Lagbanner
Aquilotti: Den nya utposten

Aquilotti: Den nya utposten

Vi presenterar Lazios målvaktslöfte Guido Guerrieri.

Nu när Thomas Strakosha har lånats ut till Salernitana är det Guido Guerrieris tur att vara tredjemålvakt i Lazio. Lazio hoppas dock att han kommer längre fram än så.

Guido är välväxt, 187 cm, reaktionssnabb och bra på att komma ut på sina motståndare, vilket han visade mot Romas Daniele Verde i cupfinalen. Lazio betonar ofta hans ödmjukhet, men det råder ingen tvekan om att han vet hur han får respekt från sin omgivning och han vet när han ska höja rösten när han pratar med sitt försvar.

2013 var Guerrieri en av 19 målvakter som togs ut för att representera Italien till "First Elite Goalkeeper Summit” i Qatar som anordnades av Aspire Academy och Fondazione Iker Casillas. Han överraskade på många och slutade femma i en tävling som testade olika egenskaper.

I våras fick han utmärkelsen bäste målvakt i turneringen efter den bittra finalförlusten mot Torino på straffar. Under matchen och tidigare under slutspelet hade Guerrieri stått för flera viktiga räddningar och klockrena utrusningar.

Förra säsongen fanns Guerrieri med på bänken 6 gånger i Serie A och 2 i cupen. Guido har Angelo Peruzzi som idol och Lazio hoppas nu att han kan fortsätta målvaktstraditionen i Lazio efter Martina, Osti, Marchegiani, Peruzzi och Marchetti. Lazio är till synes i goda händer för framtiden.

Guido i unga år:

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-07-20 09:44:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party