Lagbanner
Aquilotti: Il prossimo Simone?

Aquilotti: Il prossimo Simone?

Vi tar en titt på primaverans store målskytt, Simone Palombi.

Simone Palombi föddes den 23 april 1996 i Tivoli utanför Rom. Under denna säsong har han stått för 15 mål på 14 seriematcher i Inzaghis primaveralag.

Simone Palombi har växt upp i den himmelsblå tröjan och vill inget annat än att spela för Lazio. Palombi skapade omedelbart rubriker för sin teknik och sin mogna inställning som om han vore veteran. Han har under tiden i Lazio alltid spelat med äldre och har alltid vräkt in mål. Idolen för Palombi har alltid varit Beppe Signori.

Här finns det ett tidigt klipp från 2008 där Palombi spelade för Lazios pojklag, något yngre än alla andra. http://www.youtube.com/watch?v=hpzhb5EDcdA

Hans dåvarande tränare Luciano Faraoni var då övertygad om att Simone skulle få en fin karriär. Han berömde Palombi för sin ödmjukhet och sitt sinne för mål.

Simone ses som en ”illusionist” för sin förmåga att ”försvinna” för sina motståndare och att från ingenstans dyka upp på rätt ställe i straffområdet. Han har även en utmärkt fallenhet för att skaka av sig sin markering och skaffa sig fria ytor. Det såg man inte minst i en match mot Palermo där Palombi visade upp sin förmåga att läsa situationer och att hitta ytorna.



Tillsammans med de mer omskrivna Tounkara och Oikonomidis bildar han en sylvass anfallstrio för Inzaghis lagbygge. Han kan spela både på kanten och centralt. Han skulle kanske kunna lägga på sig lite fysik, men hans huvudspel är ändå ett vasst vapen.  

Lazio tror mycket på Palombi som har ett kontrakt som sträcker fram till 2017. I helgen stod han för fyra mål i primaveramatchen mot Vicenza. Kanske kan han som sin namne och tränare Simone Inzaghi stå för detta även på en högre nivå? Jag hoppas iallafall. 

 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-01-20 19:31:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party