Lagbanner
Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-10-30 18:00

Hellas Verona - Juventus
2 - 1

Verona – Juventus 2 – 1: Det duger inte
Frustrerande, trött insats

Verona – Juventus 2 – 1: Det duger inte

En för dagen glödhet Simeone Jr. sänker Juventus som har svårt med precis allt. Andra raka förlusten mot beskedligt motstånd och mycket pekar på att det istället blir en jakt på CL-platser iår igen.

Vart är intensiteten?
Att Hellas är uppskruvade till max när Juventus kommer på besök är förståeligt.
Det finns nog svårare uppgifter än för Igor Tudor att motivera sina spelare till det absolut yttersta i en sån här match. Juventusspelarna däremot uppträder som om dom har något annat i tankarna. Man kan tro att dom kommer till denna match med hundra raka segrar i bagaget. Med tanke på inledningen på säsongen, med tanke på den senaste matchen där man åker på en snyting i sista sekund hemma mot Sassuolo så kan man ju tro att Juve ska ta sig an denna match som om det inte finns någon morgondag. Istället får vi se ett intensitetslöst Juventus som låter sig köras över av mitten- och bottengäng. 

Pressad Allegri
Nej, inte pressad i den mening att hans jobb hänger löst. Jag har ingen aning om hur klubbledningen resonerar men jag har svårt att tro att han ska någonstans. Men det är inte alls ofta som man ser Mr. Lugnet han själv se så sammanbiten och förtvivlad ut. Det är hans ansvar som ytterst ansvarig av det som sker på plan att ingjuta mod i spelarna så att matcherna tas an med rätt inställning. Det ser alldeles för taffatt och lojt ut. Vart är grintan? Vart är glöden? Hur kan man förvänta sig att Juvespelarna ska gå vinnande ur dueller och andrabollar när dom inte spelar som om varje match är en final. Hade spelarna inte burit på svartvita matchställ så hade detta lag och denna prestation enkelt kunnat förväxlats för vilket trött bottengäng som helst. Tyvärr, så måste denna trötta matchapproach falla på mister Allegri. Det går inte heller att skylla på en felaktigt taktisk analys match efter match, det duger helt enkelt inte. Både Sassuolo och nu Verona slinker igenom lagdelarna och kommer till bra lägen på tok för enkelt. Det som brukade vara Allegris styrka i taktisk förberedning och reaktiv matchcoachning verkar vara som helt bortblåst för närvarande. Läget blir bara mer prekärt för varje match och Allegri behöver snabbt komma till bukt med detta, annars riskerar Juve både en titelfri säsong samt något CL-spel tills nästa, och det var bra många år sedan det var ett faktum. 

Spelarbetyg
Betygsskalan går från 4–10, gränsen för godkänt går vid 6.

Szczesny: 6
Tar hand om det han ska. Gör tidigt en fin enhandsräddning och även en bra parad på skottet som tyvärr leder till första målet. Chanslös på drömmålet från Simeone. 

Danilo: 5,5
Varken bu eller bä. Sällan som han bidrar offensivt den senaste tiden men gör inte heller bort sig defensivt. Simpel pass till McKennie som genererade assistpoäng. 

Bonucci: 5,5
Skulle egentligen vilas till förmån för Rugani som blev sjuk innan matchstart. Med facit i hand så hade en vilodag behövts. Hade svårt med Simeone, bidrog inte mycket med sina uppspel, och såg inte alls jättesäker ut försvarsmässigt idag. 

Chiellini: 5,5
Stark i luftrummet i vanlig ordning, men för spretigt och slarvigt i övrigt.

Alex Sandro: 5,5 (ut 82’ Pellegrini) 
Hade ett skott som hamna på fel sidan stolpen. I övrigt en ganska trött insats som resten av backlinjen. En pigg De Sciglio med stigande form hade varit en välkommen rotation på vänsterbacken men som tyvärr skadade sig. Pellegrini lär få mer speltid istället. 

Cuadrado: 5 (ut 69’ Kulusevski) 
Känns gnällig och skör. Slutar spela när han inte får frispark med sig, boostar inte medspelarna direkt och inget man som supporter vill se. Rent ut sagt pinsam till och från. 

Arthur: 5,5 (ut 69’ Bernardeschi) 
Såg spelsugen och alert ut innan blundern inträffa som ledde fram till det insläppta målet. Därefter gick det sämre. Finns dock kvalite att hämta hos honom, vilket inte kan sägas om alla mittfältare i detta lag. 

Bentancur: 5 (ut 57’ Locatelli) 
Orkar inte se honom. Alibiprestation som heter duga. Det är en ocean av yta mellan backlinje/mittfält och anfallarna, Bentancur är en stor anledning till varför. Sjunker långt ner men förstärker inte försvaret, oförmögen att bidra till anfallsuppbyggnad. 

Rabiot: 4,5 (ut 57’ McKennie) 
Såg inte honom. Totalt osynlig. Vilket slöseri att ha honom på plan, och på vänsterkanten dessutom! Bidrar inte på något sätt till nånting konstruktivt varken bakåt eller fram. 

Dybala: 7
Överlägset bäst i Juve, med råge. Den enda som verkar vilja något. Lyckas med dribblingar, kommer till en hel del avslut, inklusive ett i överliggaren. Med normal utdelning så sätter han minst en i nätet. En gång i tiden så var han ett av flera offensiva hot, idag var han den enda. 

Morata: 5
Har förvisso en del kombinationer med Dybala som leder till avslut. I övrigt så var det en frustrerande insats. Spanjoren ramlade enkelt, förlorade många dueller, bedrövlig i targetspelet och blev stundtals uppkäkad av Veronas mittbackar.

Morata, Bentancur, Rabiot, det får räcka nu!

Inbytta spelare
McKennie
följer upp den senaste fullträffen med huvet med ett fint avslut upp i nättaket.

Locatelli lyckades inte inbringa någon dynamik med sitt inhopp. 

Kulusevski hade det riktigt svårt med att få till något överhuvudtaget. 

Övriga avbytare lyckades inte sätta någon prägel med sina inhopp. 

Behrozbehroz.j21@gmail.com2021-10-30 23:00:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid