Lagbanner
Aquilotti: C’e Danilo!
Äntligen på plats

Aquilotti: C’e Danilo!

I matchen mot Milan fick Danilo Cataldi sin efterlängtade debut från i start i Lazio. Laziali gläds åt Rom-sonen Cataldi på planen. Men drömmen hade kunnat vara slut för länge sedan.

För sanningen är att Danilo redan hade kunnat vara förlorad. För några år sedan uppvaktades han nämligen av de båda Manchester-klubbarna. Men efter att ha pratat med sina föräldrar Francesco och Patrizia beslöt man att avböja erbjudandet. Danilo ville stanna i sin älskade stad och istället fortsätta med att uppfylla sin dröm om att vinna scudetton med primaveran och att en dag förhoppningsvis slå sig in i Lazio, laget i hans hjärta.

Sjutton år gammal tog han sitt första viktiga beslut som fotbollsspelare. För hur många tonåringar hade vågat att tacka nej till ett sådant förmånligt erbjudande? Men nu är ju inte Danilo vem som helst.

Danilo inledde sin fotbollskarriär i Ottavia som blott fyraåring och upptäcktes av Lazio 2006 och värvades in. Talangmässigt är Danilo ett namn som påminner om Marco Di Vaio och Alessandro Nesta. Romfödda fotbollspelare med Lazio i hjärtat. Länge har laziali väntat på en arvtagare.

I primaverafinalen mot Atalanta 2013 var Danilo stor matchhjälte efter sina två mål, varav ett var på frispark och det andra kom när Danilo på Parolo-vis tog en löpning in i straffområdet. Cataldi fick sedan följa med under Petkovic till sommarlägret i Auronzo, men när säsongen skulle till att börja var han utlånad till Crotone i Serie B för nödvändig speltid.

Cataldi fick fullständigt förtroende av tränaren Drago och spelade från start under säsongen och lyckades stå för fyra mål. I somras återvände han stärkt av erfarenheten och blev kvar när fönstret stängde trots intresse från både Empoli och Cagliari. Ett tag nämndes han i en eventuell bytesaffär med Cagliari om Astori på Zemans initiativ. Lazio och Pioli ville dock hålla hårt i sin talang.

Danilo har under hösten kämpat med efterhängsna skador som försenat hans debut som kom i cupmatchen mot Torino där Cataldi spelade bra och spelade fram när Klose slutligen gjorde mål. Mot Milan spelade han sedan ut bollen till Candreva som sedan spelade fram Parolo till det avgörande målet. Efter matchen fick han mycket beröm av lagkamraten och föredömet Lucas Biglia.

Cataldi är i grunden en playmaker, men behärskar även att spela överallt på ett tremannamittfält. Han är bra med bollen och är stabil i sitt spel likväl som han hjälper sina lagkamrater i defensiven. Detta kombinerat med en utmärkt spelförståelse gör honom till en komplett mittfältare som Lazio kan ha mycket nytta av för många år framöver. Nu när han äntligen är här.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-01-26 17:35:35
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party