Lagbanner
Covidalarm: 11 spelare i Genoa drabbade - stoppas ligan?

Covidalarm: 11 spelare i Genoa drabbade - stoppas ligan?

Tung helg för Genoa. 6-0 förlust och nu stor covid-19 spridning i laget.

Ja, nyheten att 11 spelare och tre i tränarstaben testats positivt för Covid-19 togs självklart inte emot positivt i klubben, hos förbundet eller för den delen i Napoli - som laget mötte i helgen.

Laget hade åkt ner senare än beräknat just för att målvakten Matteo Perin känts sig sjuk under fredagen och för sen under lördagen testat sig och fått reda på att han var positiv.
Det gjorde att laget och förbundet ändrade planerna och senarelägga matchen mellan Napoli och Genoa till 18.00 under söndagen i stället för 15.00 så laget kunde testas innan de flög ner.

Nu verkar det hela inte fungerat ändå utan nästan halva truppen har insjuknat och nu måste Napoli självklart testa alla sina spelare omgående. Hela nio av de elva spelarna som var smittade i Genoa var på San Paolo. Däremot är det sekretessbelagt vilka av dem som drabbats än så länge.

Med tanke på den andra vågen som börjar komma så var det här kanske bara en tidsfråga. Hittils har det bara varit småskvättar lite här och där (t.ex. Ibrahimovic i Milan).
Frågan är om förbundet låter spelet gå vidare och hur ser spelarfacket på det hela? Vi har inte ens till helgen på oss att funder med tanke på att tre matcher ska spelas redan i morgon (de tre kvarvarande från första omgången).

Om det nu skulle fortsätta och Genoa är en sjukstuga så får Torino det betydligt lättare i helgen. Medan UEFA har regler för internationella matcher att minst 13 spelare ur A-truppen måste vara friska för att kunna spela en match så har Lega Serie A inga regler alls. Lagen själva måste komma överens om att spela eller inte.
Men just nu känns spela i helgen väldigt långt fram i tiden. 

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-09-29 09:07:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)