Lagbanner
Aquilotti: Revolution?

Aquilotti: Revolution?

Förändringens vindar väntas svepa över Lazios ungdomsverksamhet.

Lazio har sedan tidigare påbörjat ett arbete med att förändra sin ungdomsverksamhet till en modern fotbollsakademi i likhet med den som finns i Ajax och i Barcelona. Detta kan innebära en del förändringar.

Huvudansvaret för akademin har sedan tidigare tilldelats holländaren Joop Lensen och Giulio Coletta, som har varit ungdomsansvarig i närmare tio år, kommer säkerligen att lämna. Lotito har försökt att få honom att stanna i en annan roll, men veteranen ser ut att lämna ändå.

Lensen har istället tagit sällskap av Roberto De Cosmi för att bevaka verksamheten och framtiden. En av de stora förändringarna sägs vara att man minskar antalet lag i Lazios ungdomsverksamhet som nu endast ska utgöras av fem lag, Primavera, Allievi Nazionali, Giovanissimi Nazionali, Giovanissimi Fascia B Elite och Giovanissimi Provinciali. Allievi Lega Pro och Allievi Fascia B Elite försvinner och Allievi Nazionali samt Giovanissimi Fascia B Elite kommer att blandas med olika årskullar, troligen för att öka kvalitén.

På tränarsidan tycks det även ske förändringar och endast Simone Inzaghi sitter säkert. Tidigare spelarna Daniele Franceschini (Allievi Nazionali) och Sebastiano Siviglia (Giovanissimi Nazionali) väntas bytas ut mot Michele Santoni respektive Paolo Ruggeri. Den förstnämnde är en gammal bekant till Lensen och har tidigare varit ansvarig för statistik och scouting i Ajax under fem år innan han återvände till Italien för att arbeta med Mimmo Di Carlo i Livorno. Han har även tidigare tränat ungdomslag i både Italien och Holland. Paolo Ruggeri har bland annat tidigare varit fystränare i Roberto Baronios Allievi Elite förra säsongen.

Nya vindar sveper därmed över Formello och Lazios ungdomssatsning.
 
 

Arvid Larssonarvid.lazio@gmail.com@NeuBitter2015-08-04 16:10:58
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party