöver just nu. Här kommer mina tre tankar inför matchen.


Ledarlöst och lealöst 

Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör att Juventus inte hittat formen än. Visst, ny tränare, nya spelare och ett nytt system gör självklart sitt. Det tar tid att lära känna ett nytt lag. Men mot Barcelona saknades det enda som verkligen inte får saknas, nämligen inställning. Jag köper att spelet hackar ibland, det är bara att räkna med under dessa förutsättningar, men att spelare såsar runt på planen med noll grinta är aldrig okej. Alla kan ha en dålig match men så länge du sliter för tröjan har du min respekt. Bonucci har varit i klubben länge men är ingen naturlig ledare på planen, det märks tydligt. Samma sak med Dybala. Det behövs en pådrivare, någon som ställer krav och vässar lagets fokus. Och då är det skönt att höra att tre av våra bästa på just det snart är tillbaks på planen. 

Chiellini, Ronaldo och till viss del De Ligt sitter alla på egenskaper som laget har svårt att vara utan. Giorgio lägger aldrig några fingrar emellan, oavsett motstånd är han beredd att offra blod, svett och tårar för trepoängaren. Det är omöjligt att inte bli inspirerad när King Kong firar en brytning eller kommer in på planen med ett blodigt bandage som om inget hade hänt. Ronaldo å andra sidan sitter på en vinnarskalle som ingen annan. I hans bok finns en förlust inte ens med på kartan. Mannen är besatt av att alltid vinna vilket självklart smittar av sig på resten laget. Han tvingar helt enkelt andra att höja sig. När dessa spelare är tillbaks på planen kommer det att göra skillnad, förhoppningsvis är de det redan imorrn. Ronaldo har i alla fall äntligen blivit av med viruset och kommer vara svårpetad mot Spezia. 


Anfallslinjen skadefri, hur ställer Pirlo upp då?

Om inte Ramsey halkar i duschen är morgondagens match första gången den här säsongen som Pirlo har alla sina offensiva pjäser till förfogande. Man blir ju lite nyfiken på hur den optimala Juveelvan ser ut i hans huvud. Morata har varit den viktigaste spelaren i Ronaldos frånvaro och har egenskaper ingen annan i truppen sitter inne på. Dybala i form är lagets mest talangfulla spelare. Ramsey har gjort det ganska bra inledningsvis och borde få fler chanser. Firma Kulan-Chiesa har bara börjat. Bredd med spets alltså, alternativen är många. Personligen hade jag testat Dybala som släpande bakom Ronaldo och Morata. På så vis har vi alltid någon som hotar i boxen även om både Ronaldo och Dybala breddar/droppar ner. Just hotet centralt var något jag saknade förra säsongen. Morata är grym på att få fast bollen felvänd vilket gör att Ronaldo och Dybala oftare kan komma rättvända. Och då kan det smälla när som helst. Hur hade du ställt upp? Lämna en kommentar!



Gärna ketchupeffekt men framförallt tre poäng

Med bland annat fem hårfina VAR-offsides och tre röda kort är det inte mycket som har blåst den gamla damens väg inledningsvis. Känslan är att det kan lossna rejält mot Spezia. Med ett ljusnande läge i sjukstugan och revanschlust från CL är förutsättningarna i alla fall bättre än på länge. Men oavsett hur mycket jag vill ha ett målkalas framåt och noll insläppta bakåt så är det enda som räknas imorrn tre poäng. Gör det fult, grisigt och med en redig bonnröta om det är så, jag vill bara ha en vinst och en smula arbetsro. Framgång föder framgång och om Pirlo bara kan få den här snöbollen i rullning tror jag att spelet kommer se betydligt mycket bättre ut inom en snar framtid.


Min elva (3-4-1-2)

Buffon
Danilo-Bonucci-Chiellini
Cuadrado-Arthur-McKennie-Chiesa
Dybala
Morata-Ronaldo


Nu är poängtappen mot dussingäng över, in med Chiellini i backlinjen. Det är inte läge att vila killar nu även om Spezia på pappret kan locka till en B-betonad elva. Danilo har varit lagets kanske bästa mittback och petar just nu Demrial i mina ögon. Helt sjukt, jag vet. På mitten vill jag ge Arthur mer speltid och låter McKennie stå för grintan som saknades mot Barca. Kulan var inte värst sist och vilas från start. 

Mikael Noaksson2020-10-31 10:06:46
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid