Lagbanner
Estadio de la Cerámica, 2022-02-22 21:00

Villarreal - Juventus

Villarreal-Juventus: dags att bryta förbannelsen!
Time to shine, Mister.

Villarreal-Juventus: dags att bryta förbannelsen!

Trots att det just idag känns avlägset, så är den här. Våren! För mig är åttondelsfinalerna i Champions League startskottet för den långa och härliga vandringen mot sommaren. Dagarna blir längre och i fotbollen ställs allt på sin spets. Transportresan som stavas höstsäsong är avklarad och nästan alla matcher känns mer eller mindre avgörande under våren, inte minst i Champions League. Nu börjar Juventus resa i den finaste av turneringar. Let’s make it count.

Baksmälla i Turin
Inför fredagens Derby della Mole kände jag mig självsäker – Juventus hade tre bra insatser i ryggen och Arrivabenes injektion i truppen under vintermercaton hade skänkt hopp till oss som följer laget på nära håll. Under fredagen skrev jag till några kompisar att det var värt att lägga en större summa på Juve-seger. Högmod går före fall och så blev det även den här gången. Torino var det bättre laget och var närmast att vinna matchen. Utöver det snöpliga krysset fick vi även se Dybala linka av planen och det är nu bekräftat att han missar det första mötet mot Villarreal. Som plåster på såren förlorade Inter och Atalanta, samtidigt som Milan tappade poäng mot Salernitana. Napoli ser i skrivande stund ut att kryssa mot Cagliari, inte alltför stor skada skedd i ligan helt enkelt.

Eftersom att Scudetton redan är förlorad, är det i Champions League det här laget faktiskt kan åstadkomma något viktigt under säsongen, med all respekt för Coppa Italia. Vi har sett det hända förr – storlag som gör en dålig säsong i inhemska ligan men som på något vänster lyckas vinna Champions League. Jag har inga förväntningar, men snälla Allegri och Company, ge oss några fler veckor med hopp om framgångar i alla fall. Vi vet att nivån finns där, nu är det upp till bevis.

Tre år av olycka
Efter fyra framgångsrika år i Champions League gick La Vecchia Signora oväntat på pumpen mot Ajax. Året var 2019 och Juventus hade i åttondelen mirakelvänt mot Simeones rödvita maskin. Juventus skulle bara slå Ajax, Ronaldo var på plats och hade minst sagt satt sitt avtryck i den svartvita tröjan. Det var året då Juventus skulle vinna Champions League. Så blev det inte. Ajax spelade fantastisk fotboll och en viss De Ligt släckte hoppet för alla Juventini när han knoppade 2-1 i den 67:e minuten i returmatchen. Jag är ganska övertygad om att det var uttåget mot Ajax som fick Agnelli att tröttna på Allegris cyniska fotboll och därmed ta beslutet att Livorno-sonen hade gjort sitt på tränarbänken.

Sarri fick äran att ta över, eftersom att laget nu skulle spela underhållande fotboll. Det slutade med en ligatitel förvisso, men än en gång tröttnade Agnelli. Juventus åkte ut mot Lyon i CL-åttondelen och Sarri fick ta sitt pick och pack och lämna Turin. Av någon märklig anledning togs då beslutet att ge helt oprövade Pirlo rollen som Mister i Juventus. Laget spelade utan någon form av idé under hela säsongen och åkte välförtjänt ut mot Porto i åttondelen och Pirlo fick lämna. De tre senaste åren har vi alltså åkt ut mot Ajax, Lyon och Porto. Nu är Allegri tillbaka och det är under vårsäsongen han brukar skina som mest. Återigen står ett ”sämre” lag för motståndet och det är dags att bryta den treåriga förbannelsen av CL-uttåg mot lag Juventus ska kunna städa av. Förhoppningsvis får vi se ett laddat och revanschsuget Juventus äntra planen på klassiska Estadio de la Ceramica. Speriamo!

Juventus åker till Spanien utan Chiesa, Dybala, Rugani, Bernardeschi och Chiellini. I Villarreal saknas stjärnan Gerard Moreno, så väl som Ruben Pena och Francis Coquelin.

Förväntad startelva:
Szczesny; De Sciglio, Danilo, De Ligt, A. Sandro; Cuadrado, Zakaria, Arthur, Rabiot; Vlahovic, Morata.

Matchstart är 21.00 och Cmore ansvarar för sändningen.

Forza Juve!
 

Carl Johan De GeerCarlchisio2022-02-21 21:59:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid