Lagbanner
23/6 Silly Season - Immobile förlänger?

23/6 Silly Season - Immobile förlänger?

Den absurda säsongen med spelavbrott har gjort att Silly Season-ryktena florerar tidigare än vanligt. Lazio och Igli Tare verkar inte ligga på latsidan. Denna sida kommer att uppdateras löpande med transferrykten som omgärdar Lazio. Kommentera gärna vilka spelare ni skulle se i den ljusblå tröjan inför nästa säsong.

Bekräftade in

- Gonzalo Escalante, central/defensiv mittfältare, Eibar
Escalantes kontrakt går ut 30 juni 2020 och spelar ansluter därefter till Lazio-truppen. Ännu inte presenterad, men bekräftad av Tare.

Bekräftade ut
-

Rykten in

- Olivier Giroud, anfallare, Chelsea
Giroud signerade precis ett nytt kontrakt med Chelsea fram till sommaren 2021 och transfersagan såg därför ut att begravas. Efter att Timo Werner signerade med Chelsea har det uppdagats att fansmannen oroas över att förlora speltid, med tanke på att EM spelas nästa år. Än så länge ett rykte, men om man vill ha eld får man tåla rök. 

- Florian Thauvin, mittfältare, Marseille
Marseille befinner sig i ekonomisk kris och kan komma att sälja ett antal stjärnor under transferfönstret. L'equipe menar att Tare, som tidigare spanat in fransmannen, kan komma att försöka göra sig ett kap för att förstärka Lazios offensiv.

- Florentina Luis, mittfältare, Benfica
Lazio ryktas tillsammans med Milan jaga den unge mittfältstalangen. Är framförallt en defensivt lagd bollvinnare som kan fylla Lucas Leivas skor i takt med att han blir äldre. Undertecknad tycker att han påminner om N'golo Kanté. Beräknad prislapp omkring €30 miljoner, vilket är ett stort belopp för Lazio.

- Malan Sarr, mittback, Nice
Mittbacken som beundras av Pep Guardiola vars kontrakt går ut i sommar kan vara ett alternativ om affären med Kumbulla går i stöpet. Tare gillar free transfers och unga talager, men kan han vinna mot andra intresserade klubbar som Inter, Manchester City och Arsenal?

- Rafael Borré, anfallare, River Plate
Den slitstarke colombianen har tidigare representerat Altetico Madrid och Villareal utan större framgång, men har varit en målspruta i River Plate. Undertecknad tycker att han är ett mellanting mellan Caicedo och Immobile, med god spelförståelse, men som däremot åtminstone inte varit en lika god målgörare. Värderas till €11 miljoner, men förväntas kosta €15 miljoner.

- Marko Grujic, mittfältare, Liverpool
Igii Tare har sagt att han är på jakt efter en spelare lik Milinkovic-Savic. Om man ska tolka detta bokstavligt är Liverpool-spelaren så nära man kan komma. Förutom att de är landsmän spelar de på samma position, är 1.91cm och är nästintill lika gamla. Grujic som aldrig fått en riktig chans i Liverpool förväntas kosta omkring €10-12 miljoner.

- Aaron Hickey, ytterback, Hearts
18-åringen förväntas lämna Hearts i sommar och jagas av klubbar som Man Utd, Chelsea, Bayern München och många fler. Har trots sin ålder visat en enorm mogenhet i sitt spel och kan spela på båda sidor, vilket är ultimat för Inzaghi. På grund av utgående kontrakt samt en, av krisen, pressad ekonomisk situation kan Hickey lämna för så lite som €500 000. Tror ni Tare bangar på den? 

- Luis Suarez, anfallare, Watford
Spelaren som är namne med Barelonas anfallslegendar är 22 år, ägd av Watford och har under säsongen varit utlånad till Zaragoza i spaniens andradivision - där han gjort 17 mål. 
7/5 - Correire dello Sport rapporterade idag att Lazio är har goda möjligheter att värva Luis Suarez. På grund av sina fina insatser har intresse också väckts från Napoli, Atletico Madrid, Betis, Getafe och Valencia. Spelarens agent representerar både Jony och Luis Alberto och har därför goda relationer med Lazio, vilket kan underlätta en övergång. Förväntas kosta €8-10 miljoner.
10/5 - Lazio uppges ha lämnat ett första bud på €15 miljoner till Watford. Det rapporteras samtidigt att klubben vill behålla anfallaren och kommer att sätta den avskräckande prislappen €50 miljoner, vilket skulle innebära att Lazio drar sig ur. 
15/5: Rykten säger att colombianen är mycket nära en övergång till Lazio. Artikeln hänvisar till både Gazzeta och Correire dello Sport, och förklarar att Lazio nått en personlig överrenskommelse med Suarez om ett femårskontrakt värt €1,5 miljoner per säsong. Övergångssumman är ännu oklar, men förväntas landa på mellan €15-20 miljoner.

- Paolo Ghiglione, ytterback, Genoa
- 23-årig ytterback som främst spelar på höger sida, men som kan spela även till vänster - vilket är välbehövligt inför nästa säsong. Värderas till €3-4 miljoner vilket förbättrar oddsen.

- Vedat Muriqi, anfallare, Fenerbahçe
Ett av de mest florande ryktena som omgärdat Lazio senaste året är jakten på ytterligare en anfallare och Muriqi har nämts otaliga gånger. Champions League är mer eller mindre säkrat vilket kräver en annan truppbredd än tidigare. Muriqi är en kraftfull Target Man som gjort 13 mål på 25 matcher. Han beräknas kosta cirka €20 miljoner.

- Memphis Depay, miffältare, Lyon
Ett sent, men osannolikt, rykte gör gällande att Lazio och Juventus jagar Depay som vill lämna då Lyon missar CL-fotboll nästa säsong. Har en prislapp på €40 miljoner, vilket förutsätter försäljning av Milinkovic-Savic.

- Rodrigo de Paul, mittfältare, Udinese
Argentinaren har spelat i Italien senaste fyra säsongerna och har presterat så pass väl att han attraherat intresse från såväl Inter och Milan som Lazio. Mångsidig mittfältare som kan spela till vänster och i mitten. Med tanke på hans prislapp om €40 miljoner får detta endast anses vara troligt om Milinkovic-Savic lämnar.

- Ruben Loftus Cheek, mittfältare, Chelsea
Den lovande 24-åringen väntar fortfarande på sitt stora genombrott och Igli Tare verkar övertygad om att Lazio är platsen för engelsmannen. Förväntas kosta cirka €20 miljoner euro.

- Ianis Hagi, offensiv miffältare, Genk
Spelskicklig offensiv mittfältare född 1998. Är just nu utlånad till Rangers där han visade fina reslutat innan avbrottet slog till. Ett framtidsnamn som förmodligen skulle kosta omkring €10 miljoner. Frågan är om hans talang någon gång kan motsvara sin fars, Georghe Hagi. Om han visserligen bara blir hälften så bra skulle det vara en kanonvärvning.

- Ivan Rakitic, mittfältare, Barcelona
Lazio rapporteras vilja värva in den erfarne kroaten som skulle vara ett utmärkt tillskott till den åldrade Parolo och skadedrabbade Leiva. Beräknas kosta €20 miljoner, men Barcelona är i behov av att sänka lönekostnaderna på grund av det alltmer sannolika nyförvärvet av Lautaro Martinez och kan därför gå med på ett rabatterat pris.

- Adryelson, mittback, Recife
Brasiliansk, 22-årig, mittback med erfarenhet av landslagsspel på U-nivå, som även följs av Atalanta. Har bevakats av Lazio i över ett år. Värderad till omkring €10 miljoner, men givet Recifes pressade finansiella situation kan priset eventuellt pressas.

- Marash Kumbulla, mittback, Verona
Il Messagero har rapporterat att Lazio kommer att ge sin in i jakten på Kumbulla. Den unge albanen är hett eftertraktad och rykten gör gällande att klubbar som Inter, Juventus, Manchester United och Chelsea bevakar spelaren. Är idag värderad till €22.5 miljoner vilket är mycket för Lazio. Igli Tare är däremot sedan tidigare känd som en förhandlare av rang och det skulle inte förvåna mig om en spelare går i motsatt riktning som delbetalning vid en eventuell affär.
15/6: Kumbulla är en av sommarens stora transfersagor som jag misstänker kommer att hålla på in i det sista. Verona vill hålla kvar i sin guldklimp i jakten på förlängt kontrakt samtidigt som klubben inte kommer att kunna motstå den ansenliga summa som mittbacken värderas till. Rykten säger att Lazio lagt ett bud om €20 miljoner plus bonusar samt skicka Riza Durmisi och Valon Berisha i motsatt riktning. Frågan är om de två Lazio-spelarna vill gå i motsatt riktning, i vad som verkar vara ett sjunkande skepp.
22/6: Trots att Juventus, Inter och Chelsea hört ryktas det att albanen vill till Lazio då han lovas plats i startelvan och CL-fotboll. Frågan kvarstår om, i runda tal, €20 miljoner räcker samt om en eller flera Lazio-spelare kan tänka sig att gå i motsatt riktning.

- Leander Dendoncker, mittfältare, Wolverhampton
En spelare som Igli Tare ryktats följt under många år, sedan tiden i Anderlecht. Dendoncker har blivit en central spelare i Wolves lagbygge och skulle därför kosta omkring €40 miljoner, vilket är fantasisummor ur ett Lazio-perspektiv. Därför verkar detta endast ske om Lazio säljer Milinkovic-Savic.

- Sebastian Coates, mittback, Sporting Lissabon
Lazio har en svaghet för spelare som inte lyckats i Liverpool och den långväxte Uruguayanen är inget undantag. Med sina 196 centimerer är han 3 centimeter längre än Acerbi. Han skulle addera en extra tyngd till Lazios backlinje och sannolikt hoppa in direkt i startelvan, och inte minst vara en trygghetsgarant om Acerbi skadas. Beräknas kosta cirka €15 miljoner.

- Mario Götze, mittfältare, Dortmund
Under våren har Lazio visat intresse för mittfältaren som aldrig återhämtat sig efter en mindre lyckad sejour i Bayern München. Lazio har lyckats återupplivade avsomnade mittfältstalanger tidigare och Götzes kontrakt går ut i sommar, vilket gör att han kan anlända på free traansfer.  Han jagas av många klubbar, men uppges ha tackat nej till kontraktförslag från både Lazio och Roma. Anledningen är att han inte uppges vara villig att gå ner i lön från den han nu innehar i Dortmund, vilket är €5 miljoner per år. I jämförelse tjänar Immobile och Milinkovic-Savic mest med omkring €3 miljoner per säsong.
31/5: Detta envisa rykte kommer troligtvis att bestå fram tills dess att tysken valt sin nästa klubb. Just nu tros Milan och Lazio vara de klubbar som står i pole position att signera Götze på free transfer. Vad som talar för Lazio är klubbens goda track record att återuppliva avsomnade karriärer.

Giacomo Bonaventura, mittfältare, Milan
Den snart 31-årige mittfältarens kontrakt löper ut i sommar och jagas nu av såväl Lazio och Roma som Fiorentina och Torino. Med tanke på hur Lazio de senaste åren lyckats omvandla avsomnade mittfältstalanger till briljanta lagspelare kan detta vara en intressant värvning. Bonaventura har varit central i Milans lagbygge, men ingår inte längre i klubbens planer då klubben vill satsa på yngre spelare.

- Mërgim Vojvoda, ytterback, Standard Liege
Ryktas vara ett namn om Marusic lämnar. Igli Tare har en fäbless för att värva talanger från belgiska ligan och har följt 25-åringen från Kosovo en längre tid. Uppges kosta €5 miljoner.
31/5: Den belgiska klubben har satt en prislapp om €7 miljoner. Ser alltmer ut som ett hett spår om Marusic lämnar.

- Artem Dzyuba, anfallare, Zenit St. Petersburg
Den 2 meter långe ryssen leder den ryska skytteligan där han gjort 13 mål och stått för 10 assist. Kontraktet går ut i sommar och beskrivs som ett andraval efter Muriqi, som har liknande egenskaper, men som har en dyrare prislapp.

- Noussair Mazraoui, ytterback, Ajax
Ett namn som diskuterats om Marusic lämnar. Kan spela ytterback på båda sidor, samt yttermittfältare vid behov. Mazraoui är värderad till €9.5 miljoner, men hans kontrakt löper ut sommaren 2022 vilket kan innebära en lägre kostnad.

Thomas Meunier, högerback, PSG
- Meuniers kontrakt löper ut till sommaren och han kan anlända på free transfer, vilket kan vara ett alternativ om Marusic lämnar. Ett osäkert rykte då spelaren är jagad av andra klubbar och sannolikt har ett högt löneanspråk. Är dock en möjlighet för Lazio att ta en spelare med CL-rutin, vilket anses viktigt inför nästa säsong.

- Franco Vazquez, mittfältare, Sevilla
En spelare som Lazio följt sedan 2018, som har argentisk-italienskt pass och därför kan gå direkt in i truppen. Har tidigare erfarenhet av spel i Serie A med Palermo, vilket Lazio värderar högt. Beskrivs som en jämn spelare utan dalar. Värderas idag till €9.5 miljoner, men har endast ett år kvar av kontraktet med Sevilla vilket kan göra att de släpper honom billigare.

- Dominik Szoboszlai, mittfältare, Redbull Salzburg
Lazio har följt den 19-årige ungraren under en lång tid. Redbull Salzburgs förmåga att fostra talanger som Erling Haaland har gjort att inte bara Lazio, utan även Arsenal, Chelsea, Juventus och Inter har ögonen på spelaren som förutspås gå en lysande framtid till mötes. Beräknas kosta €30 miljoner och värvas därför sannolikt bara om Lazio säljer Milinkovic-Savic.

- Emiliano Viviano, målvakt, free transfer
Emilio Viviani har varit klubblös efter att han lämnade Sporting Lissabon förra sommaren och har bland annat dragit på sig intresse från Inter. Beskrivs vara ett alternativ om Proto väljer att avsluta karriären.

- Simone Scuffet, målvakt, Udinese
Simone Scuffet var länge en av italiens största målvaktstalanger, men har hittills inte lyckats att leva upp till förväntningarna. Beskrivs som ett reservalternativ till Strakosha om Proto väljer att avsluta karriären.

- Konstantinos Tsimikas, vänsterback, Olympiakos
Lazio uppges vara på jakt efter Olympiakos hett eftertrakade vänsterback som bland annat jagas av Arsenal, Leicester, Tottenham och Liverpool. Beskrivs som en yngre version av Lulic. Värderas idag till €3.5 miljoner, en summar som sannolikt kan trefaldigas om intresset från nämnda klubbarna övergår till värvningsförsök.

Davide Faraoni, högerback, Verona
Lämnade Lazio för inters ungdomsakademi 2010 och har först denna säsong fått sitt genombrott i Verona. Är intressant om Lazio säljer Marusic och förväntas kosta €7 miljoner.

Rykten ut

- Sergej Milnikovic-Savic
PSG, Real Madrid, Inter, Tottenham
Ett transferrykte blivit en klassiker. Europas storklubbar har länge följt serben och som en följd av prestationerna under årets säsong ter sig en flytt inte helt osannolik och Lotito motiverar en försäljning med att Lazio kan stärka laget på flera olika delar inför nästa säsong. Lotito vägrar att acceptera ett bud under €100 miljoner i cash, vilket kan avskräcka många klubbar som just nu blöder ekonomiskt.
3/5: Lazio arbetar just nu på att förlänga kontraktet, som går ut 2023, ett ytterligare år till 2024. Det spekuleras i att Lazio kommer att göra honom till klubbens bäst betalde spelare. Inzaghi står fast vid att serben är en avgörande nyckelpjäs för hans lagbygge.
31/5: den ständigt beryktade serben ryktas både signera ett nytt kontrakt och, som vanligt, vara på väg bort vilket kan tyckas motsägelsefullt. En del rykten menar dock att Lazio, precis som resten av fotbollsvärlden, just nu är oerhört ekonomiskt pressat vilket kan innebära att man går med på ett lägre försäljningspris jämfört med de €100 miljoner som man ursprungligen behårt hållt fasst vid.

- Ciro Immobile
Everton, Newcastle, Manchester United
Florerar seglivade rykten om att Everton, med Carlo Ancelotti i spetsen, ska vara beredda att erbjuda Immobile ett kontrakt värt €8 miljoner per säsong (tjänar idag cirka €3 miljoner) samt betala omkring 40-50 miljoner euro för hans signatur.
5/5: Enligt Gazetta dello Sport arbetar Lazio med att förlänga Immobiles kontrakt till 2025, vilket skulle säkra italienarens kontrakt fram tills att han fyllt 35 år. Kontraktet innebär också att Immobile kommer att bli lagkapten efter att Lulic slutat. Och det kan potentiellt säkra kontraktet karriären ut. Låt oss hoppas!
15/6: Rykten gör gällande att Manchester United är intresserade då man letar efter en klassisk striker. Igahlos lån har förlängts, vilket talar för att Red Devils inte är lika angelägna.
16/6: Brittisk media rapporterar idag att snart nyrika Newcastle kommer att spendera stora belopp under sommarens transferfönster. Ryktet säger att man erbjudit Lazio €55 miljoner för 30-årige skyttekungen, samt ett löneerbjudande om €8 miljoner/år, i runda tal en dubblering av Immobiles befintliga kontrakt. Kommer Lazio att tacka nej? Kan Immobile tacka nej? Låt oss hoppas! Oavsett kommer detta att sätta fart på andra transferrykten, särskilt kring en ny stjärnstriker till Lazio.
23/6: Immobile verkar, tack och lov, inte själv vara intresserad av en flytt till Newcastle utan vill stanna och spela CL med Lazio. Spelaren uppges dessutom vilja krita på en förlängning som skulle ge honom truppens bästa grundlön, om cirka €4 miljoner/år.

- Adam Marusic
PSG
Otippat nog har flera rykten under våren placerat Marusic i PSG. Thomas Meuniers kontrakt går ut till sommaren och spelaren förväntas lämna. Marusic tros säljas för mellan €15-25 miljoner, vilket får anses vara en bra summa för en backup-spelare. För PSG är detta ingen större summa vilket gör att de kan spendera mer på andra lagdelar, till exempel att €100 miljoner på Milinkovic-Savic.
31/5: Lazio sägs nu vilja behålla serben, vilket får ett antal ovanstående rytken kopplat till högerbackar att te sig osannolika.

- Luis Alberto
Everton
Carlo Ancelotti har även fått upp ögonen för spanjoren som tidigare spelat för stadsrivalen Liverpool. Detta ter sig allmer osannolikt då Lazio istället arbetar på ett nytt kontrakt som skulle Luis Alberto ett rejält lönelyft och säkra hans kontrakt fram till sommaren 2025.
31/5: Spanjoren förväntas krita på en förlängning till 2025, vilket skulle innebära att vår mittfältsstjärna med stor sannolikhet blir kvar en bra tid framöver. 

- Luiz Felipe
Tottenham, Barcelona
Både Tottenhamn och Barcelona har under våren uttryckt sin intresse för den stenhårda, relativt spelskicklige och agile mittbacken. Ryktena har emellertid mattats av och Barcelona verkar ha riktat siktet någon annanstans. Troligtvis beror det på att Lotito verkar vilja ha €40miljoner för brassen, som anses vara ett för oprövat kort i förhållande till sin prislapp. Som jämförelse kräver Barcelona €50-60 miljoner för Umtiti. 
4/5: Enligt Correire dello Sport förhandlar Lazio nu om ett nytt kontrakt som i så fall ser Felipe stanna till 2024, men en relativt rejäl löneökning.

- Joaquin Correa
Liverpool
Till mångas förvåning gick Jürgen Klopp häromveckan ut och meddelade att Correa är en intressant spelare som skulle passa väl in i Liverpool. Han ryktas att inledningsvis potentiellt kunna figurera som reserv till Sadio Mané och Salah. En anledning till att detta rykte tagit fart är att Liverpool förhandlade in en klausul vid försäljningen av Luis Alberto som innebär att de erhåller 30% av pengarna vid en eventuell försäljning. Correa har en utköpsklausul i sitt kontrakt på omkring €60 miljoner och vid en affär kan de komma att stryka Luis Albertos klausul, i utbyte mot en rabatt på Correa som istället skulle kosta Liverpool omkring €40 miljoner.
7/5 - Correa har precis tecknat ett nytt avtal till 2024, men trots det florerar rykten om att Klopp är fortsatt intresserad. Förhandlingar kan komma att inledas till sommaren.

- Wallace
Kommit att bli symbolen för det usla försvarsspel som präglade  Lazio innan Acerbi. Efter en misslyckad lånesejour i sin tidigare klubb Braga förväntas Tare göra allt i sin makt för att bli av med brassen under sommaren.

- Cedric Gondo
Anfallare som varit del av Lazios Primavera och som just nu är utlånad till Salernitana. 24-åringen har denna säsongen spelat 17 matcher,  gjort två mål och sex assist och bedöms inte vara ett namn för framtiden.

- Jordan Lukaku
Kontraktet löper ut till sommaren för den skadedrabbade belgaren och en förlängning verkar osannolik.

- Riza Durmisi
Har inte lyckats med sin sejour i Lazio och rykten gör gällande att hans före detta klubb Real Betis vill värva tillbaks dansken.

- Milan Badelj
Mittfältaren har inte övertygat under sin lånesejour i gamla klubben Fiorentina och en permanent övergång tycks vara osannolik för Viola som istället vill föryngra. Rykten gör gällande att Lokomotiv Moskva vill ha kroaten.

- Senad Lulic
Vår lagkapten har under våren varit följd av skador som inte läkt enligt förhoppningarna. Nu rör rykten gällande att Lulic därför överväger att lägga skorna på hyllan.

Michael Norberg Tot2020-06-23 11:34:31
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party