Lagbanner
Aquilotti: ”Resultaten kommer inte halvvägs”
Joop Lensen

Aquilotti: ”Resultaten kommer inte halvvägs”

Ungdomsansvarige Joop Lensen har uttalat sig om sitt arbete hittills i Lazio.

Joop Lensen har varit igång sedan sommaren med att förändra Lazios ungdomsverksamhet och framöver bygga den akademi som Lazio lanserade i våras.

Holländaren har nu uttalat sig till Lazio Style Radio om vad som har gjorts hittills och tankarna bakom det:

”Vi har professionaliserat ungdomssidan, gett den en tydlig riktning hela vägen från primaveran ner till pojklagen. Samma premiss gäller för träningen och sättet att spela. Målet är att göra dem redo i framtiden för Europa. Pojkarna utmanas så mycket som möjligt för att de ska växa. Vi har även flyttat de bästa spelarna till åldersnivån över för att de ska spela med äldre spelare. Revolutionen har lett till förändringar för många av spelarna. Jag uppfattar det dock ännu inte som tillräckligt för att nå deras mål. För stunden har det inte medfört eller sammanfallit med resultat. I en professionell klubb är resultat självklart det som räknas, men det är också viktigt när de kommer. Med den här filosofin kommer en del svårigheter. Det är lätt att göra misstag och då behöver du tid. Belöningen kommer i slutet av säsongen, inte halvvägs. Det italienska mästerskapet är toppklass, så du måste höja ribban och sikta långsiktigt.”

Ungdomslag har tagits bort och många tränare har under tiden fått lämna och har istället ersatts av Lensens val:

”Jag började jobba den 15 juli och det har blivit många förändringar. Vi är ännu inte klara, det kommer fler. Vi behöver nya utmaningar, vi vill ändra inställningen inte bara hos spelarna, utan också hos tränarna. Vi vill lära spelarna att tänka själva, att hitta en lösning själva. Vi vill utbilda spelarna och få dem att växa ur teknisk synvinkel. Så jag ber föräldrarna att ha förtroende och att inte ge motsatt input. Vi ger alla en möjlighet, men den som inte spelar är uppenbarligen för stunden mindre redo än de andra. De gör sina val, men vi försöker utveckla alla spelare jämlikt. Våra killar måste fortsätta att jobba hårt för att vara redo. Det finns även en scoutingverksamhet som täcker hela Rom-området, beredda att identifiera nya talanger. Jag är glad över att se alla jobba på med ett leende. Det tillåter det hela att fortsätta växa, även om det tar tid att få allt på plats.”


Källa: LaLazioSiamoNoi
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-12-22 20:39:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party