Lagbanner
Aquilotti: Ny säsong, nya hopp

Aquilotti: Ny säsong, nya hopp

Lazios primavera inleder idag säsongen mot Pescara. Vad har hänt sedan sist?

Lazios primavera var förra säsongen oerhört nära att ta en trippel efter att ha vunnit supercupen och italienska cupen, men man föll på straffar mot Torino i seriefinalen.

Denna säsong kommer laget ledas av de överåriga spelarna födda 1996, kaptenen Simone Mattia, Clay Verkaj, Simone Palombi och Alessandro Murgia. Tidigare stjärnorna Guido Guerrieri, Franjo Prce, Moustapha Seck och Chris Oikonomidis har kallats upp till A-laget. Mamadou Tounkara(Crotone)och Gianluca Pollace(Salernitana) har lämnat på lån för att få nödvändig erfarenhet och utveckling för att göra dem sällskap.

Kvar vid sidan av planen är dock Simone Inzaghi som länge ryktades till ett större uppdrag i Salernitana eller Modena innan man gjorde klart med Torrente respektive Crespo. Viktigt med tanke på alla spelares lovord om Inzaghis betydelse för laget och deras utveckling. Men vi lär se Inzaghi axla nya utmaningar nästa sommar så vi får njuta så länge vi kan.

Mellan stolparna
Det är i stort sett omöjligt att fullgott ersätta Guerrieri som var så viktig förra säsongen. Han var ett målvaktsfenomen och utsågs till bäste spelare i fjolårets slutspel. Den tunga stafettpinnen ska nu innehas av Kristjan Matosevic, Daniele Lazzari och Luca Borrelli. Den sistnämnde fick åka med till sommarlägret i Auronzo di Cadore. Hans rivaler om målvaktsposten anslöt sent på mercaton där Lazzari gör en återkomst i Lazio. Slovenen Matosevic har anslutit på lån från Catania, där han även varit med i A-laget.

Försvar
Kaptensbindeln lämnas som sagt vidare till Simone Mattia som var en referenspunkt i försvaret förra säsongen. Mattia kommer att få bära ett tungt ansvar även denna säsong. I övrigt finns där Quaglia och Antonucci som kommer att tävla om platsen brevid Mattia. Quaglia hade svårt förra säsongen att slå sig in på grund av konkurrensen från firma Prce och Mattia som inte missade många matcher ihop. Från Allievi ansluter ynglingarna Cardelli och Pedrazzini. De anses också kunna ta upp kampen om en mittbacksplats. På ytterbackspositionerna är det tänkt att Germoni och Dovidio ska ersätta Seck respektive Pollace. Germoni fick spela en del förra säsongen på grund av Secks återkommande skador medan Dovidio fick tampas med nu flyktade Silvagni om platsen bakom givne Pollace.

Mittfält
Mittfältet lär inte innehålla några överraskningar och lär bestå av Murgia, Borecki och Rokavec. Det är Murgias fjärde år i primaveran och hans utmaning lär bli att hitta motivationen att fortsätta sitt spel på den här nivån. Han fick dock smaka på lite A-lag under försäsongen som förhoppningsvis får honom att jobba ytterligare. Polacken Borecki lär spela regista och Rokavec tampas med Verkaj om den tredje platsen på mittfältet, där den sistnämnde har haft svårt att ha fysiken för nittio minuter varje vecka.

I övrigt finns Inzaghis wild card Manoni som gjorde entré förra säsongen som ytter, men som har kommit att ta steget tillbaka på mittfältet. Annars kommer nog många blickar riktas mot nyförvärvet Dejan Sarac från Admira Wacker. Agenten har pressande liknat honom vid Pogba där Tare har lyckats slå konkurrensen från Milan, Dortmund, Liverpool och Atalanta om spelaren.

Från ungdomsleden ansluter främst Edon Beqiri och Daniel Bezzichieri (med i Baronios U18-trupp). Italo-nigerianen Folorunsho var med redan i förra säsongens Final Eight efter skador. I övrigt finns även tillskotten Cardoselli och Bernardi, födda 1998.

Lazio får dock klara sig utan sin tidigare regista Lorenzo Pace, som efter uteblivet nytt kontrakt nu prövar lyckan i de lägre divisionerna (Viterbese).  Pace, som har en indonesisk mamma, har uttalat sig om att han är besluten om att visa dem som inte har trott på honom. Han är dock fortsatt laziale och hoppas på att en dag kunna återvända. Eftersom Indonesien inte tillåter dubbla medborgarskap har Pace dock ännu inte kunnat representera sin mammas hemland.

Anfall
Mycket kommer att handla om Simone Palombi denna säsong (tidigare text). Han kom på andra plats i skytteligan i Girone C i fjol. Men slutspelets joker Alessandro Rossi lär också ges mer möjlighet från start denna säsong. Rossis tre avgörande mål på raken mot Palermo, Inter och Roma i slutspelet frälste Lazio och detta kan verkligen vara hans år. Övriga konkurrenter är Aimone Cali som anslöt från Romas primavera i somras där han har öst in mål i ungdomslagen. I övrigt finns även Collarino, Impallomeni och Nolano.
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-09-12 08:50:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party